Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.11.03  07:55

« Re: GoodYear Ultra Grip 6

Mitsi: Mám GoodYear Ultra Grip 6 rozměr 195/60 R15 na Mazdě 626 Wagon už třetí sezónu a zatím si nemůžu stěžovat. Podobně jako ty jsem je koupil na základě výsledku testů (velmi dobré na sněhu a ledu, nejkratší brzdná dráha na mokré cestě při +5 st. C). Taky jsem si koupil na zimu řetězy, a ještě jsem je ani nevybalil z krabice, nepotřeboval jsem je !!! Nic z těch negativních zkušeností, které popisuješ jsem nepozoroval - naopak při sněhové kalamitě 25.12.2001 jsem v pohodě projel místem, kde přede mnou skončilo v příkopě 6 jiných aut. Ne, opravdu nejsem placený agent firmy Goodyear :-))). Jediné negativum těch gum je, že byly nehorázně drahé.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.11.03  23:59

Mimořádně tiché (na zimáky), docela pohodlné, ale jinak úplně za hov..! Koukněte se na moji podrobnější charakteristiku o pár desítek příspěvků zpátky. Nikdy více bych je nekoupil - předtím jsem jezdil na UG5, které (byť už dost staré) mi připadaly o hodně lepší. PS: Rovněž jsem je kupoval na základě výsledků testů, nikoli reklamy v televizi. Ale to teď už někomu těžko vysvětlím...
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 26.11.03  21:34

tzn? Špatně seděj beno sou hlučný? Specifikuj to nějak
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.11.03  20:54

Já je teď mám, zatím jsem ale na nich najezdil jen cca 150km, ale docela ujdou. I když vzhledem k výsledkům testů bych čekal víc.
  • 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 26.11.03  20:34

« GoodYear Ultra Grip 6

Máte snimi někdo zkušenosti? Doporučíte mi je nebo mě odradíte?
  • 00 Reagovat !

foto

25.11.03  16:42

« nemate nekdo na prodej

2ks 195/65/R14 zimaky?
    Dik vsem , pripadne napiste mejl na Pocket@fordsierra.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

25.11.03  12:54

« Re: Rychlostni index u zimaku...

Che che... ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.11.03  11:54

no to já velmi živě, proto jsem si nechal poradit od Hufa na Contitental 790V s indexem do 240 kterémuž tedy ačkoliv jsem si nemyslel, že to někdy dělat budu, děkuju, protože gumy jsou vážně zdá se velmi dobré a i na hranici svého rychlostního indexu vykazují vynikající směrovou stabilitu. O proti letním Dunlop SP 9000 jsou řekl bych tyto zimní pneu tišší což je zajímavé samo o sobě, v zatáčkách auto sedí s naprostou přesností a nemá tendenci se pohupovat v bocích při trochu extremnějším průjezdu jako právě u letních. Jsem myslel, že zimní budou prostě ne sice sračky, ale že to bude horší, naopak jsou zjevně lepší než letní a to i relativně vysokých za teplot kolem 14°C.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.11.03  08:00

celkem použitelná databáze pneumatik a vůbec další info o pneu je na www.pneurevue.cz. Jinak jsem slyšel, že pokud mám letní s indexem H (do 210) tak zimní doporučují T (190). No jinak si moc nedovedu představit, jak s běžným autem jezdím více než 200 - myslím dlouhodobě.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.03  12:24

« Re: zimne pneu v EU?

diky za info! pocul som, ze bez zimnych pneu ma na rakuskych hraniciach poslu spat, tak dufam, ze to teda nie je pravda
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.11.03  09:20

V Rakousku nejsou zimní gumy povinné, ale když už je na voze máte, musejí mit min. 4 mm vzorku. U letních vám stačí i v zimě 1,6 (z hlediska předpisů)!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.03  20:10

Mám takový dojem,že v Rakousku od 1.12 do konce března,ale na sto procent to nevím.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.03  15:13

no já myslím, že zimní snad nejsou nikde povinný. Jenom občan toho státu má problém s plněním pojištění pokud si na letních v timě rozbije auto či někomu auto. Jinak myslím, že zimní nejsou nikde na tvrdo zakázaný, spíš se přistupuje k nenásilnému donucování jakožto pojistné plnění.
  • 00 Reagovat !

foto

18.11.03  12:02

« zimne pneu v EU?

Neviete odkedy plati povinnost pouzivat v statoch EU zimne pneu? Robia na hraniciach problemy ak sa ide este na letnych pneu do Rakuska, Nemecka?
  • 00 Reagovat !

foto

16.11.03  14:28

« Zkusenost s e-pneu.cz (1. zakazka)

Objednal jsem si na e-pneu.cz komplety (kola + pneu). Dodaci lhuta byla 14 dni. Nejdriv se 10 dni nic nedelo, poslal jsem jim e-mail jak to vypada a jeste ten den expedovali. Presne 14. den mi dodavka prisla. Chtel jsem kola nafoukat inertnim plynem, ale to e-pneu nenabizi, tak jsem pak jeste zajel k nam do pneuservisu na vymenu a nechal pri foukani zkontrolovat vyvazeni kol, vse bylo OK. Takze suma sumarum: dodali v terminu a presne to co jsem si objednal.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.11.03  21:18

« Re: Zimaky 175/70 R13

Myslite, pokud nekdo nabizi v ČR, kupř.v tomto rozmeru, dunlopy SPWS M3 za 1550, nebo v rozmeru 185/60 R14 dunlopy SPWS M3 za 1868, tak se jedná třeba o nějaké vrácené zboží, které nechtěli zákazníci v zahraničí nebo ještě něco horšího?

Zaujaly mne pneu na off road 345/60 R17 tl Pirelli scorpion Zero za 25 945 v akci za 19958 Kč. A přitom to nejsou nejlepší pneu, ale v daném rozměru nejde snad nic jiného sehnat.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.11.03  01:11

u 195/65 R15 jenom H (=210), ale lze použít ekvivalentní rozměr 205/55 R16, kt.je již ve V (=240)
  • « 00 Reagovat !

foto

13.11.03  18:29

ace2: jo taky tomu moc nerozumím. Ale jak jsem byl upozorněnej tak některý pojišťováci jsou svině. Mimochodem 195/65 se snad ani s vyšším rychlostním indexem než T nevyráběj, ne? Což by znamenalo, že na moje auto se nedaj sehnat zimáky, který by vyhovovaly techničáku???
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.11.03  19:47

« Re: Zimaky 175/70 R13

pokud by se uvažovalo v ceně nad 2000/kus, pak určitě do výběru patří i Dunlop M3, Conti 780 a Pirelli Snowcontrol...na druhou stranu z těch nejlevnějších jsou velmi dobré Firestone FW930 a Semperit Winter Grip
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.03  19:22

« Re: to strom > Re: Zimaky 175/70 R13

Přesto jsem porovnával UG6-LM 18 a Conti.780 v podobném rozměru 165/70 R14 a vyšli mně,že v globálu vyhrála Conti 780...zítra jedu na ně přezout..doufám,že to snad bude dobré rozhodnutí :))...nebo se mýlím??? :-(
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…