Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.08.06  17:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Letne pneu 205/55 R16

Můj oblíbený dodavatel pneu, mi tvrdil, že Pirelli jsou super, ale občas se stane, že nejdou vyvážit. Až sjedu Micheliny (což očividně bude trvat dlouho), brousím si zuby právě na Dunlop MAXX.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.08.06  17:11

« Pneu 205/55 R16

Ahoj. Plánuji koupit na Octavii nové letní pneu. Rozhoduji se mezi Pirelli P7 a Goodyear Excellence. Kterým by jste dali přednost?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.08.06  16:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Letne pneu 205/55 R16

Přesně tak!
    Pirelli je ideálním mixem vlastností, ovalita je horší, relativně brzy puchří u patek (bez újmy na vlastnosti).
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 08.08.06  16:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Letne pneu 205/55 R16

No, to nie je fakt na zahodenie. Plus udajne vyssia vydrz (aj ked pises, ze iste dezeny su nachylne na predcasnu vymenu).
    A co Pirelli?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.08.06  15:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Letne pneu 205/55 R16

I zcela vyvážené pneumatiky mohou házet: ne kvůli špatné vyváženosti, ale kvůli špatné ovalitě! A u Dunlopů máš prostě (téměř) jistotu, že pokud jsou dobře vyvážené, tak neházejí, což vůbec není k zahození...
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 08.08.06  15:34

« Re: Re: Re: Re: Letne pneu 205/55 R16

Mitsi:
    :) Co je teda pozitivnym dosledkom ovality pneu Dunlop?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.08.06  15:31

« Re: Re: Re: Letne pneu 205/55 R16

To si, bohužel, už nepamatuji - mne se netýkalo, ale řešili to někteří moji kolegové s prvomontáží (na nových vozech).
    "Ovalita" je prostě "kulatost".
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 08.08.06  15:28

« Re: Re: Letne pneu 205/55 R16

Mitsi:
    vies aj, ktore dezeny su to?
    Co myslis pod ovalitou?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.08.06  15:24

« Re: Letne pneu 205/55 R16

Dunlopy tradičně vynikají parametrem "ovalita". Ale bacha na některé dezény: už při sjetí jen z poloviny se projedou/zmizí propojovací kanály mezi podélnými drážkami, a na vrstvě vody se na nich pak nedá jezdit, resp. si to rychle vynutí předčasnou (z hlediska hloubky vzorku) výměnu gum.
  • 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 08.08.06  14:44

« Letne pneu 205/55 R16

Ake mate skusenosti so znackami Dunlop a Pirelli v rozmere 205/55 R16? Dunlopy mam zimne (Wintersport M3) a som spokojny.
    Dunlop ponuka sirsiu paletu modelov (SP SPORT 2000E, SP SPORT 2020E, SP SPORT 9000, SP SPORT 01, SP SPORT MAXX, SP SPORT 3000A, SP SPORT 01 DSST) a dost tazko sa v nich orientuje. Mozno su niektore z nich vybehove.
    Pirelli to ma jednoduchsie (Zero Nero, P7, P6000, P6000 Powergy), ale ...
    Dik za skusenosti, prip. rady. :)
    Este dodam, ze je to na Avensis 1.8 VVT-i.
  • 00 Reagovat !

foto Ghost007

Ghost007 23.04.06  21:36

« Cena za vymenu pneu

Ahoj, v sobotu jsem se pokousel sehnat na vesnici servis na vymenu kol zimni/letni. Kupoval jsem dve gumy na netu a byl prekvapen, ze po me bylo pozadovano 250 za kolo nove a 120 za kolo stare (jako za montaz).
    To jsem samozrejme odmitl akceptovat. je normalni, ze nove kolo se plati vic nez 2x tolik?
    Kolik normalne platite a kde (mesto/vesnice)?
    Mam 175/70/13.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.04.06  16:23

« Al kola

Zdarec chlapi, nekoupí někdo Al kola na Ford SIERRA. Jsou to 13' a taky prodám střešní nosič. Ozvěte se na mail: knezek.m@seznam.cz :P
  • « 00 Reagovat !

foto

19.04.06  12:15

« Re: Re: Goodyear EXCELLENCE

Jo a kupoval jsem je na stejných stránkách jaké uvádíš i ty, bez problémů a bezkonkurenční cenu.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.04.06  12:13

« Re: Goodyear EXCELLENCE

Pjotr: koupil jsem GY Excellence, před nima jsem měl výborné Pirelli Zero Rosso. S GY mám najeto cca. 400 km, za sucha a mírně mokra, zatím velmi spokojený. Ale mám trochu jiný rozměr.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.04.06  10:03

« Matador Hectora

Zdravim, nemate niekto skusenosti s letnymi pneu rozmer 225/45R17 Matador Hectora,ako drzia na vode,hlucnost,zivotnost.Prip. neviete nieco dobreho poradit za rozumnu cenu.Vdaka
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.06  00:05

« Re:

Kromě Marangoni - italská [odkaz] a
    PNEUMANT - bývalá DDR značka jak Barum, dnes pod Dunlopem
    COOPER - výrobce offroad pneu
    je to všechno z Asie
  • 00 Reagovat !

foto

16.04.06  20:19

« Bez nadpisu

vedeli by ste mi niekto povedat co su zac tieto nasledujuce znacky? tazko sa o nich hlada nejake info a zaujimalo by ma kam patria pod akeho vyrobcu a co je to za kvalitu:
    NANKANG
    FATE
    COOPER
    MARANGONI
    PNEUMANT
    WANLI
    GT RADIAL
    MAXXIS
    je to nejaky supermarketovy tovar alebo co to su za derivaty?
  • 00 Reagovat !

foto

16.04.06  20:15

« Bez nadpisu

odně málo se sjíždí např. Michelin Pilot Premacy, ale na mokru rozhodně není nic extra.
    100% suhlas, mal som ich v rozmere 195/55 R15 najazdil som na nich presne 54.000 km a zjazdil som ich na 3 mm.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.04.06  13:47

« Pirelli P 6000

Chci si koupit pneu Pirelli P 6000 205/50/16 - co na ne rikate?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.04.06  17:54

« Bez nadpisu

shark: Čím méně se pneu sjíždí, tím více (obvykle) klouže na mokrém povrchu. Pneumatika je vždy kompromis. Hodně málo se sjíždí např. Michelin Pilot Premacy, ale na mokru rozhodně není nic extra.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…