Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 27.11.03 07:55
« Re: GoodYear Ultra Grip 6
Mitsi: Mám GoodYear Ultra Grip 6 rozměr 195/60 R15 na Mazdě 626 Wagon už třetí sezónu a zatím si nemůžu stěžovat. Podobně jako ty jsem je koupil na základě výsledku testů (velmi dobré na sněhu a ledu, nejkratší brzdná dráha na mokré cestě při +5 st. C). Taky jsem si koupil na zimu řetězy, a ještě jsem je ani nevybalil z krabice, nepotřeboval jsem je !!! Nic z těch negativních zkušeností, které popisuješ jsem nepozoroval - naopak při sněhové kalamitě 25.12.2001 jsem v pohodě projel místem, kde přede mnou skončilo v příkopě 6 jiných aut. Ne, opravdu nejsem placený agent firmy Goodyear :-))). Jediné negativum těch gum je, že byly nehorázně drahé. -
"-- skrytý --" 26.11.03 23:59
« Re: GoodYear Ultra Grip 6
Mimořádně tiché (na zimáky), docela pohodlné, ale jinak úplně za hov..! Koukněte se na moji podrobnější charakteristiku o pár desítek příspěvků zpátky. Nikdy více bych je nekoupil - předtím jsem jezdil na UG5, které (byť už dost staré) mi připadaly o hodně lepší. PS: Rovněž jsem je kupoval na základě výsledků testů, nikoli reklamy v televizi. Ale to teď už někomu těžko vysvětlím... -
« Re: Rychlostni index u zimaku...
no to já velmi živě, proto jsem si nechal poradit od Hufa na Contitental 790V s indexem do 240 kterémuž tedy ačkoliv jsem si nemyslel, že to někdy dělat budu, děkuju, protože gumy jsou vážně zdá se velmi dobré a i na hranici svého rychlostního indexu vykazují vynikající směrovou stabilitu. O proti letním Dunlop SP 9000 jsou řekl bych tyto zimní pneu tišší což je zajímavé samo o sobě, v zatáčkách auto sedí s naprostou přesností a nemá tendenci se pohupovat v bocích při trochu extremnějším průjezdu jako právě u letních. Jsem myslel, že zimní budou prostě ne sice sračky, ale že to bude horší, naopak jsou zjevně lepší než letní a to i relativně vysokých za teplot kolem 14°C. -
celkem použitelná databáze pneumatik a vůbec další info o pneu je na www.pneurevue.cz. Jinak jsem slyšel, že pokud mám letní s indexem H (do 210) tak zimní doporučují T (190). No jinak si moc nedovedu představit, jak s běžným autem jezdím více než 200 - myslím dlouhodobě. -
« Re: zimne pneu v EU?
no já myslím, že zimní snad nejsou nikde povinný. Jenom občan toho státu má problém s plněním pojištění pokud si na letních v timě rozbije auto či někomu auto. Jinak myslím, že zimní nejsou nikde na tvrdo zakázaný, spíš se přistupuje k nenásilnému donucování jakožto pojistné plnění. -
« Zkusenost s e-pneu.cz (1. zakazka)
Objednal jsem si na e-pneu.cz komplety (kola + pneu). Dodaci lhuta byla 14 dni. Nejdriv se 10 dni nic nedelo, poslal jsem jim e-mail jak to vypada a jeste ten den expedovali. Presne 14. den mi dodavka prisla. Chtel jsem kola nafoukat inertnim plynem, ale to e-pneu nenabizi, tak jsem pak jeste zajel k nam do pneuservisu na vymenu a nechal pri foukani zkontrolovat vyvazeni kol, vse bylo OK. Takze suma sumarum: dodali v terminu a presne to co jsem si objednal. -
« Re: Zimaky 175/70 R13
Myslite, pokud nekdo nabizi v ČR, kupř.v tomto rozmeru, dunlopy SPWS M3 za 1550, nebo v rozmeru 185/60 R14 dunlopy SPWS M3 za 1868, tak se jedná třeba o nějaké vrácené zboží, které nechtěli zákazníci v zahraničí nebo ještě něco horšího?
Zaujaly mne pneu na off road 345/60 R17 tl Pirelli scorpion Zero za 25 945 v akci za 19958 Kč. A přitom to nejsou nejlepší pneu, ale v daném rozměru nejde snad nic jiného sehnat. -
ace2: jo taky tomu moc nerozumím. Ale jak jsem byl upozorněnej tak některý pojišťováci jsou svině. Mimochodem 195/65 se snad ani s vyšším rychlostním indexem než T nevyráběj, ne? Což by znamenalo, že na moje auto se nedaj sehnat zimáky, který by vyhovovaly techničáku???