Pneumatiky
« Re: Ještě k těm GY UG6.
:-) to je nesmysl, německé vozy jsou nejlepší vozy na světě, protože je poctivě a dobře vyrábějí Turečtí námezní dělníci za minimální plat, já bych to tom mohl vyprávět. I když je faktem, že teď už to auto taky o nečem jiném, než když jsem si ho u prodejce vyzvedl. Mouchy jsou vychytaný a zdá se že funguje tak jak má a motor jde čím dál tím lépe. -
"-- skrytý --" 03.11.03 20:53
« Ještě k těm GY UG6.
Tak jsem je pořádně provětral a mé dojmy jsou stále horší a horší. S najetými km (nyní okolo 1200) roste hlučnost, při snížené adhezi okamžitě spíná ABS, rozjezd po prokluzu jednoho z předních kol prakticky nemožný bez jeho opakování s mimořádně citlivým zacházením s pedály, stále více se projevuje citlivost na boční vítr atd. atd. (hovořím o rozměru 185/65x14 v T). Rozměr 195/65x15 v T na Fiatu Stilo 1,6 MW se chová prakticky shodně, snad s výjimkou problémů s trakcí (absence dostatečného Mk tzv. "od spodu"). Inu, němečtí motorističtí novináři jsou zřejmě * prodejné, jinak by tuhle gumu přece nemohli zařadit na stupně vítězů! PS: Předtím jsem se stejným vozem jezdil na GY UG3, které mi připadaly mnohem lepší (tedy dokud neztvrdly na kámen...). -
"-- skrytý --" 03.11.03 20:43
« Re: K tomu mytí auta v myčce
Do loňska jsem myl auto pravidelně, dvakrát ročně. Když jsem ho vloni zase jednou opravdu pořádně umyl, přišly povodně. Od té doby si dávám bacha. Co kdyby to nějak souviselo? Nechtěl bych mít na svědomí tolik neštěstí vyplavených lidí! -
matuS 03.11.03 19:17
« Re: K tomu mytí auta v myčce
anndy> rucne ti ho umyju v petrzalke na MOL pumpe na dolnozemskej ul., tam kde su dve pumpy presne proti sebe. niesom si isty ci uz nahodou niesu premenovane na Slovnaft (nesiel som tade rok), ale rucne tam umyvaju zevraj doteraz. okolo 200sk chalani zapytaju.
a ta lacna nova slovnaftacka umyvacka je kde? a co je to lacna? chodim za 130, umyje to pekne (navyse predtym auto este ostriekaju wapkou, aj spodok), ale v tomto pocasi by to chcelo chodit tam 2x tyzdenne :)
« Re: Barum Polaris 2 vs. Dunlop Wintersport M3
No - ehm - ja mam nove tie dunlopky M3 - prave v tvojom rozmere 185/60 R14. Zatial su nove - je na nich len nieco cez 1000km najazdenych. Ked porovnam s letnymi (pirelli P6000 - ten isty rozmer) tak co sa tyka hlucnosti, zda sa mi, ze je to skoro identicke - mozno jemne vyssi hluk na menej kvalitnom (menej hladkom) povrchu. Spotreba (ciste mesto) sa mi zvysila cca o 0,3-0,4l (zhruba 4%) na 100km, ale to moze byt aj tym, ze som castejsie jazdieval so studenym motorom na pomerne kratsie trasy a vela casu v zapxax travil.
