Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 05.09.03 09:47
« Re: Dotaz - sjíždění pneu
Jak tady již všichni radili-doporučil bych navštívit i jiný autorizovaný servis! Co se týká podhuštění, tak na takovéto nerovnoměrné sjetí po 17tis.km by musely pneumatiky být určitě "vizuelně podhuštěné", tzn.že podhuštění byste poznal už samotným pohledem! Jinak nerovnoměrné sjíždění je známé např.u zadních kol Fordu Focus (díky víceprvkové zadní nápravě)... -
« Re: Dotaz - sjíždění pneu
Všeobecně ke sjíždění pneu-pokud je pneu podhuštěná, tak se sjíždí více okraje, poněvadž střední část se dotýká vozovky méně, pří extrémním podhuštěním s nedotýká vůbec. A naopak při přehuštění se sjíždí více střed, poněvadž se dotýká více vozovky a při extrémním přehuštění se okraje nedotýkají vůbec. Samozřejmě taky záleží na šířce pneu a výšce(profilové číslo) Ono by to chtělo asi porovnat tvůj tlakoměr, podle kterého foukáš gumy s některým cejchovaným a ten by měli mít v každém autorizovaném pneuservisu. Je totiž možné, že tvůj tlakoměr ukazuje veký nesmysl. Mám osobní zkušenosti s běžnými rozdíly do + a - až 0,5 atm. a extrém + 0,8 -
« Dotaz - sjíždění pneu
Dobrý den všem, prosím o radu. Mám na (novém) autě najeto 17 tkm (od dubna) a obě přední gumy jsou sjeté z vnitřní strany prakticky stejně na 2 mm, z vnější na 5 mm, vnitřní kraj (mezi krajem gumy a první drážkou) úplně - není vidět vzorek. Měl jsem podezření na vadnou geometrii, nicméně v servisu ji (prý) 2x měřili a tvrdí že je v pořádku stejně tak jako náprava atp. Jako příčinu diagnostikovali jízdu na podhuštěných pneu. Tomu nevěřím, protože tlak v pneu kontroluju cca. co 14 dní a vždy jsem tam měl cca. 2.2 atm (doporučený tlak 1.9 pro jízdu jen s řidičem, 2.1 pro plně auto). Čsto vozím rodinu a kolegy, auto jsem nepřetížil ani (nejsem si vědom) jsem "nevletěl do nějaké díry". Vůz fiat Stilo 1.6 5dv, pneu Bridgestone B-390. Poradíte mi ??? Děkuji. -
"-- skrytý --" 03.09.03 09:31
« Re: to P2M
Ještě to poopravím a doplním: Ony Pirelli mají samozřejmě označení W210 Snowsport (nikoli Wintersport210, jak jsem omylem napsal) a zajímalo by mne jejich případné porovnání s Goodyear Eagle Ultra Grip GW3. Co vzít raději pro těžký vůz a "drsné zacházení za všech okolností"? -
« to P2M
15"? Klasiku. 195/50R15.
Super cenu mívají v tomto rozměru Pirelli W210 Snowsport. Pak bych se nebál doporučit klasický triumvirát Blizaak LM-22 od Bridgestonů, TS790 od Conti a M2/M3 od Dunlopů (osobní zkušenosti s touto pneu výrazně lepší, než čemu nasvědčují testy). -
« Re: to RV
Hufe, je to na Alfu 147.CSC2 jsou možná skvělý gumy,ale já asi nedokážu překonat antipatii ke Continentalu, kterou ve mně zanechaly gumy co mám na mašině.Pro motorkáře:Conti avenue-zdaleka se vyhni.Ten Falken by mi asi vyhovoval,tuhá bočnice mi nevadí-naopak. -
« to RV
Na jaké je to auto? Osobně bych po všech svých zkušenostech volil (být Tebou) tu užší variantu v co nejlepší pneu. Takže CSC2 ;o)
A ještě jedna důležitá věc. Profilové číslo je směrodatné pouze v případě, že volíš pneu o stejné šířce. Profil 55 je u 205 stejně vysoký, jako 50 u 225. To bys ale mohl vědět ;o) Tedy komfort bude větší u 225, poněvadž je širší. -
"-- skrytý --" 01.09.03 10:56
« Re: Toyo Proxes nebo Falken FK 451
na rafek 7,5x16 lze obout 225/50 R16, ale lepsi jizdni vlastnosti budou presto u rozmeru 205/55 R16, nehlede na to, ze je pak i levnejsi pneu
take bych se priklonil k Toyo Proxes T1-S, jak pise Huf...Falken FK-451 je vylozene sportovni pneu s velmi tvrdymi bocnicemi...v podobne cene jsou pak velmi dobre i ContiSC2, Dunlop9000