Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  22:04

« Re: to Anndy

storm - no to je tazsie s tym predajom. V BA existuju pneuservisy (viem o jednom cloveku), ktore vykupuju jemne ojazdene pneu znackove a potom ich lacno prdavaju, ci je to vsak oficialne - to neviem. No snazim sa sice rozumiet vacsine veci, co robim, ale nejako nie vzdy mi to ide (asi nemam dostatocnu kapacitu mozgu ), takze fakt neviem preco by to mohlo vadit. Mozno som sa mylil a nevadi to - potom sorry.
    Ace - o.k. tak som sa mylil. Viem, ze u sportovych aut je to ine, ale jaski ma nenapado to preniest na "obycajne". V kazdom pripade sa to neodporuca (neviem, ale ci to nie je cisty marketing).
  • 00 Reagovat !

foto

08.10.03  21:15

« moje první zimní pneu

Zdarec motoriste,

tak jsem si precetl prispevky zde na tomto fóru od čísla 2987 až do ted.

Ale přemýšlím, jak si namontovat zimní obutí mého miláčka. Srovnal jsem si ceny a chci si koupit pneu s ocelovými ráfky-nebo plechovými disky, či jak se to jmenuje?, přes kamaráda v německu na www.riefen.com, ale on mi je doveze, a nqamontovat si je musím sám. Podle toho, co jsem se tu dočetl, tak Vy, co si pneu objednáváte z reifen.com, si je našroubujete na nápravu sami v garáži? nikdy jsem to ještě nedělal, proto se ptám, i když pro Vás harcovníky motoristy je to asi jasná páka. Taky váhám, zda k objednávce pneu přihodit do košíku i sadu šroubů (po 2 euro na kolo-řekl bych že asi jo?) a pak sadů nějakých podložek (nabízí mi to pro jistotu 16 podložek či co po 1euru=16 euro- to se mi zdá zbytečné-nebo že by se taky hodily?)

tak předem díky za vaší odpověd
  • 00 Reagovat !

foto

08.10.03  19:13

« VW Polo

Může někdo poradit,jestli nedělám blbost,když chci dát zimáky na 165/70 R-14 )- Pirelli Winter 190 Snowcontrol.Původně jsem myslel na Bridgestone Blizzak LM-18,ale bydlím v nadm.v cca 600m,kde si užiji docela dost sněhu i náledí.Má s těmito pneumatikami někdo větší zkušenosti......díky.
  • 00 Reagovat !

foto dcgsd

dcgsd 08.10.03  13:41

« kde levne a kvalitne

nemate nekdo povedomi kde v Praze ci okoli koupit pouzite ale kvalitni 14" zimaky?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  11:32

« Re: to Anndy

no jasný nápravě můžeš mít jiný gumy než na druhý. Musíš mít stejný gumy na nápravě a ne na autě. Čístě teoreticky si můžeš koupit dopředu gumy, které jsou super pro vodu a na zadek můžeš dát gumy, které budou zase lepší třeba v komfortu, tichosti nebo já nevím. Záleží na prioritě. No a kombinovat jen gumy stejné třídy. Nedat do předu nějaký P-zero a do zádu Barumky... To je legální a u sportovních aut samozřejmostí, tam jsou tedy odlišné spíš rozměry šíře a velikost kola.

Už asi před rokem, jsem tu rozebíral technologii gum, proč výrobci nenabízejí set 4 gumy s tím, že každý guma ze setu by byla určina jen pro jedno kolo. Protože už z logiky věci jsou na přední kola jiné nároky než na zadní. Nicméně to je jen teorie, nejsem gumárenský inženýr.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  10:56

« to Anndy

A kde se daji prodat? Vyznam pasu a svetel mi je pomerne jasnej, ale nebezbeci hrozici z toho, ze budu mit na jedny naprave o jeden cm sirsi gumy nez na druhej pri zachovani skoro stejnyho obvodu moc ne. Je to zrejme diky neznalosti aplikace fyzikalnich zakonu.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.10.03  10:35

« Bridge RE720

Mimořádně nepohodlná (nepříjemně tvrdá), ale na druhé straně velmi tichá; problémy s držením stopy v přímém směru jízdy (se zvyšující se rychlostí se to zlepšuje, nad 200 km/h už víceméně OK), z toho vyplývající citlivost na boční vítr a vyjeté koleje; v zatáčkách bezkonkurenční; odolnost vůči aquaplaningu v přímém směru ve vyjetých kolejích spíše podprůměr, naopak silný nadprůměr opět v zatáčkách; brzdění vynikající, ale špatný záběr (přenos síly na vozovku) při akceleraci, hlavně v ostrých zatáčkách; ovalita OK; valivý odpor nic moc, vzhled super. Závěr: Guma s poměrně nevyváženými vlastnostmi, vhodná pro "zatáčkovité závodníky", málo vhodná pro "rovinné cesťáky" a nejméně se hodící do podmínek "pražských kočičích hlav a výmolů".
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  10:07

