Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  21:29

« to andree_cz

Podle mně = podle tabulek výrobců a oficiálních výpočtů ;o)

Hlavní je, že bude 195/45R16 na oktávce vypadat strašně blbě. Jakoby v blatníku nebylo kolo... 10cm mezera mezi kolem a blatníkem je možná super u autobusu nebo offroadů, ale u osobáku to je ten nejlepší antituning, nehledě na to, že ta 195/45R16 má podstatně nižší nosnost než 205/55R16 (450 oproti 615kg), což se velmi projeví na jízdních vlastnostech atd atd... Však zkus a poreferuj. On někdo na Fabku ty zánovní pneu rád za babku odkoupí :o)))
  • 00 Reagovat !

foto

02.10.03  19:23

« Hufe

No a co, že maj rozdíl 2,5cm(dle tebe, já to nijak nepropočítával), jedinej větší problém je, že to nevyhovuje techničáku, jinak kalibrace tacháče není zas takovej problém.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  10:04

« Re: Made in...

Mitsi a Saab: aj moje Bridgestony Turanza ER70, ktore som kupil toto leto cez reifen.com, su maid in Spain. Trosku ma to sklamalo, ale su fakt dobre. Pri nudzovom brzdeni 160-0 sa mi ani nezoplo ABS.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  09:13

« to gr

Na fabku jsou:

185/60R14

195/50R15

195/45R16

205/45R16

215/40R16

225/40R16

205/40R17

215/35R17

225/35R17
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  08:13

« Re: to andree_cz

Ale jinak souhlas s Hufem. Rozdíl kol u Fabie a Octavie je fakt jedno číslo.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  07:15

Myslím že na Fabku jsou 195/50 15´´ a 205/45 16´´, nebo se mýlím?
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 02.10.03  07:12

to Mitsi: já koupil před dvěma lety v Rakousku Bridgestony RE720 v rozměru 185/60 R14 a byli Made in Spain, cena 1.837,- kč za kus :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.03  21:29

« to andree_cz

205/55R16 jsou úplně jinak velké kola oproti 195/4516. Jedny jsou na Oktávku a druhé na Fabku. Nedají se zaměnit. Je v nich rozdíl 2,5cm na poloměru.
  • 00 Reagovat !

foto

01.10.03  19:52

« to all

Nevíte na jakech rozměrech pneu jezděj kitcary a WRC Octavie na českejch Rally?
    - má někdo zkušenosti s Matador Aquilla? Je to pořád stlačená tma?
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.03  19:49

Jelikož to má táta firemní tak se v tom odmítá jakkoliv angažovat-jeho problém, já bych to vzrání snášel špatně.
    Ty Firestony jsou mám pocit TZ200 v ADACu pohořeli.
    205/55 R16 mě moc neláká- musel bych kopupit komplet i s ráfkama a to by byla pálka jako svině. To už bych šel radši 195/45 R16
  • « 00 Reagovat !

foto

30.09.03  22:31

« to andree_cz

To vrzání ve Fabce je specifická závada. Ve střední části palubky za výdechy ventilace je takový zobák, který aretuje palubku v rámu auta Vychodí se (jak se auto kroutí) a vrže. Rutinní oprava v servisu - namazání vazelínou.

A ty Firestony... Nevíš Typ? Já o žádné s "čočkovým dezénem" nevím. Každopádně je Firestone low-end odnož Bridgestonů. Kvalitu hledej spíš u Bridge.

Jinak, Oktávce hodně pomůže už 205/55R16.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.09.03  19:35

