Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

13.10.03  14:32

« Zimáky

pokud se nemýlím, tak HUF už má na Fabce RS obuté zimní pneu. Mnoho lidí by si z něj mohlo vzít příklad...
    To:HUF:Proč čip Cimbu?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.10.03  13:26

« Re: to klasik

Až bude chvilka času pošlu něco na info mail z Vašich stránek.
    kasik
  • « 00 Reagovat !

foto

13.10.03  11:58

« Re: moje první zimní pneu

Fordak: na dobierku posielaju len v ramci Nemecka. Ale zaskoc si do najblizsej pobocky, mozes dostat aj o nieco lepsie ceny ako su na inete (ja som kupoval 2 sady a na kazde pneu zlava 3EUR). Ad ebay: sem to nepatri, ak chces, posli mail na dabel@mazda626.sk
  • « 00 Reagovat !

foto

12.10.03  22:09

« to e-pneu.cz

To neřeš. Vaše pages jsou rozhodně přehlednější. Kasik (ne klasik) ;o) je možná trochu dezorientovaný jedinec ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.10.03  18:35

« to klasik

"podoba designu":) schválně kdo asi kopíruje? ad "přehlednost a orientace" - v čem jí vidíte lepší?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.10.03  17:08

to dabel: děkuji za radu od ostříleného řidiče.

Nevíte, dá se nakupovat na Reifen.com na dobírku?? Mě připadá že ne, leda bankovním převodem (embosovanou kartu nemám) (koukal jsem po té možnosti a našel jsem jen, že mi pošlou mail s instrukcemi co a jak- je to ta možnost placení 2%navíc-Sconto-- u šeků a bankovních převodů, jestli jsem si to přeložil správně)

Když už jsem u nakupování, nenakupovali jste něco na e-bay.DE?? (nebo v e-bay.com- v USA,UK, atp?) líbí se mi jeden digitální foťáček prcek a notebook. Předem díky za odpověď
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.10.03  14:53

« Re: to Anndy

ace2: něco jiného je vyhláška a něco jiného homologační předpis... A asymetrické pneu taky mají vyjímku - prakticky je jeden předpis a k němu má každý výrobce, na kterého se vztahuje x vyjímek ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.10.03  13:23

« e-pneu vs. e-pneumatiky

Kouknul jsem na obě stránky, jistá podoba designu tam je, ale přehlednost a orientace je lepší na e-pneumatiky.

Na e-pneumatiky mě vadí něco jiného, ale nebudu se již rozepisovat. Nakupovat pneu přes net zatím nebudu.
    Omlouvám se za off-topic příspěvek.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.10.03  09:29

Fordak: samoska, ze to nemontujem doma na kolene. Proste kupim pneu, doma skocim do pneuservisu a poviem "obut prosim". Oni obuju a vyvazia. A je to. Na podlozky a sroby sa vykasli, ved predsa na letnakoch musis sroby mat.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.10.03  21:35

« stejne gumy?

na 1 nápravě shodné pneu (jinak by auto snadno dostalo hodiny), na všech 4 pak pouze stejný rozměr, ale je řada výjimek - skoro všechny auta s náhonem na zadek mají na zadní nápravě širší pneu...u sportovních aut jsou pak výjimky snad ve všem!
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.03  18:26

moment od kdy musíš mít na všech 4 kolech stejný gumy ? snad na nápravě ne ? nehledě na to, že se dělají gumy jen pro levobok a pravobok >:D takže ani na tý nápravě to nemusí být vždy stejný :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.10.03  13:38

Na auto s pohonem předních kol bych nedával na každou nápravu jinak široké pneu a zvlášť ne na předek širší než na zadek - mohlo by pak být víc přetáčivé, protože podvozek se u normálních aut holt ladí na všechny kola stejné. U sportovních aut se dozadu dávají širší hlavně kvůli tomu, aby pneumatiky vůbec přenesly ten výkon na silnici.

ace2: 4 různé pneu se pro normální ježdění nevyrábějí proto, protože holt je takový předpis. Ale také z hlediska toho, že není všude stejně dobrá či špatná silnice, takže nemůžeš předem vědět v jaké situaci se ocitne řidič, a tedy jestli zrovna by nepotřeboval pravou přední gumu na levé zadní kolo apod. Dokonce v homologačních předpisech je povinnost mít na všech kolech stejné gumy - a sporťáky mají vyjímku ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.03  09:28

« Re: Michelin za cenu Barumu, Barum za cenu protektoru....

