Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Disky na zimní pneu
Blbost, já na litých kolech na předchozím autě odejel 6 zim a byly téměř netnutý. Teď na novým autě mám na zimu litý kola taky, po dvou zimách jsou jako nový. Ale - pokud nemrzne tak každý týden je čištím WAP a po měsíci navoskuji. I tak ale platí, že povrchová úprava kola je v principu stejná jako metalíza na karoserii. To bych opak autem nesměl vyjet. Pokud je někdo prase, neumí parkovat a disky odírá o obrubníky, pak je potřeba odřená místa zabarvit lakem - ale to platí pro kastli taky. -
« Re: to Huf, dabel
tak panove potrebuju nakej result .... sportovni jizda na suchu a mokru a abych nemel problem na horach na snehu... rozmer 185/60 R14
- Dunlop Winter Sport M3
- Pirelli W 190 Snowsport
- Goodyear UG6
osobni zkusenosti a jestli ma nekdo prehled jak jsou na tom v testech... zatim se diky hufovi klonim k pirelli ale prej v testech prumer.. -
« Disky na zimní pneu
Slyšel jsem názor, že na zimu je lepší použít užší disky. Dole v příspěvku č. 3718 to "dabel" potvrzuje ("lepsie vlastnosti na snehu a lade, mensi sklon k aquaplaningu").
Konkrétně - použít plechové 195/65/15" nebo elektrony 205/60/15" - na obou samozřejmě předpokládám odpovídající rozměr pneu (Polaris)?
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!