Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Pneu na Hondu Civic
Ahoj, sháním pneu na Hondu Civic 195/60 R15 a jaké vlastnosti? Pro sportovní jízdu - tvrdá bočnice, přijatelná cena. Ve výběru jsem měl Yokohamy A539, Toyo Road Pro R610, Potenza RE720, ale opravdu nevím.
Mám osobní averzi proti Michelinu a Continentalu.
Diky za vaše rady. -
« jake letni pneu na feldu?
Ahoj lidi, jake mi doporucite pneu na feldu tj. 165/70/13
Rocne najedu malo km (cca 5 - 10 tkm), takze nevim jestli je lepsi si koupit kvalitnejsi pneu, nebo vsadit na cenu/vykon a tam je asi dobrou volbou Barum.
sam zvazuji o nasledujicich:
1) ContiEcoContact 3
2) Michelin Energy E3B
3) PIRELLI P3000/ P3000 Energy
4) Barum Brillantis
diky za radu -
« Vzorek na Barum POLARIS
Koupil jsem nedávno na inzerát jednu zimu jeté Barumky POLARIS 195/65/15 a po celém vzorku jsou malé dírky, jakoby připravené pro hřebíky - je to už od výrobce, protože to vypadá jako odlité a hlavně kolem těch dírek je tomu i přizpůsobený (hladký) vzorek. Míval jsem Polarisky na Favoritu v rozměru 165/70/13 a ty to určitě neměly a i na jiných rozměrech jsem si toho nikdy nevšiml. Není to nějaký atyp (třeba vývozní), nemá to dokonce nějaké horší vlastnosti (bylo to totiž docela levné - 4 ks i s plechovými disky a originál Škoda poklicemi za 7000,- Kč)? -
« Max Pressure
Zdravím pánové. Chtěl bych se zeptat a ujistit. Nápis na bočnici mé pneu (GY Ventura 185/60) Max. Pressure 300kPa znamená, že tato pneu se může nahustit na max 300kPa za studena. Nepletu se? Neznamená to, že v pneu může být max tlak 300kPa za jakýchkoli okolností, tj. i za jízdy (kdy logicky hodně stoupne), protože to nevím jak bych zjistil, atp.? Díky za fundované odpovědi ;-) (pozn. jedu na dovolenou v plné náloži a potřebuji to přifouknout) ;-) -
« to juráš
Pravdu v pneuservisech nenajdeš. Jsou tam lidé, kteří neví o pneu skoro nic (tak jako dealeři aut neví skoro nic o svém "zboží"). Směrovka není a priori horší. Je jen hlučnější a to ne o moc. Viz nová P-Zero Corsa. Dobrá směrovka má dokonce ideální přenos síly na vozovku. To taky skoro nikdo neví...
Primacy je skvělá. NCT5 je o poznání turističtější. Dokonce myslím nemá ani ochranu ráfku.
A e-pneu se neboj. Beru od nich pořád. I pro známé. Už ani nevím, kolik jsem toho od nich odebral, ale za stovky tísíc toho už jistě bude ;o) Dovoz je zdarma nad nějakou sumu, kterou ale se 16" jistě přesáhneš. -
« Re: Falken 451
Tak už se v tom pořádně zamotávám,prošel jsem par pneuservisu, všude mě zrazují od směrového dezénu, mam si vybrat nějakou asimetrickou pneumatiku, uvažuji o MICHELIN Pilot Primacy, nebo GOODYEAR Eagle NCT5. Nevíte někdo kde jsou nejlevnější? Jak je to s dopravou při koupi přes internet? Dík
-
"-- skrytý --" 02.07.03 21:34
« RE: Falken 451
Falken 451 jsou ryze sportovní pneu! (velmi pevná bočnice-dobře drží v zatáčkách, ochrana ráfku, perfektni na vodě, skěvlá ovladatelnost na suchu, ale delší brzdná dráha-např.oproti Conti/Bridge/Dunlop/Toyo ve stejné kategorii, horší komfort a kapánek vyšší hlučnost-ostatně jako většina směrových pneu)...prostě asi každá pneu má své klady i zápory

Rozhodně dobré jsou ty RE720.