« Re: to HUF

Dnes možná ne, ale před pár týdny ještě prodali ( lépe řečeno prodat chtěli- jelikož je nikdo nechce, tak je maj pořád sklade,/měli)
    S tou rozvrzaností máš pravdu. Minulá octávie rv98, měla série kola 15 a nikde nic nevrzalo-kvalita zpracování úplně úchvatná! Teď mám Octavii rv02 jsou tam škodovácký hliníky 6j x 15 s CEC EP- no a po 30k km ve všech dveřích vrže, což mě neskutečně sere. Jinák tátova firemní fabka Classic - na kolečkách od kočárku, vzře v palubce a vůbec mi to uvnitř přijde nic moc z hlediska kvality, ale to je asi výbavou classic.
    Samozřejmě, že nejsem zrovna dvakrát unešenej z jízdních vlastností octavie. Už jsem se doskrát hodně zapotil v zatáčkách, ale že by to byla nějak obzvlášť záludná se nedá říct(nechci někoho odrazovat od koupi octavie, to fakt ne!!!!!koupil bych si ji znova)- podvozek RS se 17ama musí bejt dostatečně dobrej. Jinak co si myslíš o firestonech s čočkovým dezénem? Mě to jeden kamarád vnucoval jako bezkonkurenční pneu.
  • 00 Reagovat !

foto

30.09.03  16:06

« Zimní pneu

Děkuji všem za odpovědi.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.09.03  15:17

« Re: to Mitsi

To HUF: Jednou jsem mel Yokohamy S707 made in Japan na orig. Mitsubishi litych kolech a pouze na dvou ze ctyrech kol jsem mel (po celou dobu zivotnosti i po nekolikerem prevazovani!!!) 5 gramova zavazi po jedne strane, byt tzv. "na limci", nikoli "v rameni". Tomu rikam presnost vyroby! Ale kde se dnes daji takove gumy sehnat? Me aktualni Pirelli P7 made in Italy daly dost prace vyvazit a vyvazovani je treba opakovat nejpozdeji po kazdych 5 tis. km. A ani z hlediska ovality nejsou nic moc, byt jinak ostatni vlastnosti (krome hluku, valiveho odporu a opotrebeni) jsou naprosto OK, resp. "k me plne spokojenosti". A to uz je co rict! PS: Ty Yokohamy S707 byly sveho casu stejne lepsi...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.09.03  13:12

« testy zimních pneu 2003 - ADAC

odkazy na nové testy zimních pneu 2003 - ADAC již najdete na našich stránkách (jsou zařazeny i do přehledu/vyhledávání testů, i v katalogu pneumatik)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.09.03  13:08

ano, někdy to takto dopadá...nicméně v jiných odvětvích, než jsou pneumatiky, se toto aplikuje naprosto stejně
  • « 00 Reagovat !

foto

30.09.03  12:17

« to Mitsi

Ad RE720 made in Poland> Mám přesně tentýž postřeh. As to dělají na starších formách nebo je nečistí, ale vypadá to z blízka dost blbě. Taková okoralost či co.

Ad země původu> Ideální je asi mít Bridge z Japanu nebo Conti z D, popřípadě Pirelli z D. Pak na dobrých discích spotřebuješ na vyvážení sady 4 kol maximálně 2 pásky lepícího závaží.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.09.03  12:14

« Made in...

Jen pár příkladů za všechny: Bridgestone B391 (snad jsem se nespletl v typovém označení) ze Španělska, Bridgestone RE720 z Polska (fuj kvalita, jakoby "vytržené z formy", kde se stihly "přilepit", o vzhledu směsi ani nemluvě) a z Francie (na pohled kvalitnější, byť jejich Michelinky bych si sám "dobrovolně" nekoupil), Semperit Speed Comfort z ČR a z Portugalska, Goodyear Ultra Grip 6 ze Slovinska atd. atd. To už jsou mi milejší Nokiany "made in Finland" (typ WR má dokonce z výroby přebroušený běhoun, aby tam nebyly ty "přetekliny" z formy) nebo Hankooky z KR, povětšinou z kvalitní silika směsi. Začínám dost pochybovat o tom, že "když dva dělají totéž" (byť v dnešním globalizovaném světě), "je to vždy totéž"! PS: To úsloví jsem si drobně upravil, aby se mi tzv. hodilo do krámu...
  • « 00 Reagovat !

foto

30.09.03  09:18

« Re: 2 andree_cz & 2 petous

Oddie: např. 5,5J/14 je běžný rozměr forďáckých ráfků a ve většině případů je tam 185/65. 6J jsem tam s tímto rozměrem neviděl.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.09.03  08:53

« Re: to tukan

Este som zabudol, samozrejme dalej potom 5 dalsich typov, posledne miesta nejaka Fulda a ten "lacny" Michelin
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…