Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

25.10.03  10:54

« Re: únik vzduchu

moje zkušenosti jsou takové, že ventilek za pár korun vyřeší veškeré problémy...
  • « 00 Reagovat !

foto

24.10.03  22:57

kámošovi takhle kdysi utíkala taky pneumatika, obutá na plech. disku. Tak jsme jí nafoukli, strčili do vody (do rybníka) a k našemu překvapení to utíkalo kolem vyvažovacího olůvka na disku. Buď ty byl nějaký bazmek, a nebo blbě nasazený.

V tý vodě to asi poznáš hned. Vyzkoušej.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.10.03  16:54

« Ráfek

To a: na e-pneu je tabulka, ktera uvadi pro rozmer 165/70 R14 rozmezi sirky rafku 4.5 - 6.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.10.03  16:23

jen nevím, jestli tu letní bačkoru vyhodit, nebo se to snažit nějak spravit- co třaba dát pneumatiku do rybníka a sledovat odkud jdou bublinky a pak to zalepit?:)))
  • 00 Reagovat !

foto

24.10.03  15:45

« únik vzduchu

uniká mi vzduch z pneu (po ujetí 400km=asi 1 týden mi vždy uniukne asi 0,3-0,5Kpa (z 2,3). Zdá se mi to nějak moc, myslíte že na vině je ventilek? Nebo snad nějaké mikropóry v letní pneu, já nevím, každopádně za týden se asi přezuju do zimních bačkor.
  • 00 Reagovat !

foto

24.10.03  12:14

« Ráfek

Je možné bez problémů používat gumy 165/70 R14 na plechových ráfcích 6x14" místo orig. 5x14"? Poraďte ...
  • « 00 Reagovat !

foto

24.10.03  00:00

« Re: snehové řetězy

Také jsem po nich koukal, v carefouru, mají tam 3 velikosti od 370 do 500kč, prý zlevněné na 50%. Ted platí 2letá zruční doba, ne?? tak když se mi přetrhnou, tak budu chtít zpátky peníze, to je podle mne spravedlivé!!! Jelikož se blíží vánoce, které řádně provětrají moje úspory, já ty chrastítka koupím, stejně jsem téměř stejné viděl prodávat v autopotřebách za 990kč, poreferuju vám, jaké že byly.ale až asi v polovině prosince, kdy se chystám do hor.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.03  20:02

tam jde spíš o to, že řetěz musí vydržet jízdu nějakou rychlostí, mám obavu, že tyhle jsou dobrý jenom na to se někam pomaličku vyškrábat pak se nejspíš odstředivou sílou roztrhnou. Originál, nebo dobrý výrobce garantuje tuším 80km/h. Taky bych měl obavu, zda se neroztrhne až začneš někde hrabat...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.03  19:01

Ty řetězy asi budou fungovat, ale bude se muset s nima zacházet jemě, aby se neurvaly. Kvalitní řetězy stojí cca 3-10x víc. Pro použití řetězů je u nás nutná dostatečná vrstva sněhu, aby se neničily silnice (nevím co na tý hrůze se dá zničit :-), spíš jde o vlastní pneu). V Rakousku a Německu dokonce v některých hoských střediscích řetězy přikazujou !
  • 00 Reagovat !

foto

23.10.03  15:39

« snehové řetězy

viděl jsem včera v Makru(asi za 300) a Carrefouru (369 kč)prodávat levný sněhový řetězy. Myslíte, že jsou stejně dobrý, jako ty jiný, které prodávají, nebo jsou to jen nějaké řetízky z číny, aby to na sněhu víc chrupalo?

BTW, nemůžou mi třeba ty řetězy zakázat používat v Rakousku v Alpách nebo v Německu, kdyby je někdo uviděl na mým autě?

Existují vůbec nějaké předpisy, které upravují jejich používání na autech v ČR, a v zahraničí?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.03  08:51

« Re: to Beny_

Mám Calibru a je to dle doporučení výrobce. Osobně bych volil 195, ale bohužel musím počítat s častým použitím řetězů na posledních cca 3 km před chalupou. Při širších pneu vysloveně zakazují řetězy, aby se nezachytily.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.03  08:29

« Re: to rostam - Re: CPC 205/60 R15

Dunlopy jsou tam v tomhle rozměru od výroby. Jestli se nepletu tak je to rozměr 6 1/2 x 15, takže tam by měly bez problémů 205 být
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.10.03  23:46

« Re: tlak

odkaz na tabulku doporuc.husteni najdete u nás na webu, ale ve finále je to všechno individuální - 70 je dost vysoký profil, takže tzv."plavání" v zatáčkách se asi nevyhnete ani při větším tlaku, proto bych spíš doporučoval hustit podle toho, aby se pneu sjížděla pokud možno rovnoměrně - při častějším využívání vysokých rychlostí pak hustit zase o chlup více!
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.03  23:43

« to Beny_

To nebude ani tak huštěním. Porovnávat tak rozdílné rozměry notabene letní vysoce výkonnou a zimní průměrnou... To nemůže dopadnout jinak. Každopádně tu zimní klidně přihusti na 2,4 - 2,5atm a uvidíš.

