Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

28.10.03  22:58

« Re: Porovnání GY UG 6 a Nokian WR

to mitsi: stačí, díky. o GY UG jsem taky uvažoval, hlavně z důvodu umístění v testech. Když jsem se koukal na skladbu bodů za sucho, mokro, a led tak na tom byly dobře a na sněhu také ušly. Nechápu, jak je možné že a 13' a 15' dopadly dobře a 14' nic moc. Třeba se to zlepší, možná byly jen nějakým způsobem nevhodné podmínky na Tvé testování. Až padne sníh a bude námraza, třeba se to obrátí v jejich prospěch (a třeba taky ne:))))
  • « 00 Reagovat !

foto

28.10.03  22:49

pořídil jsem si zimní Continental Winter Contact TS 780, ale moc jsem toho nenajel, na ledu a sněhu zatím skoro nic, i když mi po cestě již sněžilo a mrzlo. ale řekl bych, asi nebudou špatné.Ale kdyby přece jenom byly, tak sem napíšu v čem zklamaly.
  • 00 Reagovat !

foto

28.10.03  22:44

« ArmorALL pěna na pneumatiky

Tak jsem se vrátil s večeří a koukal jsem při nakupování na ArmorALL pěna na pneumatiky- vše co musíte udělat je nastříkat pěnu a odejít! mám nové zimní pneu na nových ráfcích a pochopitelně by se mi líbilo, aby byly pořád čisté a lesklé jak na prospektu.

Dál tam slibují: během několika málo minut bude veškerá špína silou pěny odstraněna z povrchu pneumatiky, špína bude rozpuštěna(!?!)a zůstane jen lesklá a zářící pneu, která bude navíc do hloubky ošetřena, takže ani neztvrdne ani nezměkne, prostě zůstane sama sebou....?

Vyzkoušel jste to někdo, mohli byste mi poradit, díky.
  • 00 Reagovat !

foto

28.10.03  21:49

« Jaké jsou letní Nokian NRH2, NRVi a NRZi

Náte někdo s těmito pneu zkušenosti? Jaké jsou? Jak sedí a jak jsou hlučné? Mám Firestone a je to dost bída. Mám rozměr 205/50 16" Mondeo kombi. Je velký rozdíl pokud se místo rozměru 205/50 16" použije 205/55 16"?
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 28.10.03  20:09

to Mitsi: Ja som pozeral testy na UG 6 a prekvapilo ma, ze napr. na 14"-kach vysli dost zle, no na 15"-kach boli v ADAC teste "sehr empfehlenswert" (www.reifendirekt.de). Neviem, cim to je, ale kazdopadne: kedze potrebujem kupit rozmer 205/55 R16, tak sa zrejme na vysledky testov inych rozmerov spolahnut nemozem. :-((
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.10.03  19:22

GY UG 6 185/65x14 v "T" na Mitsub. Carismě 1.8 GDI; Nokian WR 205/65x15 v "H" a navíc "XL" na Mitsub. Space Wagon 2.4 GDI. Stačí?
  • 00 Reagovat !

foto

28.10.03  18:30

« postřeh

Tak jenom takovej postřeh. Dnes jsem byl nucen asi ze 40km/h rychlosti brzdit na krev, protože Felicie předemnou si myslela, že na tom asi 3 roky vypnutým semaforu svítí červená a prudce to zašlápla (odraz slunce). Teplota asi -1.5°C, slyšel jsem jak se několikrát aktivovalo ABS což v téhle rychlosti na suchém asfaltu není příliš obvyklé, vždy to maximálně kvíklo a s maximálně jedním dvěma popuštěním to zastavilo. Tedy se domnívám, že jsme v praxi vyzkoušel jak se změní adheze letní pneumatiky v zimním provozu. Už od minulého týdne mám objednané Continental WinterContact 790V, tak jenom doufám, že HUF o jejich kvalitách moc nekecal... :)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.10.03  17:50

OK, šéfe, a co se svěřit s rozměrem pneu, případně i vašeho automobilu, neznám vás z diskuse tak dobře a netuším v jaké lodi plujete silnicí, pardon, v čem jezdíte

něco jiného přece může být nokian na opel corsa 1.3 a něco jiného na BMW 7xx
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.10.03  09:24

