Pneumatiky
« Re: únik vzduchu
kámošovi takhle kdysi utíkala taky pneumatika, obutá na plech. disku. Tak jsme jí nafoukli, strčili do vody (do rybníka) a k našemu překvapení to utíkalo kolem vyvažovacího olůvka na disku. Buď ty byl nějaký bazmek, a nebo blbě nasazený.
V tý vodě to asi poznáš hned. Vyzkoušej. -
« Re: snehové řetězy
Také jsem po nich koukal, v carefouru, mají tam 3 velikosti od 370 do 500kč, prý zlevněné na 50%. Ted platí 2letá zruční doba, ne?? tak když se mi přetrhnou, tak budu chtít zpátky peníze, to je podle mne spravedlivé!!! Jelikož se blíží vánoce, které řádně provětrají moje úspory, já ty chrastítka koupím, stejně jsem téměř stejné viděl prodávat v autopotřebách za 990kč, poreferuju vám, jaké že byly.ale až asi v polovině prosince, kdy se chystám do hor. -
« Re: snehové řetězy
tam jde spíš o to, že řetěz musí vydržet jízdu nějakou rychlostí, mám obavu, že tyhle jsou dobrý jenom na to se někam pomaličku vyškrábat pak se nejspíš odstředivou sílou roztrhnou. Originál, nebo dobrý výrobce garantuje tuším 80km/h. Taky bych měl obavu, zda se neroztrhne až začneš někde hrabat... -
« Re: snehové řetězy
Ty řetězy asi budou fungovat, ale bude se muset s nima zacházet jemě, aby se neurvaly. Kvalitní řetězy stojí cca 3-10x víc. Pro použití řetězů je u nás nutná dostatečná vrstva sněhu, aby se neničily silnice (nevím co na tý hrůze se dá zničit :-), spíš jde o vlastní pneu). V Rakousku a Německu dokonce v některých hoských střediscích řetězy přikazujou ! -
« snehové řetězy
viděl jsem včera v Makru(asi za 300) a Carrefouru (369 kč)prodávat levný sněhový řetězy. Myslíte, že jsou stejně dobrý, jako ty jiný, které prodávají, nebo jsou to jen nějaké řetízky z číny, aby to na sněhu víc chrupalo?
BTW, nemůžou mi třeba ty řetězy zakázat používat v Rakousku v Alpách nebo v Německu, kdyby je někdo uviděl na mým autě?
Existují vůbec nějaké předpisy, které upravují jejich používání na autech v ČR, a v zahraničí? -
"-- skrytý --" 22.10.03 23:46
« Re: tlak
odkaz na tabulku doporuc.husteni najdete u nás na webu, ale ve finále je to všechno individuální - 70 je dost vysoký profil, takže tzv."plavání" v zatáčkách se asi nevyhnete ani při větším tlaku, proto bych spíš doporučoval hustit podle toho, aby se pneu sjížděla pokud možno rovnoměrně - při častějším využívání vysokých rychlostí pak hustit zase o chlup více! -
« to Beny_
To nebude ani tak huštěním. Porovnávat tak rozdílné rozměry notabene letní vysoce výkonnou a zimní průměrnou... To nemůže dopadnout jinak. Každopádně tu zimní klidně přihusti na 2,4 - 2,5atm a uvidíš.
BTW, jaký vůz máš, žes volil tak úzké zimní? Osobně si myslím (a mé zkušenosti to dokládají), že zimní optimum je rovněž optimum udávané výrobcem v TP. Úzká pneu má víc nevýhod než výhod. Nežijeme ve Finsku. -
« Re: Test pneu ZIMA 2003
To jsou samozřejmě logickě výsledky,ve snehu a ve vodě jsou užší pneu výhodou,na suché vozovce a myslím taky na ledu mají výhodu zase širší.Rovněž ujetý sníh by měl být výhodnější pro širší pneu.Osobně jsem pro fabii zvolil zimní Polaris 2
195/50 15 palců,zatím jsem jel pouze na suchu kde na zimní poměrně dobře sedí a jsou taky poměrně tiché,samozřejmě proti letním 195/50 15 Bridgestone je to horší,ale zas na zimní to špatné není.V akci Barumu na Webu byli za 1720 Kč což je celkem slušná cena.Do hor v zimě nejezdím a kolikrát bude u nás čerstvý sníh na silnici bůh suď. -
« Test pneu ZIMA 2003
Tak pánové! Nový Auto Motor a Sport a test zimních pneumatik 205/55 16´´ 225/45 17´´ dopadl takto: 205/55 16: 1. místo Bridgestone Blizaak LM 22, 2. Pirelli Snowsport W210, 3. Semperit Sport Grip, 4. Michelin Pilot Alpin 2, 5. Vredestein Snowtrac 2, 6. Kumho Izen XW 17. 225/45 17´´ - 1. místo Goodyear Eagle UG 3, 2. Pirelli W240, 3. Dunlop SP WM3, 4. Nokian WR, 5. Uniroyal MS 55, 6. Matador MP 58. Dále zde vyšlo najevo, co vám přinese, když se rozhodnete koupit si za více peněz širší pnue. Vůbec NIC! Zejména na sněhem pokryté vozovce vykazují 17 pneu vesměs špatné výsledky. Ve prospěch 16 hovoří na měřeném okruhu větší rychlost a lepší čitelnost v mezních situacích. I při brzdění jsou 16 o krok vpřed. Při aquaplaningu byly všechny 16 lepší než nejlepší 17! Lépe to pouze vypadá na suchu, kde širší pneu přenášejí větší příčné zrychlení, lepší časy na měřeném okruhu a kratší brzdné dráhy, ale i zde dochází k překrytí, kdy nejlepší 16 dosáhly na horší 17. Celkem jako vůbec dopadly nejhůř Matador a Kumho.
V 16 se jako sněžný král stal Semperit Sport Grip, dále Pirelli a Bridgestone. Na mokru dominují Bridgestone a Vredestein. Na suchu Michelin. Jezdilo se s BMW 325 Ci. Tolik výňatky z nového Auto Motor a Sport.