Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
modus ponens 12.11.03 13:33
« Re: Rychlostni index u zimaku...
to ace2, e-pneu.cz: ja som niekde tiez cital, ze ta smes je maksia pri vyssom rychl. indexe. A tak vlastne vyvstava otazka, pokial chcem v zime jazdit max 190 km/h (aj to s rezervou), nie je z hladiska opotrebenia lepsie kupit index T namiesto H? -
"-- skrytý --" 12.11.03 10:54
"teoreticky" platí pravidlo (u zimních stejně jako u letních), čím vyšší rychlost.index, tím pevnější konstrukce, ale měkčí-přilnavější směs dezénu...
neplatí to ovšem téměř nikdy při srovnání mezi různými značkami (ostatně proto při každém testu mají při shodném rychlost.indexu každé pneu jiné opotřebení a vůbec odlišné hodnoty ve všech disciplínách)...proto nelze vzít jakékoliv pravidlo všeobecně!...třebas BARUM Bravura byla jako "železo" při jakémkoliv rychlost.indexu T/H/V... -
no spíš naopak, vyšší rychlostní index znamená více odolnou kostru, tedy více drátů, a pochopitelně tvrdší bočnice pro lepší stabilitu ve vyšších rychlostech. Uvažuj logicky, kdybys měl pneumatiku s rychlostním indexem třeba do těch 240 což je aktuálně nejvyšší rychlostní index pro zimní pneu a měl ty pneumatiky jako bačkory, tak by ses dřív vymlátil, než tý rychlosti dosáhl... Tedy bych řekl, že materiál jakožto guma bude více méně stejná, ale samotná konstrukce pneumatiky bude tvrdší. -
modus ponens 12.11.03 10:08
Mal by som jednu otazku: aky je materialovy rozdiel medzi pneu v kategorii T a H? Ktore su maksie a teda sa skor opotrebuju? Ak sa nemylim, tak pneu s vyssim rychlostnym indexom by mali byt s maksieho materialu, alebo sa mylim? -
Mitsi: Já s tím plně souhlasím, proto jsem si objednal zimní pneumatiky s indexem do 240 km/h. Nemám totiž v úmyslu se někde zabít, zvlástě když moje cestovní rychlost je zpravidla hluboko za rychlostním limitem. To, že někdo lítal s Q pneumatikou přes dvě kila a pak si namlátil držku... ... tak to si to bezesporu zasloužil, já to říkám pořád, zjevná blbost by měla být trestná. -
"-- skrytý --" 12.11.03 09:01
To ace2: Právě proto ve Švýcarsku už dávno mají zákaz používat zimáky mimo termínově (přesnými daty v kalendáři) vymezenou zimní sezónu. Tam totiž klidně obouvali gumy v Q (do 160 km/h) i na auta, které běžně "uměla nad 200" (proč ne, když obecný limit na švýcarských dálnicích je 120?) a pár Švýcarů, kteří včas nepřezuli na letní a vyrazili na sousední německé dálnice, se pak zabilo, nálepka (na tacháči) nenálepka! Dokonce jsem se běžně setkal s takovým pojetím, že ona nálepka byla významově chápána jako "v zimě ne více jak 160", nikoliv jako "na zimních gumách v Q ne více jak 160". Vycházím-li z toho, že většina řidičů je technicky úplně mimo a ze zbývající části těch "technicky více chápajících" se občas každý tzv. zapomene, pak už z hlediska logiky věci musím trvat na tom, že rychlostní index zimní gumy nemůže být (oproti letňákům) nižší o více, než jednu kategorii: tzn., že když mám např. letní gumy v H (210), pak mohu jít u zimních do T (190), ale nikoliv už do S (180) nebo dokonce Q (160)! -
"-- skrytý --" 12.11.03 00:00
« ad dodací lhůty
je nám moc líto, že na některé pneumatiky musí někteří zákazníci čekat déle...toto je způsobeno výrazným zvýšením poptávky této zimní sezóny oproti loňsku...na což se bohužel nepřipravili dostatečně ani naši něm.dodavatelé (resp.výrobci jim nejsou schopni doplňovat zásoby dle potřeby-požadavků trhu) -
« Re: cena
Koukal jsem se na tu jejich internetovou stránku, kdybych ty svý 4 zimáky 195/65 R15 koupil u nich ušetřil bych 4380. Ale za předpokladu splnění všeho co slibují. Možná by mi poslali v balíku protektory a já abych se s nima pak soudil a vymahal peníze zpět. Někteří prodejci jsou mazaní, pozor na ně. Abych byl upřímný, moc jim nevěřím. A ty jejich sliby o dodání do druhého dne... to slibují i na e-pneu a pak 3 týdny čekáš. -
hmm no to snad s tím nesouvisí ne ? Dokonce jsem viděl že pneu servis lepí na budík takovou žlutou výraznou šipku, kde je napsáno že se zimníma jenom sem. No a u některých aut se rychlost dá omezit elektronicky... Ke všemu stejně se teoreticky nedá jezdit nikdy rychleji než 130, takže to bys potom mohl říct, že pojistka nebude platit vždy kdy překročíš povolenou rychlost... což je jak uznáš blbost.

postrehy majitelu vsech moznych aut. ..www.AutoRecenze.cz