BTW, jaký vůz máš, žes volil tak úzké zimní? Osobně si myslím (a mé zkušenosti to dokládají), že zimní optimum je rovněž optimum udávané výrobcem v TP. Úzká pneu má víc nevýhod než výhod. Nežijeme ve Finsku.
  • 00 Reagovat !

foto

22.10.03  21:32

« tlak

to e-pneu: na kolik hustit pneu 175/70 R14 Toyo Snowprox 940? Auto váží 1200 kg, zatím tam mám 2,2atm. Na mokru a suchu se chovají slušně, jenom je auto v zatáčkách jako trochu "gumovější" než s Michelin Pilot Exalto 205/55 R15.Jsou tiché, jsem zvědav na sníh.
  • 00 Reagovat !

foto

22.10.03  20:10

« Polaris 2

Samozřejmě si nemyslím,že Barum Polaris 2 jsou nejlepší zimní pneu to je blbost,ale poměr kvalita
    versus cena určitě špatná není.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.03  20:06

« Re: Test pneu ZIMA 2003

To jsou samozřejmě logickě výsledky,ve snehu a ve vodě jsou užší pneu výhodou,na suché vozovce a myslím taky na ledu mají výhodu zase širší.Rovněž ujetý sníh by měl být výhodnější pro širší pneu.Osobně jsem pro fabii zvolil zimní Polaris 2
    195/50 15 palců,zatím jsem jel pouze na suchu kde na zimní poměrně dobře sedí a jsou taky poměrně tiché,samozřejmě proti letním 195/50 15 Bridgestone je to horší,ale zas na zimní to špatné není.V akci Barumu na Webu byli za 1720 Kč což je celkem slušná cena.Do hor v zimě nejezdím a kolikrát bude u nás čerstvý sníh na silnici bůh suď.
  • « 00 Reagovat !

foto petous

petous 22.10.03  12:25

« Re: to radioman

13tky kvůli setrvačným hmotám.
  • « 00 Reagovat !

foto petous

petous 22.10.03  12:22

« Re: Polaris 2 nebo Firestone FW930?

Stejně jsem se rozhodoval já, vzal jsem nakonec Polaris 2. Mám je třetí den, první pocit je, že jsou snad tišší než letní Bravurisky. Na suchu dobrý, na vodě ok, na sněhu se uvidí.
  • 00 Reagovat !

foto

22.10.03  12:20

« Test pneu ZIMA 2003

Tak pánové! Nový Auto Motor a Sport a test zimních pneumatik 205/55 16´´ 225/45 17´´ dopadl takto: 205/55 16: 1. místo Bridgestone Blizaak LM 22, 2. Pirelli Snowsport W210, 3. Semperit Sport Grip, 4. Michelin Pilot Alpin 2, 5. Vredestein Snowtrac 2, 6. Kumho Izen XW 17. 225/45 17´´ - 1. místo Goodyear Eagle UG 3, 2. Pirelli W240, 3. Dunlop SP WM3, 4. Nokian WR, 5. Uniroyal MS 55, 6. Matador MP 58. Dále zde vyšlo najevo, co vám přinese, když se rozhodnete koupit si za více peněz širší pnue. Vůbec NIC! Zejména na sněhem pokryté vozovce vykazují 17 pneu vesměs špatné výsledky. Ve prospěch 16 hovoří na měřeném okruhu větší rychlost a lepší čitelnost v mezních situacích. I při brzdění jsou 16 o krok vpřed. Při aquaplaningu byly všechny 16 lepší než nejlepší 17! Lépe to pouze vypadá na suchu, kde širší pneu přenášejí větší příčné zrychlení, lepší časy na měřeném okruhu a kratší brzdné dráhy, ale i zde dochází k překrytí, kdy nejlepší 16 dosáhly na horší 17. Celkem jako vůbec dopadly nejhůř Matador a Kumho.
    V 16 se jako sněžný král stal Semperit Sport Grip, dále Pirelli a Bridgestone. Na mokru dominují Bridgestone a Vredestein. Na suchu Michelin. Jezdilo se s BMW 325 Ci. Tolik výňatky z nového Auto Motor a Sport.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…