Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

30.09.03  08:51

« Re: to tukan

Kupil som si Auto Zeitung a bol tam test zimakov v "tradicnom" rozmere 195/65R15. Vysledky: 1. Pirelli SnowSport 190 2. Goodyear Ultragrip 6 3. Dunlop Snowsport 3
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.03  20:20

« to andree_cz

Dnes už neprodají.

Jinak, já s autem do terénu zásadně nevjíždím a tudíž mi nízkoprofil neubližuje. Spíš mi dovoluje mít pořád rezervu ve vlastnostech auta na silnici. Fakt je, že na mém už je to šílenost. 16" stačí úplně.

Auto po 107tkm rozvrzané nemám. Znám oktávky, které vržou na standardním podvozku už po polovičních kilometrech.

BTW, jízdní vlastnosti oktávky na 15" jsou při originálním nastavení podvozku vyloženě turistické až záludné. Tobě to nevadí?
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.03  19:03

« Re: to ace2

ok díky
  • 00 Reagovat !

foto

29.09.03  18:48

« to HUF

No příjemně si mě překvapil, že umíš diskutovat i jinak než urážením.
    Mysli si co chceš ale já prostě nejsem zastáncem nízkoprofilových pneu a kol větších než je zdrávo (odstrašujícím příkladem je tvoje Fabie- nic proti ní, krasavici). Konkrétně nízkoprofilovejch 15tek který si tady vnucoucal na corolu. Je to dáno dost tím, že často s autem brázdím různý terény a taky fakt nesnáším přenášení rázů ze silnice- pak se ti celý auto rozvrže. Širší než jsou moje 195 bych rozhodně neobouval (na octavii)- už jen z hlediska spotřeby.
    Jo jinak si zajdi do Barumu, moc rádi ti Continental super contact CV91 prodaj:-) vím o čem mluvím
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.03  18:45

« to ace2

225/55R16 Conti TS790V
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.03  18:43

« to tukan

Ze Tvých alternativ jednoznačně UltraGrip6 nebo P190Snowsport.
  • 00 Reagovat !

foto

29.09.03  16:37

« jo tá já taky bych chtěl poradit.

Jo to já bych taky potřeboval poradit. Potřeboval bych na zimu pneumatiky ekvivalent k letním 225/55/R16. Ale rád bych jen to nejlepší co je momentálně k mání s prioritou na nízkou hlučnost. Po horách jezdit nebudu. Jezdím svižně a nechci aby mě pneumatika nemile překvapila.
  • 00 Reagovat !

foto

29.09.03  16:32

« zimní pneu

Potřeboval bych poradit s výběrem pneu na oktávku.(195/65/15")
    GOODYEAR Ultra GRIP 5 nebo 6 - 2700Kč
    PIRELLI WINTER 190 Snowcontrol - 2600Kč
    PIRELLI WINTER 190 Snowsport - 2600Kč
    DUNLOP SP WINTERSPORT M2 nebo M3 - 2550Kč
    FIRESTONE FW WINTER - 2150Kč
    BRIDGESTONE Blizzak LM-18 - 2450Kč
    Ceny jsou téměř stejné a když se zeptám v pneuservisu tak každý vychvaluje ty co má skladem.
    Děkuji.
  • 00 Reagovat !

foto

29.09.03  15:46

« HELP

Takhle vypada ma prava predni guma pri pohledu zepredu v pravo vomydlena vlevo vo hodne mene ? Cim to je ?? [odkaz]
    Cim by to mohlo byt ???
    Dekuji - Poznamka klepe mi rizeni !
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.09.03  14:42

« Re: 2 andree_cz & 2 petous

:) měl jsem tu jedno kolo, 195/70 obuté na plechu 5,5J/14. Vypadalo fakt úchvatně... (někdo si jej vzal zadáčo jako rezervu). Já mám jedny 175/70/14 na 5,5J a je to akorát, 185/65 na tomtéž jdou sice taky, ale už je lepší dát je na 6J...
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.03  13:07

Ad 5,5J14... 175-185 je ideální. 195 je už poměrně nesmysl. Bude to vypadat jako guma na horském kole ;o), nicméně to jde provést. Na 195/60 je ideální 6"
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.03  13:05

« to flavio

Jednoduchá odpověď. "V" je dimenzována spíš na dálniční provoz. Míň lamel, větší stabilita na suchu a mokru. "H" je spíš víc "do terénu". Víc lamel, lepší chování na sněhu a břečce, ale méně jisté chování za "nezimních podmínek". Osobně bych na zimu volil H. Občas se šiknou ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.03  12:59

