Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

23.09.03  15:06

« Re: 175/65 R14 nebo 185/65 R14

Ja si myslim, ze na leto by boli lepsie sirsie gumy (ako pisal Stavros, lepsie vlastnosti), na zimu tie uzsie (lepsie vlastnosti na snehu a lade, mensi sklon k aquaplaningu)
  • « 00 Reagovat !

foto

23.09.03  15:04

« Re: 175/65 R14 nebo 185/65 R14

vem ty 185-ky je to urcite lepsi, ten Space star je docela velky auto, bude to lip sedet atd.
  • 00 Reagovat !

foto

23.09.03  14:53

« 175/65 R14 nebo 185/65 R14

Prosím někoho zkušeného o radu: Je lepší z hlediska jízdních vlastností pro normální rodinnou jízdu pořídit si letní 175/65 R14 82S nebo 185/65 R14 86S. Rafek 5,5 x 14 ET46. To jsou totiž rozměry které mám povoleny v techničáku.(I když se mi to zdá divné - spíš bych ty druhé čekal jako 185/60 R14). Mám Mitsubishi Space Star 1,3 16V 63kW. A platí to samé pro zimní gumy ?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.09.03  14:28

« Re: Michelin Energy New

koukni na e-pneu nebo tak nějak. Ohledně rozměru ti asi těžko někdo poradí, když nenapíšeš na jaký je to auto a jakej styl jízdy chceš. Mimochodem moje zkušenosti s Michelin Energy jsou takové, že bych je nedoporučil z hlediska cena : kvalita
  • 00 Reagovat !

foto

23.09.03  10:31

« Michelin Energy New

Mam 4 Michelin Energy MXT 165/70 R 14 Letni. 2 jsou jiz ojete, musim koupit nove, vyrabi se ten novy typ Energy New i v tomto rozmeru? Muzu je takto kombinovat? kdyz se ten typ New s timto rozmerem nevyrabi, ktery typ mi doporucujete?
    Diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.09.03  20:17

« Re: Good Year Ultra Grip 6

super to som potreboval vediet, na ktore znacky sa mam asi obratit. nemusim mat tie najsam super, ale xcem mat radsej kvalitenjsie, ako menej. Mam letne pirelli P6000 a som celkom spokojny s nimi. Preto som bol zvedavy aj nazimne pirelli.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.09.03  03:24

« předsezónní akce

jenom jsem chtěl připomenout aktuální "předsezónní akci", kdy jsou dočasně (než začne sezóna) zvýhodněné některé modely značek Bridgestone, Firestone, Marshal, Pneumant, Semperit, Vredestein, a další...(označeno vždy červeným textem "akce")
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.09.03  03:20

« Re: Good Year Ultra Grip 6

rozhodnutí je určitě dobré...

jenom pro jistotu ještě připomenu zimní pneu, kt.jsou opravdu velmi dobré (tzv."záruka úspěchu nešlápnutí vedle"):

Pirelli Winter Snowcontrol, Snowsport

Goodyear UG6, GW3

Continental TS780, TS790

Bridgestone LM18, LM22

Michelin Alpin A2

Dunlop SP WinterSport M3

diskutovat by se pak samozřejmě dalo, kt.je o "chlup" lepší
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.09.03  16:17

« Good Year Ultra Grip 6

Cafte, mam vyhliadnute na zimu Good Year Ultra Grip 6. Nejake vase postrehy aby som vedel ci som sa dobre rozhodol? Dik moc...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.03  15:25

« Re: to Mitsi

Jestli mas tu stim jakoby hranatym cumakem, tak ta je docela hezka a me vic ale pasuje 4WD-cko.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.09.03  08:38

Space Wagon 2WD. Ztráta výkonu v ústrojí pohonu 4WD je na můj vkus příliš velká... A navíc to stejně není plnohodnotný 4x4.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.03  07:35

Mitsi ma myslim Micinu Space Wagon 4WD nebo tak nejak, snad nema L300? Jinak ta Pacifika je opravdu nadherna, porad premyslim proc si lidi kupujou za stejnou cenu Audi Allroad a jiny nemecky paskvily.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.09.03  14:54

no jestli to má 7mi místné a jezdí 200 i v zimě, tak musí mít jen nového Chrysler Pacifica AWD :-) což by mě mohl ukázat, neb jsem si tohle auto jen ošahával a nejel :(
  • « 00 Reagovat !

foto

16.09.03  14:51

MItsi. No ten kdo si koupí takové auto má již většinou monitorování tlaku na PP :)))
  • « 00 Reagovat !

foto

16.09.03  14:21

Mitsi a co to máš za model? Pajero Sport? Nic jiného sedmimístného mě nenapadá.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.09.03  09:28

Ale abychom se vrátili k tématu této rubriky, tj. k pneumatikám a bezpečnosti. Opravdu mne nejvíc baví strašpytlové, kteří si koupí co nejbezpečnější vůz (= pět hvězdiček za pasivní bezpečnost, co nejvíce zkratek v oblasti aktivní bezpečnosti), ale už si sami nikdy nezkontrolují ani tlak v pneumatikách. Od toho si přece koupili "nejbezpečnější vůz" a o zbytek ať se postará servis!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.09.03  09:22

