Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« to Mitsi
Ad RE720 made in Poland> Mám přesně tentýž postřeh. As to dělají na starších formách nebo je nečistí, ale vypadá to z blízka dost blbě. Taková okoralost či co.
Ad země původu> Ideální je asi mít Bridge z Japanu nebo Conti z D, popřípadě Pirelli z D. Pak na dobrých discích spotřebuješ na vyvážení sady 4 kol maximálně 2 pásky lepícího závaží. -
"-- skrytý --" 30.09.03 12:14
« Made in...
Jen pár příkladů za všechny: Bridgestone B391 (snad jsem se nespletl v typovém označení) ze Španělska, Bridgestone RE720 z Polska (fuj kvalita, jakoby "vytržené z formy", kde se stihly "přilepit", o vzhledu směsi ani nemluvě) a z Francie (na pohled kvalitnější, byť jejich Michelinky bych si sám "dobrovolně" nekoupil), Semperit Speed Comfort z ČR a z Portugalska, Goodyear Ultra Grip 6 ze Slovinska atd. atd. To už jsou mi milejší Nokiany "made in Finland" (typ WR má dokonce z výroby přebroušený běhoun, aby tam nebyly ty "přetekliny" z formy) nebo Hankooky z KR, povětšinou z kvalitní silika směsi. Začínám dost pochybovat o tom, že "když dva dělají totéž" (byť v dnešním globalizovaném světě), "je to vždy totéž"! PS: To úsloví jsem si drobně upravil, aby se mi tzv. hodilo do krámu... -
« to andree_cz
Dnes už neprodají.
Jinak, já s autem do terénu zásadně nevjíždím a tudíž mi nízkoprofil neubližuje. Spíš mi dovoluje mít pořád rezervu ve vlastnostech auta na silnici. Fakt je, že na mém už je to šílenost. 16" stačí úplně.
Auto po 107tkm rozvrzané nemám. Znám oktávky, které vržou na standardním podvozku už po polovičních kilometrech.
BTW, jízdní vlastnosti oktávky na 15" jsou při originálním nastavení podvozku vyloženě turistické až záludné. Tobě to nevadí? -
« to HUF
No příjemně si mě překvapil, že umíš diskutovat i jinak než urážením.
Mysli si co chceš ale já prostě nejsem zastáncem nízkoprofilových pneu a kol větších než je zdrávo (odstrašujícím příkladem je tvoje Fabie- nic proti ní, krasavici). Konkrétně nízkoprofilovejch 15tek který si tady vnucoucal na corolu. Je to dáno dost tím, že často s autem brázdím různý terény a taky fakt nesnáším přenášení rázů ze silnice- pak se ti celý auto rozvrže. Širší než jsou moje 195 bych rozhodně neobouval (na octavii)- už jen z hlediska spotřeby.
Jo jinak si zajdi do Barumu, moc rádi ti Continental super contact CV91 prodaj:-) vím o čem mluvím -
« jo tá já taky bych chtěl poradit.
Jo to já bych taky potřeboval poradit. Potřeboval bych na zimu pneumatiky ekvivalent k letním 225/55/R16. Ale rád bych jen to nejlepší co je momentálně k mání s prioritou na nízkou hlučnost. Po horách jezdit nebudu. Jezdím svižně a nechci aby mě pneumatika nemile překvapila. -
« zimní pneu
Potřeboval bych poradit s výběrem pneu na oktávku.(195/65/15")
GOODYEAR Ultra GRIP 5 nebo 6 - 2700Kč
PIRELLI WINTER 190 Snowcontrol - 2600Kč
PIRELLI WINTER 190 Snowsport - 2600Kč
DUNLOP SP WINTERSPORT M2 nebo M3 - 2550Kč
FIRESTONE FW WINTER - 2150Kč
BRIDGESTONE Blizzak LM-18 - 2450Kč
Ceny jsou téměř stejné a když se zeptám v pneuservisu tak každý vychvaluje ty co má skladem.
Děkuji. -
"-- skrytý --" 29.09.03 14:42
« Re: 2 andree_cz & 2 petous
:) měl jsem tu jedno kolo, 195/70 obuté na plechu 5,5J/14. Vypadalo fakt úchvatně... (někdo si jej vzal zadáčo jako rezervu). Já mám jedny 175/70/14 na 5,5J a je to akorát, 185/65 na tomtéž jdou sice taky, ale už je lepší dát je na 6J... -
« to flavio
Jednoduchá odpověď. "V" je dimenzována spíš na dálniční provoz. Míň lamel, větší stabilita na suchu a mokru. "H" je spíš víc "do terénu". Víc lamel, lepší chování na sněhu a břečce, ale méně jisté chování za "nezimních podmínek". Osobně bych na zimu volil H. Občas se šiknou ;o)