Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

26.09.03  07:50

« Re: to turboleon

Nevím, proč je nebereš aspoň tou Wapkou a nějakým čističem na kola ? Ty sajrajty pak nemají čas ze zapéct a zažrat. Pak je stačí nastříkat voskem na litá kola /dělá speciální Motip/. Fakt to funguje, kolům není vůbec nic. Jo a jezdím každý den po Praze.
  • 00 Reagovat !

foto

25.09.03  22:00

« cena x kvalita pneu

Na rozdíl od andreho už jsem toho ojel a otestoval dost a tak můžu s klidem tvrdit, že v 98% případů se vyšší cena = vyšší kvalita. Výjimkou jsou levné ale dobré Toyo Proxes T1-S. Ty ale v menších rozměrech stejně nejsou.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  21:58

« to andree_cz

Nechtěl jsem se už s Tebou bavit, protože nevíš nic, ale i tak musím reagovat. S tou fyzikou bys měl rychle začít nějak argumentovat, protože jinak budeš vypadat jen jako mlátič prázdné slámy.

Proč máš tak chabé argumenty?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  21:19

« Re: 2 andree_cz & 2 Huf

Samozřejmě, že všechny 14 palcový, jenom záleží jak na tom chceš mí ukotvenou pneu, když na to dáš moc širokou pneu, tak ti bude dost přečuhovat přes ráfek a když užší, tak se ti zase lépe na ten ráfek rozloží, ale ve výsledku bude pořád úzká. Konkrétně tu tvojí 5,5J bych viděl tak na max. šířku pneu 185mm.
    Radím ti abys tohle probral v pneuservisu a nenech se od nich moc ošálit, až ti budou nutit nějaký super drahý pneu- cena se ne vždy rovná kvalitě
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  21:13

« Re: to Huf

Hele HUFE, vypadáš jako naprostej snob co si koupí všechno na čem vidí cenovku s astronomickou cifrou, nebo stejnej nápis který vidí na formuli. Nevím proč by jetý elektrony měli být horší než nový- teď jsem si sám koupil dva orig od škodovky 6,5J 15 sice jsem na jednom musel trochu kitovat a lakovat, ale za 1500Kč neber to? (nový stojí 4500Kč) Koupil jsem si je specielně na zimu, takže mě ani moc nebolí, že třeba nebudou úplně perfektně vyvážený, protože já si ze silnice RZ nedělám-obzvlášt v zimě. Stejně je pořád lepší starší elektron než zrezlý, hnusný ocelový kolo. A jetý pneu bych taky nekupoval.
    P.S. měl jsi na škole fyziku? Mě připadá, že ne, nebo jsi na ní spal.- alespon podle tvých rad -parní válce za každou cenu a pokud možno jezděte přímo po ráfku!
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  13:31

« Re: 2 andree_cz & 2 Huf

Diky za rady, asi pro vas budu naprostej ignorant, ale o gumach nevim vubec nic, tak sorry za otazku: Ktery ze rozmery muzu vubec dat na rafek 5,5J x 14 E39? Diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.09.03  23:21

« Re: zimaky 180/60 R14

Ja jsem si vyzkousel NOKIAN NRW ve trech rozmerech a na ruznych autech , ted jsem koupil 185/60/14 , cena 1700-,kus . Jezdim na hory kazdy tyden a ze pet let jsem nemusel nikdy nasadit retezy. Taky jsem je testoval jake snesou zachazeni a byl jsem prekvapen , snih a led jim vylozene svedci ! Vyzkousej je a budes velice potesen ! Jeste k jizde po suchem nebo mokrem asfaltu , rekl bych ze vlastnosti jsou velice dobre , nikdy me neprekvapily ve spatnem slova smyslu .Jedine cim me prekvapily je velmi nizka hlucnost. Nezbyva mi nez je vrele doporucit . P.S. pro rejpaly,nejsem prodejce a nejsem na prodeji nijak zainteresovany !
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.03  15:27

« to andree_cz

To s těma jetýma elektronama... Trochu šílené, ne? Takové kolo bude stát za *. Jednak stárne a jednak bude dost možná tvarově poškozené. Jeté pneu a jeté kola nikdy!
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.03  14:36

« Re: Disky na zimní pneu

mir: na Tvojom mieste by som si na zimu ponechal tie uzsie plechace. 1cm sice nie je velky rozdiel, aj tak by som radsej isiel do uzsich.
  • 00 Reagovat !

foto

24.09.03  13:39

« to hufnagl

ne, z nikoho si * nedelam. Spis tvoje rady jsou pro normalni lidi na prd.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.03  13:28

Mě ty elektrony 205/60/15" zbydou z letních (přecházím na 205/55/16") a nechce se mi je pod cenou prodávat, protože se mi líbí a jsou v perfektním stavu. Takže bych prodal starší, ale málo jeté zimní Polarisy 195/65/15" na plecháčích a koupil si na ty elektrony nové zimní pneu.

Ale jak je to tedy s těmi jízdními vlastnostmi v zimě - nebudou horší, než ty 195/65/15" na plecháčích?
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.03  12:44

« to turboleon

Povrchová úprava je podobná, ale na karoserii nepůsobí dohromady sůl a vysoká teplota. To je ta zdrcující kombinace. Mé alu po 2 zimách vypadají dost jetě. Fakt je, že jsem se o ně absolutně nestaral.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.03  12:42

OK dik moc za rady, nejspis do nich skocim... uz se na ne tesim :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.03  12:32

« to nedby

Tak tak. To číslo je prostě vyjádření rychlostního limitu.

Nebudeš litovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.03  12:15

Blbost, já na litých kolech na předchozím autě odejel 6 zim a byly téměř netnutý. Teď na novým autě mám na zimu litý kola taky, po dvou zimách jsou jako nový. Ale - pokud nemrzne tak každý týden je čištím WAP a po měsíci navoskuji. I tak ale platí, že povrchová úprava kola je v principu stejná jako metalíza na karoserii. To bych opak autem nesměl vyjet. Pokud je někdo prase, neumí parkovat a disky odírá o obrubníky, pak je potřeba odřená místa zabarvit lakem - ale to platí pro kastli taky.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.03  11:39

« Re: 175/65 R14 nebo 185/65 R14

Dík za radu. Vezmu 185/65 R14 - Firestone F590FS.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.03  11:39

no to je fakt, ja teda potrebuju W 190wintersport. Rozumim tomu dobre kdyz si myslim
    W190wintersport, 210 a 240 je porad ta sama guma s ruznou velikosti a rychl indexem a na zaklade toho oznacena jako 190, 210, 240 wintersport???
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.03  11:24

« to nedby

Testy... Mrkni na www.e-pneu.cz - tam jsou výsledky všech. P210 Snowsport (H) vyloženě bodují.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.03  11:21

« Re: to dabel

Hm myslim, ze to bude v pohode u vsetkych spominanych kandidatov.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.03  11:15

« Re: to dabel

mno ale zas na druhou stranu potrebuju kvalitni jizdni vlastnosti na snehu a ledu. v zime po praci jezdim na vecerni lyzovani, chystam se do alp atd... :o))
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…