To andree_cz: O Galanta nejde. Je to ještě horší, než si umíš představit - moje auto je totiž sedmimístné... A k tomu, že nedokážeš "pochopit lidi, kteří si nevážej života": Ano, někomu zcela chybí pud sebezáchovy, ale psycholog by Ti potvrdil, že tohle se nedá léčit. Já jsem zase za ta léta nabyl přesvědčení, že "má-li někdo z něčeho strach, stane se to"! A platí to nejen za volantem, ale obecně v životě. PS pro všechny kritiky: Nedělá mi problém jet v zimě dálnici těch 200 (když ostatní jedou max. 100), pokud to okolnosti umožňují (rychlostní limity teď nechme stranou, většinu "své kilometráže" jsem najezdil v zahraničí); zrovna tak mi ovšem nečiní problém jet ve výjezdu z dálnice 30, když je tam namrzlo - ti, co se po dálnici vlekli svým tzv. bezpečným tempem, ve stejném místě zmírní na 70, někteří třeba dokonce na 50, ale i to může být vzhledem k okolnostem moc na to, aby svůj vůz ještě udrželi na vozovce. Není důležité za každou cenu se vyhnout smyku, ale umět s ním pracovat! Jezdím tak, abych vždy a za všech okolností věděl, kde je momentální limit (vzhledem k povětrnostním podmínkám, vozovce, vozu, s nímž právě jedu, ale i své aktuální kondici a chování ostatních řidičů atd.), a pak "jedu pod tímto limitem". Avšak abych zjistit, kde se onen limit momentálně nachází, musím přece auto do něj dotlačit. X-krát se mi stalo, že jsem jel pomaleji než většina ostatních, jelikož podle mého uvážení oni jeli "už přes limit" (opakuji, že nehovořím o rychlostním limitu). Onehdy jsem měl jsem sousedku, která podle vlastního mínění jezdila bezpečně, poněvadž nikdy nejela více než 50. Ale ona jezdila těch svých 50 i tam, kde já jsem vzhledem k okolnostem považoval i 30 za příliš: historická zástavba s úzkými klikatými uličkami, silným provozem, vozy parkujícími nejnemožnějším způsobem v nejnemožnějších místech a k tomu všude se pletoucí děti předškolního a školního věku. Svým bezpečným tempem 50 se pak ale dokázala za cenu panického brzdění vozů jedoucích v průběžném pruhu na čtyřproudovce jedoucích 100, aby je "na sobě podržela" do doby, než svou padesátkou onu rychlostní komunikaci opustila. A teď se Vás, milí kritici, ptám, co je lepší a který ze dvou právě popsaných způsobů jízdy představuje větší neúctu k životu a potřebám ostatních? Můj vlastní závěr: Pomalu nerovná se bezpečně a rychle nerovná se nebezpečně - záleží přece ne konkrétních okolnostech!
  • « 00 Reagovat !

foto

15.09.03  18:30

Rovinnej závodník nejsem ( moje maximální rychlost je 170kmh ) a závodník už vůbec, hlavně teda díky sériové Octavii TDI. Chtěl bych vidět toho tvýho Galanta (jestli jsem to dobře pochopil)...nedokážu pochopit lidi, kteří si nevážej života.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.09.03  16:54

To Viados: "Lepší rychlá smrt než dlouhé trápení". S tímhle krédem jsem za těch 27 let, co mám řidičák, najezdil už dost přes 1 mil. km, aniž bych někoho - včetně sebe - nějak poškodil (drobné plechové škody, hlavně ty "parkovací" do toho nepočítám). Ona totiž nezabíjí rychlost, ale hloupost a nešikovnost. Sám jsem v roli poskytovatele první pomoci asistoval minimálně u dvou těžkých nehod se smrtelnými následky, a protože jsem viděl, jak se k nim došlo (v jednom případě jsem byl první vpředu, ve druhém třetí vzadu), mohu potvrdit, že ani v jednom případě nešlo o nějakou závratnou rychlost. Vím, statisticky vzato to nemá žádnou vypovídací schopnost. A propos: Mé orgány jsou stejně k ničemu, tak ať se příjemci-čekatelé moc netěší, i kdyby z nich už nakrásně něco použitelného zbylo...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.09.03  11:52

Nepatřím ani mezi rovinné závodníky, neboť na silnici vůbec nezávodím, a na ty, co jedou v zimě 200 i po suché dálnici se dívám s despektem. Až na tebe jednou v levotočivé zatáčce na vymrzlé dálnici vykoukne zpoza svodidla hutný sněhový jazyk a v pravém pruhu vedle tebe pojedou kamióny rychostí o 100 kmh menší, bude zase o jednoho dárce orgánů víc. I když v téhle rychlosti asi bohužel ani z těch orgánů moc pohromadě nezůstane...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…