« Porovnání GY UG 6 a Nokian WR

Zde je mé vlastní stručné porovnání GY UG 6 a Nokian WR -
    GoodYear UG 6: závažné problémy s trakcí, a to i na suchu; poněkud vágní reakce na pohyby volantu při jízdě přímo; problematický přechod z přímé jízdy do zatáčky (výrazné "žvýknutí" dezénu nebo snad přes hranu běhounu?), tato vlastnost se zhoršuje se zhoršujícími se povětrnostními podmínkami; nedostatečné boční vedení/nejhorší je ovšem ostré projíždění zatáček - guma se chová korektně (tedy až po "nasazení" zatáčky) pouze v tom případě, když jde o kvalitní povrch (nesmí tam být příčné nerovnosti), zatáčku o rovnoměrném poloměru (kolik takových je?) a v zatáčce nedochází ke změnám dynamického zatížení (tj. když nepotřebuji korigovat rychlost plynem a už vůbec ne brzdami); brzdění průměr; ovalita OK, valivý odpor nic moc; jinak velmi tichá (na všech druzích povrchu) a pohodlná. Zatím žádné zkušenosti z jízdy na sněhu! Předběžný závěr: Dobrý průměr pro řidiče, kteří jezdí opatrně v zatáčkách a nejsou milovníky "rychlých startů". Nokian WR: Z hlediska jízdních vlastností se blíží průměru letních gum, oproti nim však má "za studena" mnohem lepší trakci; neškodilo by více směrové stability při jízdě přímo (zvýšená citlivost na boční vítr a vyjeté koleje), výrazná zvuková/hluková kulisa ("mlaskání", resp. pocit lepení gumy k vozovce) při jízdě po od kamionů dokonale vyhlazeného asfaltu nebo po stříkaném vodorovném značení; zatáčky super, přitom je ale pohodlná; brzdění opět témeř na úrovni letňáků (srovnávám např. s Pirelli P7); ovalita OK; valivý odpor super; vzhled super. Opět zatím žádné zkušenosti z jízdy na sněhu! Předběžný závěr: Guma pro toho, kdo ani v zimě nechce slevit z nároků na sportovní styl jízdy. PS: Jedná se o mé osobní subjektivní hodnocení na základě zatím pouze několika stovek ujetých km při teplotách těsně nad nulou na suchém i mokrém povrchu, které jde do orčité míry proti výsledkům testů. Jedno však už vím docela jistě: UG6 bych příště nekoupil. Stále jsou však o dost lepší, než Michelin Alpin - ty raději nikdy více!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

27.10.03  19:17

« Re: ochrana proti píchnutí

residents: To snad prodávaj na každé značkové benzínce, třeba Agip to má normálně, sprej se šlahounem. Jenom si nejsem jist, zda to nefunguje jen po propíchnutí... nějaký preventivní co by fungoval až po tom z hlavy neznám.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.10.03  18:14

« Re: ochrana proti píchnutí

Dělá - mají to třeba v Yamaze v Praze skoroBraníku.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.10.03  15:52

« Re: výrobce

bajza: Ty nejsi ten bajza, co jsem s ním byl minulej tejden citrónem v rakousku, co? :o)
    Obecně platí, že na jedné nápravě mají být shodné pneumatiky, ne na všech čtyřech.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.10.03  14:38

« Re: Litá kola

Alessia jsou vcelku dobré a cena tomu odpovídá. Dobrou cenu ti udělají v kkpneu. Kupoval jsem tam RONALY. Původně jsem chtěl také ALLESIA, ale desing RONALU vyhrál. Ikdyž teď mě trochu štve, že ty samé kola vidím na hodně autech - je to oblíbený typ.
  • 00 Reagovat !

foto

27.10.03  14:30

« ochrana proti píchnutí

Kdysi jsem viděl v TV, ještě za času Auto Moto Revue s Hrnčířem a Dolejšem test přípravku, který se aplikoval do pneu a v případě píchnutí došlo k zacelení díry. Testovali to tehdy na autobusu, kdy přejížděli laťku s několika hřebíky. Dělá se to ještě, kde to mají?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.10.03  14:28

« Re: výrobce

Stejné na nápravě.
  • 00 Reagovat !

foto

27.10.03  11:14

« výrobce

Zdravim všechny. Dejte radu. Dohaduju se s kamaradem , jestli musi byt všechy 4 kola na aute od stejnyho vyrobce, nebo staci jen stejny vyrobce na naprave??
  • 00 Reagovat !

foto

26.10.03  23:57

« nakup zimnich pneu

zdravíčko, nekupoval jste někdo něco u společnosti Dotech? [odkaz] Hodlam koupit dalsi zimni pneu a koukal jsem na jejich ceny, jsou casto o par stokorun levnejsi nez jini. Ale nevim, jestli v tom nebude nejaky hacek, jak tomu vetsinou je, kdyz je neco levnejsi nez obvykle.

Nejsem jejich prodejce, tohle neni reklama, jen dotaz, zda jsou skutecne tak dobri.
  • 00 Reagovat !

foto

26.10.03  18:31

« letní pneu na sněhu

Dneska jsem měl možnost porovnat pneu Contiecocontact s Pilot Primacy v brutálních sněhových podmínkách, který mě přistihly nepřipravenýho v Krkonoších. Jednalo se o sjezd z jednoho koce, 2km po nezpevněných cestách. Moje Octavie na CEC-úplná pohodička, zatímco sousedovo Mondeo na Michelinech nám dalo zabrat přes hoďku práce-odklízení sněho+dávání větví pod kola.
  • 00 Reagovat !

foto

26.10.03  17:27

« Litá kola

Chtěl bych na VW Polo koupit litá kola 7Jx15,ale nemohu se rozhodnout.Viděl jsem ALESSIA,docela se mně zamlouvaly,ale nevím,jak jsou na tom s kvalitou.Mohl by někdo poradit případně která,nebo dát typ?Díky
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.10.03  17:18

« Re: únik vzduchu

Jestli třeba nemáš už starý ráfek, který má orezlá sedla - pak by to utíkalo mezi ráfkem a pneumatikou (to se děje mě, takže dočasně to spravila duše...).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…