Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« K tomu mytí auta v myčce
Pokud má někdo auto na lakýrku, ať s ním tedy nejezdí vůbec, jelikož ježdění v suchu a bezprašném prostředí je čistě jen teoretická záležitost. Kdo obchází auto po mytí v myčce s lupou, není normální a patří na vyšetření. Nejlepší je, když si někdo meje auto rukama, jak ve středověku a pak jeho vůz použije rodinka se shnilou Škodnou jako doraz při otevítání svých dveří. Taky je dobrý si při ručním mytí podrápat lak houbou, do který si někdo před tím otíral boty od bláta a pak jet reklamovat poškrábanej lak do myčky. Byl jsem při takový reklamaci, když řízek reklamoval pozor! příčný rýhy na střeše černýho BMW. Byl docela nepříčetnej a už jen za to, jak se choval, by bylo zcela na místě kopnout ho do ksichtu. Po chvíli dohadování si vzpoměl, že si dál na střechu svůj diplomatickej kufřík,protože se chtěl kouknout, jestli si tam náhodou nestrčil mobil, kterej nemohl najít. Příjemnou zábavu při pajcování popelnic! Znám teda lepší druhy zábavy :-). -
« Re: speciální nástřik spodku automobilů
ty škrábance jsou nevyhnutelný a výrobce není idiot ke všemu se laky dělají tak dlouho aby se vědělo co snesou... Ty škrábance jsou jen na tý první ochranný vrstvě a ne na laku jako takovém. A s nějakou myčkou fakt asi výrobce nepočítal...
Jasně když si koupíš nové rudé Ferrari tak je jasný, že ho budeš v garáži leštit jen vlněným hadříkem a pouze vlažnou vodou a nebudeš ho tahat do myčky... ale tohle auto si asi na mysli neměl že :)
-
"-- skrytý --" 01.11.03 15:04
Nástřik podvozku je v dnešní době fakt naprosto k ničemu - akorát se tam zabalí ten sajrajt, co se tam za dobu ježdění nachytal. A umývání v myčce - dělá to takové drobné škrábance, ovšem samozřejmě závisí na kvalitě laku, podle toho ty škrábance taky vypadají. Např. někdy předloni jsem projel RAVkou takovou cestičkou mezi stromy (jinudy to bohužel nešlo), zvuky od větví draly uši, takže jsem hned potom šel okouknout, jak hluboké jsou ty škrábance a na autě nebylo ani ň - a podobně ani od myčky tam nebyly ty klasické "šmouhy". Takže opravdu záleží na laku. A pokud je lak méně kvalitní, tak tam ty škrábance budou i bez mytí v myčce - jen od prachu, deště sněhu apod. -
Do myčky néééé. A vůbec ne nový auto.Pak tam nebudou jemňoučký škrábance, ale rýhy. Zajet k benzínce, kde mají samoobslužné mycí boxy a vzít to wapkou, ručně. A na zimu pořádný tvrdý vosk. Pokud jde o dutiny - mám záruku na kastli 12 let, a tak dlouho auto mít nebudu ani náhodou. Starý mělo 6 let, po 6 letech šlo pryč, ale rzi tam neb˙l anu ťuk. -
Heh - ja som tiez o tom rozmyslal a mam otazku - ma to cenu pri novom aute - t.j. prva zima auta?
Lebo pytal som sa u predajcu/servisu seatu, presne tuto otazku. A na moje pocudovanie mi odpovedal protiotazkou, ze ako dlho chcem pouzivat to auto. Som mu odvetil ze min.4-5 rokov. A on len mavol rukou, ze potom sa nemusim o to starat, ze to co tam je od vyrobcu, by malo stacit. Mna by to aj napriek tomu zaujimalo, ci to ma zmyslel, a ze co je najlepsie. Manual auta mlci.