« Re: huštění pneu dusíkem za 15 kč/ 1 pneu

Teď koukám, že než jsem dokončil příspěvek, předběhl mě ACE.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  10:06

No, když jsme u té základní školy, tak bys taky měl vědět, že molekuly dusíku jsou větší než molekuly molekuly vzduchu, resp. jeho jeho komponentů /zprůměrováno/. Čili přirozený únik z pneu huštěné dusíkem je nižší,s čímž mám osobní zkušenost. Používám dusík dva roky a za tu dobu jsem ani jednou nemusel nic dofoukávat. Navíc drží tlak ať je venku 5 nebo 35 stupňů.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  09:21

rybíz: No já bych zase až tak radikální nebyl. Já si nechávám kola plnit dusíkem (10 Kč), protože dusík je hustější než vzduch, tedy ti uniká z pneumatiky mnohem pomaleji než vzduch. Jedná se o uniky přes ventilek zejména. Když píchneš jak je to samozřejme putna a nějaké přehřívání či menší roztažnost jsou jen bláboly.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  02:24

« Re: akce na hliníková kola a plechové disky

POkud by někdo měl zájem o levné pneu, ať se ozve na superlube99@hotmail.com Například 225/45/17, 91 W začíná dle typu pneu málo přes 3.000,- Kč!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.10.03  20:44

Uz ze zakladni skoly by jsi mel vedet ze dusik(N) je nehorlavy a nejedovaty tzv. inertni plyn.
    Kola nahustena duikem (nebo jinou smesi) jsou pro normalniho cloveka uplne na h.... . Leda by jsi jezdil extremni rychlosti nekde na okruhu tak to nejake opodstatneni mit bude (nizka roztaznost plynu). To co uvadi vetsina prodejcu , potazmo pneuservisu je maximalni blabol ! Jejich argumenty jako pomale starnuti pneu ,neprehrivani pneu, nemusite dofukovat pouze jednou rocne u nas , jsou blbosti, ktere pouze tahaji z duverivych nebo neinformovanych ridicu penize . Jestli pneumatika nahustena Secur pneu nebo jinou podobnou smesi zestarne za osm nebo deset let je uplne jedno protoze uz stejne drtiva vetsina ridicu bud ma min. druhou spis treti sadu a nebo davno nove auto. Takze kdo chce mit na aute "efektni" sadu cervenych,zlutych,zelenych a jinych barevnych cepicek ventilku tak hura do do pneuservisu , pripravte si cca 60-100Kc. Jinak ze zkusenosti vlastni i spousty znamych a kamaradu jsou to totalne vyhozene penize, tedy az na ten vizualni efekt-)))))))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.10.03  17:57

« Re: Testy pneu

dabel: aha, tak to jsem nevěděl - to měl ale ADAC v tom testu taky napravit...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.10.03  17:57

« Re: to našrot

e-pneu: jo, ten chlápek se chvástal, že prý máte nižší ceny jako odezvu na jejich "nízké" ceny. Já jsem holt chtěl dopravu zadarmo, poněvadž těch cca 500 za dopravu je pro mě hodně (stačí, že to zaplatím na obutí). Osobně ti ale povím, že pokud nakupuji přes internet, tak je mi úplně fuk, jaké má kdo stránky (btw: objednával jsem u nich radši telefonem, protože z jejich nepřehledným výběrem jsem si nebyl moc jistý) atp., hledám akorát nejnižší cenu. A když nejsem s dodávkou spokojený, tak pak vracím a už nikdy tam nic nekoupím - je to asi něco jiného, než nakupování v "kamenném obchodě", kde si radši třeba i "připlatím", když se mnou někdo mile zachází a odvede kvalitní práci (pokud je na čem - jen na prodeji zboží to nejde).
  • « 00 Reagovat !

foto

07.10.03  16:23

no ale k čemu mi to bude? to to potom líp vybuchne, když to na náledí o někoho naperu a začnou auta hořet?
  • « 00 Reagovat !

foto

07.10.03  15:07

« Re: to HUFNAGL

to storm: No tak ich predaj nie? Ved keby do robilo dobrotu, tak nikto nezakaze mat rozdielne gumy na kolesach. Ale asi to nie je nic moc - skus rozmyslat - vacsina nariadeni (aspon zakl.) je o bezpecnosti - pasy, svetla, etc...
  • « 00 Reagovat !

foto

07.10.03  15:00

« to HUFNAGL

Kdyz mam 2 skoro novy a chci postupne prejit na o neco malo sirsi? To mam ty 2 vyhodit?
  • « 00 Reagovat !

foto

07.10.03  14:04

« to strom

Pak by neměl být problém. Stejně bych to nedělal. Je to humus.
  • « 00 Reagovat !

foto petous

petous 07.10.03  13:35

No a zadarmo si tam můžeš sám napumpovat cirka 80% dusíku, pokud vlastníš pumpičku. Akorát ty žlutý čepičky budou chybět.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.10.03  12:38

« Re: to HUFNAGL

ABS nemam.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…