Pneumatiky
« cena
Hele chlapi, zkuste mi někdo fundovaně vysvětlil co *@ je tak drahý na pneumatice ? Po dnešku co jsem si vybíral nové elektrony na auto, protože se mi ty dosavadní nelíbí jsem ještě více zjevně mimo mísu. Pro představu. Huf mi doporučil zimní pneumatiky, pevně doufám že ty nejlepší co na tuto sezonu jsou k dispozici (conti 790V) což je cca 9 tis za jednu. No a vybíral jsem i elektrony, originál Mercedes stojí nejdražší 4.807 Kč bez DPH a OZ Hydra kde bych o kvalitě taky nepochyboval stojí 5.700 včetně DPH. Fakt mi bude lobby gumárenského průmyslu tvrdit, že kus gumy, ocelového drátu, a hrst chemie je dražší než kvalitní litej disk u ušlechtilého a drahého materiálu ? -
« Re: únik vzduchu
Coz o to vymeni ventilky si clovek vymeni sam, ale mne ten vzduch utikal ne ventilkem, ale nekde, kde je cele teleso ventilu nasroubovane na patce. Slina bublala na rafku u patky ventilu, ne na ventilku. Ja uz jsem byl potreti u stejneho relativne noveho pneuservisu a jsem, da se rict na 90% spokojen a jsem v situaci, ze uz ani nehledem, kde je jake pneu levnejsi, protoze jsem shanel uz treti nove gumy a vzdycky byli alespon o 200 Kc levnejsi na gume, nez ostatni. Mno, takze stesti. -
"-- skrytý --" 10.11.03 16:22
« Re: únik vzduchu
mfilip: je zajímavé, že téměř každý pneuservis má v "návodu k práci" napsáno, že při každém přezouvání pneumatik mají buď ventilky vyměnit a nebo alespoň zkontrolovat, jestli kolem nich neutíká vzduch. Zatím jsem takový pneuservis "potkal" jeden a ten mi zrušili... -
« Re: pěna na pneumatiky
jandaxx: na jaře jsem nastříkal pěnou kompletně celé zímní pneu, než jsem je uložil k letnímu spánku. Teď jsem měl trochu obavy, ale bylo to v pohodě. A jelikož mám kotoučové všechny brzdy a přípravek používám velmi často, myslím, že neublíží ani brzdovým destičkám, ikdyž záměrně na ně spray nestříkám. -
« Re: únik vzduchu
Mno mne jednou pri koupi vsech 4 pneu a nasazeni na Alu kola, utikal vzduch u 3 ze 4. Chtel jsem to reklamovat a rekli mi, milej zlatej, to neni nase chyba, vy mate v * ventilky. Ten vzduch totiz utikal vzdy v miste zasazeni ventilku do rafku. Celkem jsem to nechapal, jakto tam muze utikat a proc musim koupit 4 nove ventily, ale pak to uz bylo samozrejme v pohode. -
« Re: únik vzduchu
Beny_: Ne, je lepší práci pneuservisu vyreklamovat, ať si to zase zujou, pořádně očistí patky, pořádně napatlaj protiúnikovým mazivem a znovu obujou. Foukat doporučuju plynem. Já pokaždý dávám klukům dvacku na kafe a nikdy jsem za dodělávky neplatil. -
« Re: rozdíly
Hmm ja som zase v pneuservise zistoval, co by odporucili - ci UG6, alebo Dunlop M3, a tam mi hovorili, ze ludia maju k dunlopom kladnejsie referencie, tak som sa nexal presvedcit (185/60 R14) a tiez aj kvoli tomu, ze novy test z 2003 teda moc UG6 v tomto rozmere neprial a aj to, ze dunlopky boli o chlp lacnejsie. Tak som zobral nakoniec tie. -
« continental z nemecka ci z turecka
Myslite, je jedno odkud jsou pneumatiky?? Ptal jsem se v prodejne pneu, říkali, na zemi nezáleží, dělníci jsou sice různí, ale management je stejný, a ten dbá na udržení kvality. Koukal jsem, i pneu vyrobené v německu nebyly úplně očištěné o různé sračky a takové ty gumové kolíky špuntíky na vzorku na jízdní ploše pneu z formy na gumu. slyšel jsem, v chorvatsku to na dálnicích za deště klouže o hodně víc než v čr, tak že by třeba pneu vyrobené tam se zas nehodily pro české silnice?? -
« Re: pěna na pneumatiky
Podle mne to klouzat bude,na druhou stranu nové
pneu taky víc kloužou,ale vzhledem k tomu, že se kluzká vrstva behem pár desítek až stovek metrů ojede tak bych z toho nedělal nějaké zvláštní drama. Podstatně horší situace by asi nastala, kdyby se pěna dostala do brzd a nasákla se do
destiček.To by asi bylo na rozbití držky. -
« pěna na pneumatiky
tak jsem si pořídil pěnu na pneumatiky od ArmorAll. Doma jsem se ještě podíval, jestli je tak dobrá jak slibují a pod nálepkou o hořlavém složení, která přelepuje slovenský text jsem našel malé upozornění (které u češtiny není), přípravek se nesmí používat na jízdní plochy, brzdy, podlahu?? Vyzkoušel jste někdo, co se stane, když postříkám i jízdní plochu zimní pneu, co se stane?? Bude mi to klouzat, stejně jak ta špína klouzala dolů z pneu. dík za radu. -
"-- skrytý --" 05.11.03 21:29
« Re: Ještě k těm GY UG6.
Souhlasím, že cenová politika českých distributorů není zrovna nejpříznivější pro zákazníky, stejně tak to bohužel platí i v jiných odvětvích (elektronika, automobily-příslušenství, atd...).
Nicméně to nemění fakt, že 16" kola jsou většinou pro střední třídu minimum díky použití větších brzd.kotoučů, což ve finále přispívá hlavně k bezpečnosti!