Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.10.03  10:35

« Bridge RE720

Mimořádně nepohodlná (nepříjemně tvrdá), ale na druhé straně velmi tichá; problémy s držením stopy v přímém směru jízdy (se zvyšující se rychlostí se to zlepšuje, nad 200 km/h už víceméně OK), z toho vyplývající citlivost na boční vítr a vyjeté koleje; v zatáčkách bezkonkurenční; odolnost vůči aquaplaningu v přímém směru ve vyjetých kolejích spíše podprůměr, naopak silný nadprůměr opět v zatáčkách; brzdění vynikající, ale špatný záběr (přenos síly na vozovku) při akceleraci, hlavně v ostrých zatáčkách; ovalita OK; valivý odpor nic moc, vzhled super. Závěr: Guma s poměrně nevyváženými vlastnostmi, vhodná pro "zatáčkovité závodníky", málo vhodná pro "rovinné cesťáky" a nejméně se hodící do podmínek "pražských kočičích hlav a výmolů".
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  10:07

« Re: huštění pneu dusíkem za 15 kč/ 1 pneu

Teď koukám, že než jsem dokončil příspěvek, předběhl mě ACE.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  10:06

No, když jsme u té základní školy, tak bys taky měl vědět, že molekuly dusíku jsou větší než molekuly molekuly vzduchu, resp. jeho jeho komponentů /zprůměrováno/. Čili přirozený únik z pneu huštěné dusíkem je nižší,s čímž mám osobní zkušenost. Používám dusík dva roky a za tu dobu jsem ani jednou nemusel nic dofoukávat. Navíc drží tlak ať je venku 5 nebo 35 stupňů.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  09:21

rybíz: No já bych zase až tak radikální nebyl. Já si nechávám kola plnit dusíkem (10 Kč), protože dusík je hustější než vzduch, tedy ti uniká z pneumatiky mnohem pomaleji než vzduch. Jedná se o uniky přes ventilek zejména. Když píchneš jak je to samozřejme putna a nějaké přehřívání či menší roztažnost jsou jen bláboly.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  02:24

« Re: akce na hliníková kola a plechové disky

POkud by někdo měl zájem o levné pneu, ať se ozve na superlube99@hotmail.com Například 225/45/17, 91 W začíná dle typu pneu málo přes 3.000,- Kč!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.10.03  20:44

Uz ze zakladni skoly by jsi mel vedet ze dusik(N) je nehorlavy a nejedovaty tzv. inertni plyn.
    Kola nahustena duikem (nebo jinou smesi) jsou pro normalniho cloveka uplne na h.... . Leda by jsi jezdil extremni rychlosti nekde na okruhu tak to nejake opodstatneni mit bude (nizka roztaznost plynu). To co uvadi vetsina prodejcu , potazmo pneuservisu je maximalni blabol ! Jejich argumenty jako pomale starnuti pneu ,neprehrivani pneu, nemusite dofukovat pouze jednou rocne u nas , jsou blbosti, ktere pouze tahaji z duverivych nebo neinformovanych ridicu penize . Jestli pneumatika nahustena Secur pneu nebo jinou podobnou smesi zestarne za osm nebo deset let je uplne jedno protoze uz stejne drtiva vetsina ridicu bud ma min. druhou spis treti sadu a nebo davno nove auto. Takze kdo chce mit na aute "efektni" sadu cervenych,zlutych,zelenych a jinych barevnych cepicek ventilku tak hura do do pneuservisu , pripravte si cca 60-100Kc. Jinak ze zkusenosti vlastni i spousty znamych a kamaradu jsou to totalne vyhozene penize, tedy az na ten vizualni efekt-)))))))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.10.03  17:57

« Re: Testy pneu

dabel: aha, tak to jsem nevěděl - to měl ale ADAC v tom testu taky napravit...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.10.03  17:57

« Re: to našrot

e-pneu: jo, ten chlápek se chvástal, že prý máte nižší ceny jako odezvu na jejich "nízké" ceny. Já jsem holt chtěl dopravu zadarmo, poněvadž těch cca 500 za dopravu je pro mě hodně (stačí, že to zaplatím na obutí). Osobně ti ale povím, že pokud nakupuji přes internet, tak je mi úplně fuk, jaké má kdo stránky (btw: objednával jsem u nich radši telefonem, protože z jejich nepřehledným výběrem jsem si nebyl moc jistý) atp., hledám akorát nejnižší cenu. A když nejsem s dodávkou spokojený, tak pak vracím a už nikdy tam nic nekoupím - je to asi něco jiného, než nakupování v "kamenném obchodě", kde si radši třeba i "připlatím", když se mnou někdo mile zachází a odvede kvalitní práci (pokud je na čem - jen na prodeji zboží to nejde).
  • « 00 Reagovat !

foto

07.10.03  16:23

no ale k čemu mi to bude? to to potom líp vybuchne, když to na náledí o někoho naperu a začnou auta hořet?
  • « 00 Reagovat !

foto

07.10.03  15:07

« Re: to HUFNAGL

to storm: No tak ich predaj nie? Ved keby do robilo dobrotu, tak nikto nezakaze mat rozdielne gumy na kolesach. Ale asi to nie je nic moc - skus rozmyslat - vacsina nariadeni (aspon zakl.) je o bezpecnosti - pasy, svetla, etc...
  • « 00 Reagovat !

foto

07.10.03  15:00

« to HUFNAGL

Kdyz mam 2 skoro novy a chci postupne prejit na o neco malo sirsi? To mam ty 2 vyhodit?
  • « 00 Reagovat !