(Co dat na 5,5J x 14 E39) Tak jsem se chtel trochu vzdelat a na [odkaz]
    jsem se dozvedel, ze "největší adheze když pneu max. o 15% širší než ráfek". 5,5 * 25,4 * 1,15 = 161. Tak to bych tam asi nic jinyho nez 165/70 na 14" davat nemel, ne?
  • 00 Reagovat !

foto

29.09.03  10:39

« H nebo V

Mám možnost si za stejnou cenu pořídit dvě "identické" zimní pneu, lišící se jen v rychlostím indexu (H a V). Je výhodnější na zimu zvolit raději "háčko" nebo "véčko". BTW, nevíte jak je na tom s jízdími vlastnostmi NOVÝ Pilot Alpin od Michelinu?
  • « 00 Reagovat !

foto petous

petous 29.09.03  10:12

« Re: 2 andree_cz & 2 Huf

Na 5,5J 14" můžeš dát nejvýše 195/60 na 14", nic většího není běžně k sehnání.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.03  07:12

« to Beny_

Ano. Nic se nemá přehánět.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.09.03  23:51

« ad diskuse

koukám, že diskuse se opět "přiostřuje"...

je tu asi plno příspěvků na kt.nezvládnu odpovědět, tak pokud něco opomenu, pak se prosím připomeňte!

ad rozměry pro Octavii na zimu: 195/65 R15 nebo 205/55 R16 (rozhodně ne 205/60 R15 na super úzké orig.Škoda hliníky!)

ad rozměry pro Corollu, r.v.97-01 ve 14": 165/70 R14 nebo 175/65 R14

ad rozměry pro Corollu, r.v.02-.. ve 14": 175/70 R14 nebo 185/65 R14

všeobecně pak užší rozměr na zimu, širší na léto-na tom se shodnou doufám všichni!?...jak moc "široké" pneu je pak otázka jak je silné auto a zda je daný rozměr právě vhodný pro stávající ráfek (tabulky jsou na webu)

všeobecně pak ještě opět připomenu, že "šlápnout vedle" se nedá s těmi pneumatikami, kt.se vždy umisťují v testech na předních místech; pro rozměr 195/50 R15 to jsou např.:

BRIDGESTONE Blizzak LM-22

CONTINENTAL WinterContact TS790

DUNLOP SP WINTERSPORT M3

GOODYEAR Eagle Ultra Grip GW-3

PIRELLI WINTER 210 Snowsport
  • « 00 Reagovat !

foto

28.09.03  22:09

« Re: to andree_cz

Ovšem nevýhodou širokých gum (mám 205) na našich silnicích s kolejemi je to, že tahaj za volant.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.09.03  21:14

« to andree_cz

Pokud se nemýlím, tak údaj 15" se týká průměru kola (disku). Volbou správného rozměru pneu se obvod/poloměr/průměr zachová a s tím (přo zachování podobné šířky) i veškeré dynamické vlastnosti vozu.

Navíc nikdo nemluvil o extrémně široké pneu. On měl 185, tak to nechá nebo dá 195. Pohoda.

Na každé auto existuje jistý rozsah vhodných šířek pneu. Hlavní proměnnou je hmotnost vozidla. U Corolly bude hmotnost cca 1-1.1t - takže 185 jsou spíš na spodní hranici, 195 je optimum a 205 ještě stále v pohodě. S šířkou už jsem se taky hodně naexperimentoval...

Na rozbité cestě je širší pneu výhodou, protože je tu vyšší šance, že nástrahu překoná bez toho, aniž by do ní zapadla.

Potom, bavíme se o letních pneu, takže sníh bych asi nezmiňoval ;o)

ContiSuperContact 195/65R15 91V (prvomontáž na oktávky) je špatný příklad, protože se nejedná o pneu soudobou a pak její distribuce nebyla mimo škodovku nijak dlouhodobá. Teď už ji nekoupíš vůbec.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.09.03  19:16

« Re: cena x kvalita pneu

Můj argument je ten, že ty jako člověk, kterej jezdí s autem jenom po okruhu má pro lidi jezdící po silnicích rady leda tak do hrobu. Neutvrdím, že se v pneumatikáš vyznáš hodně dobře, ale žiješ prostě v jiný dimenzi...doporučit člověku s corolou 1.4 minimálně 15palcový pneu je úplná hovadina- motor má malej krouťák takže akcelerace by byla znatelně horší, spotřeba vyšší a to nemluvím o přilnavosti.... Jaká bude asi přilnavost širokejch pneumatik na lehkým autě- na perfektním asfaltě dobrá, ale co na rozbitý silnici, nebo na silnici, kde je bordel typu štěrk bláto. O jízdě na vodě a sněhu ani nemluvím.
    Pak mám pro tebe jednu z dalších vyjímek Conti super contact na Octavii stojí 4500Kč- za tak skvělou pneu, neber to !
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…