A este jedna uplne off topic - Aky mate nazor na umyvanie auta v automatickej umavycej linke? Bo vela ludi mi hovori, mas nove auto a lak, tak to umyvaj rucne. Lenze, je to makacka ako svina, v zime je to to posledne, co by som xcel robit, manual tvrdi, ze lak je odolny a moze sa umyvat bez problemov a neposlednom rade, ked si pozorne pozriem lak, tak tam je milion jemnuckych skrabancov uz teraz a vobec neviem, ako sa tam "dostali". Takze umyvat, ci neumyvat v automat. linke? -
já bych dal na podvozek carplast, je to ve spreji, respektivě se to stříká pistolí a je to takovej gumo plast, který po oschnutí udělá neproniknutelnou ochranu, když to voda vidí tak jde radši jinam :)) BTW tohle snad používa VW jako ochranný prostředek všude možně v na karoserii auta. -
« speciální nástřik spodku automobilů
Nemám garáž, tak pátrám jak co nejlíp ochránit auto před zimou, solí štěrkem, špínou. Dnes mi nabízeli nástřik asfaltovým sprejem za 500, také jsem četl o speciálních nástřicích spodků. Proti vlhkosti,námraze a změnám teploty to asi moc nepomahá, ale aspon proti soli a bahnu a štěrku ano? Nevím, jestli to má smysl . -
« Re: ochrana proti píchnutí
Taxem projel bedýnku a byl tam sprej MOTUL, MOTIP A WYNNS na žádným to nebylo-tedy to preventivní. Na těch plechovkách je jen přelepka s českým návodem a doslovný překlad z různých ostatních jazyků nezvládnu. Ale dal bych možná(možná)krk na to, že to bylo od Wynnsu, ale na tom spreji to bylo "doslovně napsaný" to si pamatuji(že se dá použít i jako preventivní) Ten Wynns kupuji na stejný benzince a ty ostatní jsou z pneuservisu. Zkus nějakou prodejnu s autokosmetikou Wynns, třeba ti poradí. -
jo to jsem si uvědomil, když už jsem rozepsal příspěvěk, hele pak mě i napadlo. Nerozhodí ta hmota co preventivně nastříkáš do pneumatiky vyvážení ? Respektivě jednou by to zase až tak maximálně nevadilo, ale aby to rozhazovalo vyvážení po každém otočení kola... U vojenskýho vozidla, autobusu či já nevím čeho bych to viděl ještě tak nějak zcela bez rizika, ale při představě, že při 200 km/h (pochopitelně jen na německé dálnici) se mi bude v gumě převalovat nějaká hmota mě přílišným nadšením nenaplňujě... ke všemu jsem ťuk ťuk nikdy nepíchnul... jednou jsem sice prorazil gumu, ale to bylo mou blbostí z kterého plyne poučení, neladit rádio když je půl metru daleko hnusnej obrubník... :-) tam by mě stejně nějaká hmota stejně nepomohla... :o) -
residents: ty spreje jsou dva druhy. Jeden je jen na opravu po který by se měla pneu hned opravit a druhý typ je jako prevence i na opravu. Je potřeba nejprve přečíst návod na použití a pak si vybrat a koupit. Mrknu do dílny, jestli tam nemám ještě prázdný obal od toho preventivního a pak eventuelně napíšu co to bylo za značku a výrobce. -
"-- skrytý --" 29.10.03 08:28
« Re: Porovnání GY UG 6 a Nokian WR
SirAnton a další: Ty 14-ky GY UG6 propadly v jednom německém testu pouze proto, že neobstály v "rychlostní zkoušce" - guma např. v rychl. kategorii T se pod plným zatížením točí na speciálním zařízení po stanovenou dobu rychl. kategorií o třídu výš, tj. v daném případě H; pokud dojde k jejímu poškození (obvykle k destrukci), pak se už nemůže umístit v nejvýše hodnocené katagorii. A právě tohle postihlo UG6. Jinak i ve 14 byly v ostatních sledovaných kritériích srovnatelné se 13 a 15. PS: "mnou testované" UG6 ve 14 jsou "made in Slovenia", na dalším voze budu mít (až je obuji) UG6 v 15, ale "made in Germany". Tak jsem zvědav! -
« Re: Porovnání GY UG 6 a Nokian WR
Jek už jsem tady psal, mám Nokiany WR teď na druhou sezónu. Loňskou zimu maximální spokojenost, hlavně tím jak se blíží letním gumám na suchu a mokru, ale prověřil jsem je i mnohokrát na Vysočině v dost hustým sněhu a taky O.K. I když specielně do sněhu je asi lepší Pirelli či GY GW. Mám je v 205/55 R16 94V.