Web o ničem a navíc tam mají chyby... Nabízí neexistující typy ;o)
  • 00 Reagovat !

foto

08.10.03  23:03

« Michelin za cenu Barumu, Barum za cenu protektoru....

Zdravím konferenci, vím kde tento slogan platí. Já už si výhodně nakoupil a jsem maximálně spokojen!!! Kdo má zájem o nejlevnejší pneu na svého "miláčka" at mrkne na [odkaz]
    P.S.: přichází čas přezout na zimní
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  22:04

storm - no to je tazsie s tym predajom. V BA existuju pneuservisy (viem o jednom cloveku), ktore vykupuju jemne ojazdene pneu znackove a potom ich lacno prdavaju, ci je to vsak oficialne - to neviem. No snazim sa sice rozumiet vacsine veci, co robim, ale nejako nie vzdy mi to ide (asi nemam dostatocnu kapacitu mozgu ), takze fakt neviem preco by to mohlo vadit. Mozno som sa mylil a nevadi to - potom sorry.
    Ace - o.k. tak som sa mylil. Viem, ze u sportovych aut je to ine, ale jaski ma nenapado to preniest na "obycajne". V kazdom pripade sa to neodporuca (neviem, ale ci to nie je cisty marketing).
  • 00 Reagovat !

foto

08.10.03  21:15

« moje první zimní pneu

Zdarec motoriste,

tak jsem si precetl prispevky zde na tomto fóru od čísla 2987 až do ted.

Ale přemýšlím, jak si namontovat zimní obutí mého miláčka. Srovnal jsem si ceny a chci si koupit pneu s ocelovými ráfky-nebo plechovými disky, či jak se to jmenuje?, přes kamaráda v německu na www.riefen.com, ale on mi je doveze, a nqamontovat si je musím sám. Podle toho, co jsem se tu dočetl, tak Vy, co si pneu objednáváte z reifen.com, si je našroubujete na nápravu sami v garáži? nikdy jsem to ještě nedělal, proto se ptám, i když pro Vás harcovníky motoristy je to asi jasná páka. Taky váhám, zda k objednávce pneu přihodit do košíku i sadu šroubů (po 2 euro na kolo-řekl bych že asi jo?) a pak sadů nějakých podložek (nabízí mi to pro jistotu 16 podložek či co po 1euru=16 euro- to se mi zdá zbytečné-nebo že by se taky hodily?)

tak předem díky za vaší odpověd
  • 00 Reagovat !

foto

08.10.03  19:13

« VW Polo

Může někdo poradit,jestli nedělám blbost,když chci dát zimáky na 165/70 R-14 )- Pirelli Winter 190 Snowcontrol.Původně jsem myslel na Bridgestone Blizzak LM-18,ale bydlím v nadm.v cca 600m,kde si užiji docela dost sněhu i náledí.Má s těmito pneumatikami někdo větší zkušenosti......díky.
  • 00 Reagovat !

foto dcgsd

dcgsd 08.10.03  13:41

« kde levne a kvalitne

nemate nekdo povedomi kde v Praze ci okoli koupit pouzite ale kvalitni 14" zimaky?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  11:32

no jasný nápravě můžeš mít jiný gumy než na druhý. Musíš mít stejný gumy na nápravě a ne na autě. Čístě teoreticky si můžeš koupit dopředu gumy, které jsou super pro vodu a na zadek můžeš dát gumy, které budou zase lepší třeba v komfortu, tichosti nebo já nevím. Záleží na prioritě. No a kombinovat jen gumy stejné třídy. Nedat do předu nějaký P-zero a do zádu Barumky... To je legální a u sportovních aut samozřejmostí, tam jsou tedy odlišné spíš rozměry šíře a velikost kola.

Už asi před rokem, jsem tu rozebíral technologii gum, proč výrobci nenabízejí set 4 gumy s tím, že každý guma ze setu by byla určina jen pro jedno kolo. Protože už z logiky věci jsou na přední kola jiné nároky než na zadní. Nicméně to je jen teorie, nejsem gumárenský inženýr.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  10:56

« to Anndy

A kde se daji prodat? Vyznam pasu a svetel mi je pomerne jasnej, ale nebezbeci hrozici z toho, ze budu mit na jedny naprave o jeden cm sirsi gumy nez na druhej pri zachovani skoro stejnyho obvodu moc ne. Je to zrejme diky neznalosti aplikace fyzikalnich zakonu.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…