foto

07.10.03  14:04

« to strom

Pak by neměl být problém. Stejně bych to nedělal. Je to humus.
  • « 00 Reagovat !

foto petous

petous 07.10.03  13:35

No a zadarmo si tam můžeš sám napumpovat cirka 80% dusíku, pokud vlastníš pumpičku. Akorát ty žlutý čepičky budou chybět.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.10.03  12:38

« Re: to HUFNAGL

ABS nemam.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.10.03  11:47

« to strom

Pokud máš ABS, tak by se mu to nemuselo líbit.
  • 00 Reagovat !

foto

07.10.03  10:53

« Ruzne rozmery pneu na napravach

Vim sice, ze podle vyhlasky by mely byt vsechny pneumatiky stejneho rozmeru a konstrukce, ale skutecne by vadilo mit vzadu Michelin Energy MXT 165/70 R 14 a vpredu ContiEcoContact3 175/70 R 14, vse na 5,5J x 14 E39? (Toyota Corolla Sedan 1,4 VVTI r.v. 2000) Moc mi prosim nenadavejte...
  • « 00 Reagovat !

foto

07.10.03  10:22

nasrot: UG6 v tom ADACe mal preto stiahnute ohodnotenie, lebo na test prisla zla seria, ktora nevydrzala extremne rychlostne zatazenie ("Schnelllauftest"). Goodyear konstrukcnu chybu napravil.

Inak vcera som zakupil u reifen.com sadu Goodyearov UG6 na TomAntovu Mazdu, tak sa snad potom podeli so zazitkami. Na tatkovu Mazdu mi ponukli velmi vyhodnu cenu na letne Conti EcoContact3. Tatko je kludny sofer a jazdi malo, tak som snad nespravil chybu ;)) Bolo to zaujimave jednanie, na internete bola ponuka 67EUR za UG6 a 46EUR za Conti. No a ked som zobral dve sady, z kazdej pneu spustili 3 euraciky. Len tak, sami od seba ;))) Mili chlapci.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.10.03  01:07

« akce na hliníková kola a plechové disky

akce na www.e-pneu.cz (do vyprodání zásob):

> alu rozměr 5/100 (Škoda Fabia, Octavia, VW Golf IV, Audi A3):

Ronal LZ - 6x14 - 2340 Kč

ProLine PU - 6,5x15 - 2300 Kč

Autec V - 6,5x15 - 2430 Kč

Artec MX - 6,5x15, 7x15 - 1950 Kč

ProLine PT - 7x15 - 2030 Kč

Borbet CF - 7x15 - 2220 Kč

Alutec Zero - 7x15 - 2430 Kč

Artec MX - 7x16 - 2290 Kč

ProLine PU - 7x16 - 2930 Kč

ProLine PCC - 7,5x16 - 2990 Kč

DEZENT G - 7,5x17 - 3870 Kč

DEZENT S - 8x17 - 4570 Kč

> alu rozměr 5/112 (Škoda Superb, VW Passat new, Audi A4, A6, A8):

Artec MX - 7x15 - 1950 Kč

Borbet CF - 7,5x16 - 2920 Kč

ProLine PCC - 7,5x16 - 2990 Kč

ProLine PU - 8x17 - 4350 Kč

> plechové (ocelové) disky:

15" Škoda Octavia, VW Golf IV, Audi A3,

Seat Leon, Toledo > 6x15, 5/100, černá - cena 1050 Kč

14" Škoda Fabia > 5x14, 5/100, černá - cena 930 Kč

14" Škoda Fabia > 6x14, 5/100, černá - cena 950 Kč

13" Škoda Felicia > 4.5x13, 4/100, stříbrná - cena 680 Kč

myslím si, že asi ale všechny překvapí cena právě za alu ráfky Artec MX - 6,5x15, 7x15 - 1950 Kč (bohužel, omezený počet kusů-do vyprodání)
    -> foto najdete v posledním čísle TUNINGMAGAZINE nebo zde:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.10.03  21:53

« to našrot

"e-pneumatiky.cz" mají mnohdy z nás asi "těžkou hlavu", obzvláště laciným sloganem "garance nejnižších cen"...

nicméně co se ostatních věcí týká, pak dokáží řadu věcí jen okopírovat (mnohdy i nekvalitně-stejně jako řada dalších "webmasterů"-viz.pan Lang, ale autorská práva jim už nic neříkají! ono je to ale asi časem začne mrzet-mohou to prozatím brát jen jako upozornění), nikoliv něco vymyslet-přijít s něčím novým!
  • « 00 Reagovat !

foto

06.10.03  20:18

hmm taktiez som cely vikend travil testami nad gumami a len placem, lebo vlastne bud je uplne jedno, co si vyberiem, alebo kupim z kadej lepsej po 4 kusy a budem prezuvat podla ranneho pocasia a nakoniec skoncim tak, ze nejaky magor s letnymi do aj tak do mna buxne a bude to cele skoro zbytocne :D
    ja som na 99% rozhodnuty kupit si prave UG6, kedze som v ba a tu je vzdy tak mokro a troxu snehu max pol dna... Snowcontorl som vylucil - tie by som bral, keby som byval vo vysoko polozenej oblasti. Este ma cenovo zaujali michelin Alpin /jedna je lacnejsia o 500sk voci UG6/ - (ne A2) ale tie nikde netestovali - tak neviem, co o nich si mam mysliet...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…