Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Porovnání GY UG 6 a Nokian WR
to mitsi: stačí, díky. o GY UG jsem taky uvažoval, hlavně z důvodu umístění v testech. Když jsem se koukal na skladbu bodů za sucho, mokro, a led tak na tom byly dobře a na sněhu také ušly. Nechápu, jak je možné že a 13' a 15' dopadly dobře a 14' nic moc. Třeba se to zlepší, možná byly jen nějakým způsobem nevhodné podmínky na Tvé testování. Až padne sníh a bude námraza, třeba se to obrátí v jejich prospěch (a třeba taky ne:)))) -
pořídil jsem si zimní Continental Winter Contact TS 780, ale moc jsem toho nenajel, na ledu a sněhu zatím skoro nic, i když mi po cestě již sněžilo a mrzlo. ale řekl bych, asi nebudou špatné.Ale kdyby přece jenom byly, tak sem napíšu v čem zklamaly. -
« ArmorALL pěna na pneumatiky
Tak jsem se vrátil s večeří a koukal jsem při nakupování na ArmorALL pěna na pneumatiky- vše co musíte udělat je nastříkat pěnu a odejít! mám nové zimní pneu na nových ráfcích a pochopitelně by se mi líbilo, aby byly pořád čisté a lesklé jak na prospektu.
Dál tam slibují: během několika málo minut bude veškerá špína silou pěny odstraněna z povrchu pneumatiky, špína bude rozpuštěna(!?!)a zůstane jen lesklá a zářící pneu, která bude navíc do hloubky ošetřena, takže ani neztvrdne ani nezměkne, prostě zůstane sama sebou....?
Vyzkoušel jste to někdo, mohli byste mi poradit, díky. -
modus ponens 28.10.03 20:09
to Mitsi: Ja som pozeral testy na UG 6 a prekvapilo ma, ze napr. na 14"-kach vysli dost zle, no na 15"-kach boli v ADAC teste "sehr empfehlenswert" (www.reifendirekt.de). Neviem, cim to je, ale kazdopadne: kedze potrebujem kupit rozmer 205/55 R16, tak sa zrejme na vysledky testov inych rozmerov spolahnut nemozem. :-(( -
« postřeh
Tak jenom takovej postřeh. Dnes jsem byl nucen asi ze 40km/h rychlosti brzdit na krev, protože Felicie předemnou si myslela, že na tom asi 3 roky vypnutým semaforu svítí červená a prudce to zašlápla (odraz slunce). Teplota asi -1.5°C, slyšel jsem jak se několikrát aktivovalo ABS což v téhle rychlosti na suchém asfaltu není příliš obvyklé, vždy to maximálně kvíklo a s maximálně jedním dvěma popuštěním to zastavilo. Tedy se domnívám, že jsme v praxi vyzkoušel jak se změní adheze letní pneumatiky v zimním provozu. Už od minulého týdne mám objednané Continental WinterContact 790V, tak jenom doufám, že HUF o jejich kvalitách moc nekecal... :) -
OK, šéfe, a co se svěřit s rozměrem pneu, případně i vašeho automobilu, neznám vás z diskuse tak dobře a netuším v jaké lodi plujete silnicí, pardon, v čem jezdíte
něco jiného přece může být nokian na opel corsa 1.3 a něco jiného na BMW 7xx -
"-- skrytý --" 28.10.03 09:24
« Porovnání GY UG 6 a Nokian WR
Zde je mé vlastní stručné porovnání GY UG 6 a Nokian WR -
GoodYear UG 6: závažné problémy s trakcí, a to i na suchu; poněkud vágní reakce na pohyby volantu při jízdě přímo; problematický přechod z přímé jízdy do zatáčky (výrazné "žvýknutí" dezénu nebo snad přes hranu běhounu?), tato vlastnost se zhoršuje se zhoršujícími se povětrnostními podmínkami; nedostatečné boční vedení/nejhorší je ovšem ostré projíždění zatáček - guma se chová korektně (tedy až po "nasazení" zatáčky) pouze v tom případě, když jde o kvalitní povrch (nesmí tam být příčné nerovnosti), zatáčku o rovnoměrném poloměru (kolik takových je?) a v zatáčce nedochází ke změnám dynamického zatížení (tj. když nepotřebuji korigovat rychlost plynem a už vůbec ne brzdami); brzdění průměr; ovalita OK, valivý odpor nic moc; jinak velmi tichá (na všech druzích povrchu) a pohodlná. Zatím žádné zkušenosti z jízdy na sněhu! Předběžný závěr: Dobrý průměr pro řidiče, kteří jezdí opatrně v zatáčkách a nejsou milovníky "rychlých startů". Nokian WR: Z hlediska jízdních vlastností se blíží průměru letních gum, oproti nim však má "za studena" mnohem lepší trakci; neškodilo by více směrové stability při jízdě přímo (zvýšená citlivost na boční vítr a vyjeté koleje), výrazná zvuková/hluková kulisa ("mlaskání", resp. pocit lepení gumy k vozovce) při jízdě po od kamionů dokonale vyhlazeného asfaltu nebo po stříkaném vodorovném značení; zatáčky super, přitom je ale pohodlná; brzdění opět témeř na úrovni letňáků (srovnávám např. s Pirelli P7); ovalita OK; valivý odpor super; vzhled super. Opět zatím žádné zkušenosti z jízdy na sněhu! Předběžný závěr: Guma pro toho, kdo ani v zimě nechce slevit z nároků na sportovní styl jízdy. PS: Jedná se o mé osobní subjektivní hodnocení na základě zatím pouze několika stovek ujetých km při teplotách těsně nad nulou na suchém i mokrém povrchu, které jde do orčité míry proti výsledkům testů. Jedno však už vím docela jistě: UG6 bych příště nekoupil. Stále jsou však o dost lepší, než Michelin Alpin - ty raději nikdy více!!! -
« ochrana proti píchnutí
Kdysi jsem viděl v TV, ještě za času Auto Moto Revue s Hrnčířem a Dolejšem test přípravku, který se aplikoval do pneu a v případě píchnutí došlo k zacelení díry. Testovali to tehdy na autobusu, kdy přejížděli laťku s několika hřebíky. Dělá se to ještě, kde to mají? -
« nakup zimnich pneu
zdravíčko, nekupoval jste někdo něco u společnosti Dotech? [odkaz] Hodlam koupit dalsi zimni pneu a koukal jsem na jejich ceny, jsou casto o par stokorun levnejsi nez jini. Ale nevim, jestli v tom nebude nejaky hacek, jak tomu vetsinou je, kdyz je neco levnejsi nez obvykle.
Nejsem jejich prodejce, tohle neni reklama, jen dotaz, zda jsou skutecne tak dobri. -
« letní pneu na sněhu
Dneska jsem měl možnost porovnat pneu Contiecocontact s Pilot Primacy v brutálních sněhových podmínkách, který mě přistihly nepřipravenýho v Krkonoších. Jednalo se o sjezd z jednoho koce, 2km po nezpevněných cestách. Moje Octavie na CEC-úplná pohodička, zatímco sousedovo Mondeo na Michelinech nám dalo zabrat přes hoďku práce-odklízení sněho+dávání větví pod kola.