Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

12.11.03  18:51

« AutoRecenze.cz

Zkuste se mrknout zde, je toho tam celkem dost,
    postrehy majitelu vsech moznych aut. ..www.AutoRecenze.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.03  16:27

« Re: to strom > Re: Zimaky 175/70 R13

To by ma zaujimalo tiez, nazory na M3 :-) Vzhladom na to, ze ich mam obute a v pneuservise mi ich odporucali skor, ako UG6 a pritom boli lacnejsie (tie M3) ako UG6. Ale bol to rozmer 185/60 R14.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.03  16:13

« Re: to strom > Re: Zimaky 175/70 R13

Proč ne třeba Dunlop SP WIntersportM3, myslel jsem že je lepší, než GoodYear UG6. i v jiných rozměrech se přece tolik prodává. koupil jsem je přítelkyni. Někdo si stěžoval na Dunlopy?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.03  13:56

« Re: Rychlostni index u zimaku...

Mitsi: Tak jsem na ně koukal, jo docela drsný, má s nima někdo zkušenosti ? Nicméně mám obavu, že se v tomhle indexu dělaj jen ve 235/50/R18
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.03  13:54

S tím bych nelaboroval, ty směsy budou s největší pravděpodobností identické a akorát si ubereš výkonostní rezervu... tohle nejsou Formule 1. :)
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 12.11.03  13:33

to ace2, e-pneu.cz: ja som niekde tiez cital, ze ta smes je maksia pri vyssom rychl. indexe. A tak vlastne vyvstava otazka, pokial chcem v zime jazdit max 190 km/h (aj to s rezervou), nie je z hladiska opotrebenia lepsie kupit index T namiesto H?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.03  13:29

kurnik, vážně ? Hmm tak příště...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.11.03  12:06

Jenom drobná poznámka: Nejvyšší rychlostní index u zimní gumy není V (240), ale Y (270)! Jedná se Nokian WR.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.11.03  10:54

"teoreticky" platí pravidlo (u zimních stejně jako u letních), čím vyšší rychlost.index, tím pevnější konstrukce, ale měkčí-přilnavější směs dezénu...

neplatí to ovšem téměř nikdy při srovnání mezi různými značkami (ostatně proto při každém testu mají při shodném rychlost.indexu každé pneu jiné opotřebení a vůbec odlišné hodnoty ve všech disciplínách)...proto nelze vzít jakékoliv pravidlo všeobecně!...třebas BARUM Bravura byla jako "železo" při jakémkoliv rychlost.indexu T/H/V...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.11.03  10:47

« to strom > Re: Zimaky 175/70 R13

Goodyear UG6 jsou určitě společně s Bridgestone LM18 asi tou nejlepší variantou v daném rozměru a ceně!
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.03  10:14

no spíš naopak, vyšší rychlostní index znamená více odolnou kostru, tedy více drátů, a pochopitelně tvrdší bočnice pro lepší stabilitu ve vyšších rychlostech. Uvažuj logicky, kdybys měl pneumatiku s rychlostním indexem třeba do těch 240 což je aktuálně nejvyšší rychlostní index pro zimní pneu a měl ty pneumatiky jako bačkory, tak by ses dřív vymlátil, než tý rychlosti dosáhl... Tedy bych řekl, že materiál jakožto guma bude více méně stejná, ale samotná konstrukce pneumatiky bude tvrdší.
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 12.11.03  10:08

Mal by som jednu otazku: aky je materialovy rozdiel medzi pneu v kategorii T a H? Ktore su maksie a teda sa skor opotrebuju? Ak sa nemylim, tak pneu s vyssim rychlostnym indexom by mali byt s maksieho materialu, alebo sa mylim?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.03  09:45

Mitsi: Já s tím plně souhlasím, proto jsem si objednal zimní pneumatiky s indexem do 240 km/h. Nemám totiž v úmyslu se někde zabít, zvlástě když moje cestovní rychlost je zpravidla hluboko za rychlostním limitem. To, že někdo lítal s Q pneumatikou přes dvě kila a pak si namlátil držku... ... tak to si to bezesporu zasloužil, já to říkám pořád, zjevná blbost by měla být trestná.
  • 00 Reagovat !

foto

12.11.03  09:29

« Zimaky 175/70 R13

Poradte prosim zimaky 175/70 R13 na Golfa. Jsou dobry GoodYear Ultra Grip 6 175 70 R 13 zimní 82 T TL? Nebo nejaky jiny? Cena do 2000 Kc/ks. Diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.11.03  09:01

To ace2: Právě proto ve Švýcarsku už dávno mají zákaz používat zimáky mimo termínově (přesnými daty v kalendáři) vymezenou zimní sezónu. Tam totiž klidně obouvali gumy v Q (do 160 km/h) i na auta, které běžně "uměla nad 200" (proč ne, když obecný limit na švýcarských dálnicích je 120?) a pár Švýcarů, kteří včas nepřezuli na letní a vyrazili na sousední německé dálnice, se pak zabilo, nálepka (na tacháči) nenálepka! Dokonce jsem se běžně setkal s takovým pojetím, že ona nálepka byla významově chápána jako "v zimě ne více jak 160", nikoliv jako "na zimních gumách v Q ne více jak 160". Vycházím-li z toho, že většina řidičů je technicky úplně mimo a ze zbývající části těch "technicky více chápajících" se občas každý tzv. zapomene, pak už z hlediska logiky věci musím trvat na tom, že rychlostní index zimní gumy nemůže být (oproti letňákům) nižší o více, než jednu kategorii: tzn., že když mám např. letní gumy v H (210), pak mohu jít u zimních do T (190), ale nikoliv už do S (180) nebo dokonce Q (160)!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.11.03  08:52

« Re: Jen tak

to rbaron: spis maj ty Semperity jinou konstrukci - tvrdsi bocnice jak rikas, protoze jak tyhle tak i moje bejvaly GY UG5 byly v indexu T
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.11.03  03:21

« ad dodací lhůty #2

pro zlepšení orientace zákazníků v dostupnosti jsme proto ve vybraných rozměrech přidali položky "sklad"
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.11.03  00:00

« ad dodací lhůty

je nám moc líto, že na některé pneumatiky musí někteří zákazníci čekat déle...toto je způsobeno výrazným zvýšením poptávky této zimní sezóny oproti loňsku...na což se bohužel nepřipravili dostatečně ani naši něm.dodavatelé (resp.výrobci jim nejsou schopni doplňovat zásoby dle potřeby-požadavků trhu)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.11.03  21:47

« Re: cena

Koukal jsem se na tu jejich internetovou stránku, kdybych ty svý 4 zimáky 195/65 R15 koupil u nich ušetřil bych 4380. Ale za předpokladu splnění všeho co slibují. Možná by mi poslali v balíku protektory a já abych se s nima pak soudil a vymahal peníze zpět. Někteří prodejci jsou mazaní, pozor na ně. Abych byl upřímný, moc jim nevěřím. A ty jejich sliby o dodání do druhého dne... to slibují i na e-pneu a pak 3 týdny čekáš.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.11.03  20:00

hmm no to snad s tím nesouvisí ne ? Dokonce jsem viděl že pneu servis lepí na budík takovou žlutou výraznou šipku, kde je napsáno že se zimníma jenom sem. No a u některých aut se rychlost dá omezit elektronicky... Ke všemu stejně se teoreticky nedá jezdit nikdy rychleji než 130, takže to bys potom mohl říct, že pojistka nebude platit vždy kdy překročíš povolenou rychlost... což je jak uznáš blbost.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…