Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

08.07.03  12:09

« to MiH

S ... STUD
  • 00 Reagovat !

foto

08.07.03  08:50

« jake letni pneu na feldu?

Ahoj lidi, jake mi doporucite pneu na feldu tj. 165/70/13
    Rocne najedu malo km (cca 5 - 10 tkm), takze nevim jestli je lepsi si koupit kvalitnejsi pneu, nebo vsadit na cenu/vykon a tam je asi dobrou volbou Barum.
    sam zvazuji o nasledujicich:
    1) ContiEcoContact 3
    2) Michelin Energy E3B
    3) PIRELLI P3000/ P3000 Energy
    4) Barum Brillantis
    diky za radu
  • « 00 Reagovat !

foto

04.07.03  20:53

« Re: Vzorek na Barum POLARIS

Tak jsem se na ty Polarisy došel právě podívat - žádné STUD tam není, mají označení "Barum POLARIS 91 Q M+S OR60 S". Takže asi to poslední "S" něco znamená.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.07.03  13:00

« Re: Vzorek na Barum POLARIS

Jo, ty mám taky, je to příprava pro hřebíky. Ty gumy maj označení STUD - jak psal Huf. Je to nějaké exportní provedení, u nás se snad hřebíky používat nesměj. Že by měly nějaké horší vlastnosti, jsem si nevšiml...
  • « 00 Reagovat !

foto

04.07.03  12:44

« to mir

A nemají na sobě nápis "STUD"?
  • 00 Reagovat !

foto

04.07.03  09:28

« Vzorek na Barum POLARIS

Koupil jsem nedávno na inzerát jednu zimu jeté Barumky POLARIS 195/65/15 a po celém vzorku jsou malé dírky, jakoby připravené pro hřebíky - je to už od výrobce, protože to vypadá jako odlité a hlavně kolem těch dírek je tomu i přizpůsobený (hladký) vzorek. Míval jsem Polarisky na Favoritu v rozměru 165/70/13 a ty to určitě neměly a i na jiných rozměrech jsem si toho nikdy nevšiml. Není to nějaký atyp (třeba vývozní), nemá to dokonce nějaké horší vlastnosti (bylo to totiž docela levné - 4 ks i s plechovými disky a originál Škoda poklicemi za 7000,- Kč)?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.07.03  09:06

« Re: to jj

2,4 předek, 2,6 zadek, tak jak káže kniha... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

04.07.03  08:59

« to jj

Správně. Tlak za studena. Na druhé straně, na kolik to proboha hustíš, že se obáváš o překročení?
  • 00 Reagovat !

foto

04.07.03  08:35

« Max Pressure

Zdravím pánové. Chtěl bych se zeptat a ujistit. Nápis na bočnici mé pneu (GY Ventura 185/60) Max. Pressure 300kPa znamená, že tato pneu se může nahustit na max 300kPa za studena. Nepletu se? Neznamená to, že v pneu může být max tlak 300kPa za jakýchkoli okolností, tj. i za jízdy (kdy logicky hodně stoupne), protože to nevím jak bych zjistil, atp.? Díky za fundované odpovědi ;-) (pozn. jedu na dovolenou v plné náloži a potřebuji to přifouknout) ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.03  10:24

« to juráš

Pravdu v pneuservisech nenajdeš. Jsou tam lidé, kteří neví o pneu skoro nic (tak jako dealeři aut neví skoro nic o svém "zboží"). Směrovka není a priori horší. Je jen hlučnější a to ne o moc. Viz nová P-Zero Corsa. Dobrá směrovka má dokonce ideální přenos síly na vozovku. To taky skoro nikdo neví...

Primacy je skvělá. NCT5 je o poznání turističtější. Dokonce myslím nemá ani ochranu ráfku.

A e-pneu se neboj. Beru od nich pořád. I pro známé. Už ani nevím, kolik jsem toho od nich odebral, ale za stovky tísíc toho už jistě bude ;o) Dovoz je zdarma nad nějakou sumu, kterou ale se 16" jistě přesáhneš.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.03  09:35

« Re: Falken 451

Juras: ja som nedavno obul Bridgestone Turanza ER70 a zatial sa tvaria veeelmi dobre ;)) Jednak sa auto dost stisilo, nie je tak citlive na kvalitu povrchu (predtym tiez Bridgestone, ale nejaky starsi typ) a drzanie v rychlych zatackach je fakt super.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.03  07:50

« Re: Falken 451

Tak už se v tom pořádně zamotávám,prošel jsem par pneuservisu, všude mě zrazují od směrového dezénu, mam si vybrat nějakou asimetrickou pneumatiku, uvažuji o MICHELIN Pilot Primacy, nebo GOODYEAR Eagle NCT5. Nevíte někdo kde jsou nejlevnější? Jak je to s dopravou při koupi přes internet? Dík
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.03  22:36

« Falken 451

Ná mém voze (specifická situace) jsem oproti P7000 v tomtéž rozměru horší brzdné vlastnosti neshledal. Možná jde o velmi malé rozdíly.

K té bočnici... Jistě, že je pevná! Velmi příjemně pevná. Má totiž 2 vrstvy kordů. S tím souvisí i horší komfort.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.07.03  21:34

« RE: Falken 451

Falken 451 jsou ryze sportovní pneu! (velmi pevná bočnice-dobře drží v zatáčkách, ochrana ráfku, perfektni na vodě, skěvlá ovladatelnost na suchu, ale delší brzdná dráha-např.oproti Conti/Bridge/Dunlop/Toyo ve stejné kategorii, horší komfort a kapánek vyšší hlučnost-ostatně jako většina směrových pneu)...prostě asi každá pneu má své klady i zápory
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.03  07:23

« to Juráš

P-Zero jsou bomba. Sám s nimy mám ty nejlepší zkušenosi. Super jsou taky Bridgestone Potenza S02-PP Jediné levnější pneu, které jsou podle mně dobré, jsou Falkeny FK 451. Pozor! Falken ZIEX 512 stojí za prd.
  • 00 Reagovat !

foto

02.07.03  00:00

« Pneu 205/50 R16 na Ford Focus Combi

Přemýšlím jaké pneumatiky koupit v rozměru 205/50 R16, minulou sezonu jsem jezdil na Pirelli P-Zerro Asimetrico, dal jsem za ně přes 22tis. mám už minimum vzorku tak musím koupit nové ale nechce se mi utratit tolik peněz, mám jen 66kw tak nepotřebuju gumy jako na Lambo. Dokáže mi někdo poradit? Děkuji P.S.: Jsem z Ostravy.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.06.03  23:19

« Re: Megan coupe 185/60-15

Díky. Nakonec rozhodla cena 2199,-/kus - Firestone cosi. Odněkud z Příbrami. Dovezli mi to jak se sluší a patří až do domu. Prosím nekamenovat. Tak chtěl tchán a těm se neodporuje.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.06.03  21:17

« Re: Megan coupe 185/60-15

hihi> Viz příspěvek 3503.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.06.03  18:08

« Megan coupe 185/60-15

Jaké pneu v tomto rozměru? Net jsem prohlédl, tak doporučujte (ale max do cca 3500/kus).
  • « 00 Reagovat !

foto

15.06.03  10:02

« to xtra

Jistě, že je. 225/35R17, které teď mám, jsou horší, než 185-195 originálně dodávané na Fabii. Na druhé straně, na mokru (ne tedy na vodě) jsou zase širší pneu o dost lepší. Něco za něco.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…