Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

11.08.03  12:46

« to BoB_

Proč Ty servítky? petr5 je primitiv a podle toho se taky projevuje.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.08.03  08:44

« Re:

petr5: Nic ve zlem (neber si to osobne), ale tohle
    jsou kecy prave delnasu, kteri vi * o tom, co
    to znamena zajistit praci. Rikas 900 Kc za hodinu?
    A odecetl jsi si od toho dane? (-50 %) a amortizaci
    výrobních nástrojů? Nájem? Elektřinu? Telefony? Auto? Platy ostatních
    lidí, kteří ti "pomáhají" s prací (daňový poradce, uklízečka...)?

Ano, čistý zisk 900 Kč na hodinu je dobrý. Ne, tohle není čistý zisk.
    Kdybys byl "manažer", který se má starat o to, aby
    ti, co přijdou ráno v 6 (7) do práce a ve 14 (15) jdou domů,
    tak bys věděl, že tohle není zase až tak moc.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.08.03  00:00

« podlozky

to bude asi tym, ze kvalitne podlozky sa navyrabaju doma na kolene, ale z kvalitnych zliatin, ktore maju v kazdom milimetri stvrocovom rovnaku hustotu a su dokonale vyvazene takze nemoze vzniknut hadzavost a podobne negativne javy.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.08.03  00:00

« Re: podlozky

stale by ma zaujimalo cim tak trpi podvozok pri pouziti podloziek?
  • 00 Reagovat !

foto

10.08.03  23:46

« Bez nadpisu

Mno, shrnuto podtrženo jsem tím chtěl říct, že cena 10 000 je šílená a pokud jsou někteří blázni tolik platit, sem s nima, z fleku končím se svou prací a zůstávám doma u soustruhu :))
  • 00 Reagovat !

foto

10.08.03  23:43

« Podložky

Zdravím, četl jsem pár příspěvků o podložkách pod ráfky a jejich ceně, tak jen pro zajímavost: Před týdnem jsem si vyráběl nějaké pro sebe... materiál CERTAL, cena za kg cca 190 Kč (různé odřezky), polotovary měly hmotnost (když přeženu) 2,5 kg, stály mě tedy 475 kč. Výroba jedné podložky mi trvala hodinu a půl, nemusel jsem ale měnit roztečnou kružnici. Pokud by ty podložky měly být stejné, jako jsem četl níže (2 typy děr a závitové vložky), práce by mi trvala zhruba o hodinu déle, takže celkem cca 10 hodin. Při ceně 10 000 Kč bych si tedy za hodinu práce vzal přes 900 Kč a to je docela silný kafe, no ne?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.08.03  22:58

« to rbaron

Jenže P6000 (o to míň Powergy) nejsou tak dobré. V každém případě ale v pohodě postačí.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.08.03  21:38

« Re: to rbaron

HUF: Nakonec jsme to s tátou študovali a jsou tam Pirelli P6000 ve 205/55/R16W za 3496,- za kus. Asi není o čem diskutovat, to je za cenu Barumek.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.08.03  16:39

« Re: to rbaron

HUF: To už jsem slyšel, ale spíš jde o to, kolik vidíš při běžném opotřebení, že najedou?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.08.03  16:20

« to našrot

Problém bude asi v tom, že mě to netlačí. Holt nejsem typický český spekulant ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.08.03  14:41

« Re: to našrot

huf: Nevyrábím je proto, protože je proti mému přesvědčení někomu nutit něco, s čím sám nesouhlasím, ačkoliv je takový "ťůnink" velice slušná "rejže" ;o) Taky jsem to četl - jeden kus je cca 300g duralu a asi 200g vlisovaných nerezových vložek (výborná kombinace akorát kvůli vyšší ceně, ale rozhodně ne kvůli vhodnosti materiálu ;o) ). Podívej se třeba na maloobchodní ceník www.ferona.cz (ty ceny poděl cca 10-20 a pak k celé ceně materiálu na podložku připočti cca 30-70Kč za práci), abys věděl, o kolik ses nechal vědomě okrást ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.08.03  14:35

« Re: huf> podlozky

xtra: když máš při určitém rozměru ráfku a pneu předepsané ET třeba 40 a dáš tam ET20, tak se taky mrší podvozek. Ovšem pokud tam nemáš podložky, tak můžeš mít trochu větší jistotu, že ti neuletí kolo díky tomu, že máš nějký z 8mi či 10ti šroubů na jednom kole špatně přitažený nebo málo dimenzovaný ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.08.03  14:31

« Re: huf> podlozky

vsak ked pouzijes podlozky na disky s ET43 a vysunies ich povedzme o 20 mm tak to mas to iste ako keby som pouzil disky s ET23 tym sa tiez kazi podvozok? ;o)
  • 00 Reagovat !

foto

10.08.03  14:30

« huf> podlozky

hufe a co konkretne na podvozku nema taku zivotnost pri pouziti podloziek nez bez nich? rozmyslal som vpredu 20 mm na strnu a vzadu 30 mm.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.08.03  14:10

« to rbaron

Jsou to super gumy na normální ježdění. Navíc dobře drží. Jen nemají přesnou odezvu na volant (to právě protože jsou spíš komfortní). Pokud jsou pro tatu, určitě je vem. Nestojí moc a poskytnou hodně.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.08.03  06:44

« Re: to našrot

HUF: Potřebuju od tebe jednu důležitou informaci, a to jak jste spokojeni s vlastnostmi a výdrží tátových CPC? Přece jenom už s nima má asi něco najeto a můžeš poreferovat. Já totiž valím tátovi do hlavy, ať je obuje na sedmu, že nejsou špatný.

Do podložek bych taky nešel. Jak to efektní rozšíření nápravy dokáže při plným rejdu totálně rozhodit poloměry otáčení dvou předních kol, to je neskutečný. Nejpatrnější je to na natřené podlaze v podzemním parkovišti, píská to jak myši.

• « 00 Reagovat !

foto

08.08.03  23:33

« to našrot

Čím Tě znám déle, tím víc si myslím, že sis zvolil naprosto přiléhavý nick :o)))

Ohledně kurvení podvozku ovšem souhlasím.

A co se týká Tvé kalkulace... Přečti si znovu, z čeho se ty mé skládaly a zkus to propočítat ještě jednou. Pokud by to pravdu bylo tak levné, tak proč se jejich výrobou už dávno neživíš? Možná by sis pak mohl koupit i lepší auto a neřešit pořád dokola svou corolu s "vrstvenou směsí" ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.08.03  19:55

« Re: to xtra

To si děláte srandu ne? Za podložky dát 10kkč...? Výrobní MALOOBCHODNÍ cena cca 120Kč/kus i s materiálem. Náklady velkovýrobce maximálně 15Kč/kus... Navíc vám to mrší podvozek a vůbec.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.08.03  18:29

« to xtra

Značka INXX. nebyly průchozí. Byly duralové a měly nerezové vložky. Našroubovali se na náboj a do nerezu pak přišly originální kolové šrouby. cena 10 tisíc Kč.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.08.03  18:23

« to mir

S těma pneu to není přesné. Jednu sadu jsem prodal ani ne na půl sjetou, protože to byl xindl (Falken ZIEX 512). Potom mám najeto teď 102tisíc a jedny zimní a jedny lezní jsou téměř nové. Pak taky. Další sadu z nich jsem prodal kámošovi na tu hondu (6mm) za symbolickou cenu. Toya byly prodány rovněž zánovní spolu s 16 koly. Pod 3mm na vlastních taky nikdy nejdu.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…