Akurat vcera som ich aj troxu na mokrom testoval - viac menej som na nich usiel nieco cez 400km BA-Prievidza a spat a bolo pocasie hodne pod psa - husty dazd atd. Vpodstate co som spozoroval, bola jemna naklonnost na aquaplaning pri cca 120kmh na dialnici za husteho dazda (stierace naplno) pri prexadzani do vyjazdenych kolaji plnych vody - vtedy som citil, ze jemne to straca kontakt. Ale neviem porovnat, ako by sa xovali ine... Viac menej celu cestu som nesiel cez 120kmh a nepocitil som ziadne negativne ucinky. -
« Re: Barum Polaris 2 vs. Dunlop Wintersport M3
Dunlop Wintersport M3 mam momentalne druhu zimu (185/65R15). Pocas minulej som najazdil cca. 20tkm. Gumy su stale s perfektnym vzrokom, su tiche a vlastnosti na normalne jazdenie (teraz mi Huf bude asi oponovat ;))) vynikajuce: za minulu zimu mi asi len 3x zoplo ABS. -
« Barum Polaris 2 vs. Dunlop Wintersport M3
Nevite, jak si stoji Barum Polaris 2 ve srovnani s Dunlop WinterSport M3 v parametrech valivy odpor a opotrebeni? Polarisku jsem v zadnych srovnavacich testech nenasel, ale neco mi rika, ze by Dunlopka mohla byt i v techto parametrech lepsi. To by znamenalo, ze vetsi pocatecni investice (na 4 gumy to dela pres 1200 Kc) by se casem vratila. Pritom bych celou dobu jezdil na lepsich gumach. Jak velky vliv na spotrebu muze rozdil ve valivem odporu mit? Jedna se mi o rozmer 185/65/R14 (Sierra). Diky. -
"-- skrytý --" 03.11.03 12:19
« Re: speciální nástřik spodku automobilů
Jen ještě mě napadlo k těm offroadům - viděl jsem na BBC takový pěkný test RangeRovera (toho hranatého luxusního). Jezdili s ním po polích a kolem rybníka, kde bylo takovéto mazlavé bahýnko, kterým se na silničních pneu ani s offroadem projet nedaá a tak zapadli. Co tedy udělali: vzali doprovodného HiLuxe, zajeli do bahýnka, natáhli lano na RangeRovera a.. zapadli taky. Tedy lano odpojili a nasadili na kolegova LandCruisera. Zabrali a ... sjeli po tom bahýnku do lesíka u rybníčka. Takže pak sháněli traktor. Sehnali takový ten velký, jak má všechna kola stejně ohromná. Zapojili řetězem RangeRovera, zabrali a .. zapadli ;o) No, nakonec si najeli tím traktorem jinak a vytáhli ho, ale byla to docela sranda, když testovali offroada. A ještě -kvůli LandCruiseru museli pokácet dva stromky mezi které byl zaklíněný, aby mohl vyjet. -
"-- skrytý --" 03.11.03 12:13
« Re: speciální nástřik spodku automobilů
prof: to jsem si pak taky říkal, že to asi bude tím, že je pro trochu jiný typ cest než normální auto, ale nečekal jsem, že v tom bude až takový rozdíl. BTW: on zase takový "offroad" to není - když zapadneš, tak jsi holt v háji, zatímco s takovým LandCruiserem či něčím podobným už je to složitější. Ovšem je fakt, že co se týče "výjezdnosti" a průjezdnosti (dokud jedeš), tak je na docela slušné úrovni (jezdil jsem s tím s kámošem v zimě po schodech v parku a jednou mi to dokonce nedalo - vzal jsem kámoše na strahov do menzy na oběd až před dveře ... taky tam jsou schody... okolojdoucí trochu nechápali ;o) ). -
« Re: K tomu mytí auta v myčce
Diky za nazory. No ja som si raz umyl auto wapokou a uz nexcem viac tak makat - brr. V umyvacke ho umyli velmi obstojne (nova pumpa + umyvacka slovnaftacka) a navyse aj podvozok - za par minut a za malo praxov-akurat puklice neboli moc dobre umyte, inak bolo super-porovnatelne s rucnym umytim. Skrabancov je na tom aute vela - sice len velmi jemnych, ale nejako ma to nevzrusuje moc. Nie je to jaguar, takze pohoda. Ja len som si xcel konfrontovat doporucenia ludi s vami. Jo a keby niekto vedel, kde v BA umyvaju rucne auto - prosim povedzte. Poznal som jednu, ale ti zkraxovali uz asik :(.
diky. -
« Re: K tomu mytí auta v myčce
Vidím to jinak. Wapkou smeju veškerý sajrajty, písek prach a tak, který by při mytí auto poškrábaly. Houbu vozím svoji, umytí je kvalitnější než v myčce, levnější. A rozdíl mezi autem mytým v myčce a ručně pozná každý. Takže jde jen o jedno - tu trochu práce. Což mě nevadí. -
« Re: speciální nástřik spodku automobilů
prof: Tohle taky nechápu. Sice auto ostříknu ručně, ale to jenom proto, že ho umeju i tam, kam myčka nesáhne a hlavně - oni auta s bezrámovými skly ve dveřích nemají tu tlakovou vodu nijak rády. Nijak zvlášť to nežeru a netrvá mi to nikdy dýl než dvacet minut. Ti, kdo maj offroada proto, aby s ním jezdili jen do divadla, jsou podle mě idioti, protože na to jsou úplně jiný auta. Já mít offroada, tak bahno nebude jenom ve dráze stěračů :o)