Pneumatiky
kostey 01.12.03 11:26
« Zase GOODYEAR UG6
Na e-pneu.cz jsem našel: Pneumatika je také konstruována technologiemi V-TRED a 3D-BIS, samozřejmostí je běhoun ze směsi na bázi siliky. Mezi lamelami je navíc indikátor opotřebení pro bezpečné zimní používání. Tento plášť zaujímá přední místa ve většině testů.
Je Možný, že by prodávali Něco jinýho než avizujou? Asi jo, sme v Čechách... Mimochodem za 1924Kč to neni zas tak moc, nebo kolik tak normálně stojej?
« Re: dotaz
rBaron: No jo no, od tý doby co jezdím řekněme svižněji by se určitě 17 či 18 šikla, jenže já když jsem objednával auto, tak jsem výslovně chtěl 16", protože se 17" jsem si užil na Omeze. Je faktem, že Omega utrhnout na suchu prostě nešla (235/45/R17) a stabilita na dálnici byla bezkonkurenční, nesmělo se však nad 210 km/h tam už měla problémy s aerodynamikou. Jenže vjel jsem do města a v autě jsem se mohl umlátit. Teď se 16" je to pohoda maximální, kostky, rozbitá silnice je to pohoda. To 400CDI co jsem měl půjčený už mělo 17" a i když se vzduchovej podvozek snažil, je to prostě nekomfortní. Ke všemu si nemyslím, že by ty 16" byl nějaký problém se ztrátou stability. Je sice o proti Omeze citit jak se žvejká bočnice a auto plave, ale to bylo poznat jen když jsem přesednul, teď už to nevnímám. 18" jsou nereálný do běžnýho provozu. -
"-- skrytý --" 01.12.03 08:14
« Re: GoodYear Ultra Grip 6
To našrot: Ta vadná série UG6 měla potíže se splněním německé "rychlostní normy", jinak o žádných jiných vadách nevím. A mé zkušenosti vycházejí ze dvou rozměrů a dvou různých zemí původu (Slovinsko, SRN) na dvou různých autech, přičemž moje pocity jsou v obou případech zhruba stejné. UG5 byly podle mého názoru lepší! -
"-- skrytý --" 01.12.03 03:28
« Re: GoodYear Ultra Grip 6
Mitsi: to souhlasím, že kombinace různých pneu není zrovna ideální, ale kdyby ty pneu byly hodně rozdílné, tak by se to poznalo na způsobu ujetí auta (co by se jak kdy trhlo), tedy takhle mi přišly oboje přibližně stejné "kvality". Mimochodem - někdo (a myslím, že tys to nebyl) tu psal, že goodyear měl letos nějakou špatnou sérii UG6tek, tak jestli jsi náhodou nechytil zrovna ty vadné pneu... Ale kdo ví, dlouho jsem asi na žádných extra skvělých pneu nejezdil, takže asi nemůžu srovnávat (kromě snad s Nokiany NRW-T, které jsem tam měl předtím, které mi na mokru a suchu přišly horší co se týče všeho). -
« Re: dotaz
Tak jsem koukal na testy, ale bezkonkurečně nejlepší na suchu jsou P7. Continentalky jsou podle testu shitky, a jediný co je srovnatelný jsou GoodYear Eagle Ventura, který mají zase o proti Pirellkám vyrovnanější vlasnosti. Ke všemu GoodYear dělá ještě Eagle F1 GS-D2, který jsou nad Venturama a ty vypadají zjevně nejslibnějc. I když P7 a její výsledky na suchu a "některým" mokru a jsou skutečně impozantní.... ale jak uvedl i Mitsi, vytýkají jim taky to nadměrný opotřebení testované po 5 kolech na okruhu, takže asi vydržej úplný prd. -
« dotaz
Asi otázka pro Hufa, protože má u mě malé bezvýznamné plus za dobrý tip na zimní pneumatiky, který jsou fakt bez výhrad a každou jízdu si s nima poměrně dynamicky užívám plnýma douškama :)
Jen tak orientačně si vybírám letní pneumatiky, sice to pravda není nijak aktuální, ale člověk by se měl zorientovat zavčas.
Chtěl jsem Pirellky, jenže jsem zjistil, že ty co bych chtěl se trapně nedělaj v rozměru 225/55/R16 Chtěl jsem postupně PZERO Nero, PZERO ROSSO Asimmetrico, PZERO Asimmetrico, nebo PZERO Direzionale což mě docela mrzí, protože už od pohledu a od znění názvů se jedná o asi skvělé náčiní, jenže kurnik nejsou v požadovaným rozměru. Co by mi pasovalo z těch lepších jsou P7, P6 a P6000 powergy. Co je z nich nejlepší ? Nebo jsou logicky nejlepší ty P7 ?
No podíval jsme se i ke Continental, protože předpokládám, že když člověk hledá kvalitu bez ohledu na cenu, tak asi uvažovat jen o Continental a Pirelli mám-li pravdu. Samozřejmě jsem chtěl Sport Contact 2, nebo 1 ale taky prd, takže jediný co by šlo jsou Premium Contact, pak už není v nabídce Continentalu nic zajímavého.
Takže co je z nich to nejlepší ? Popřípadě pokud je ze všech jmenovaných lepší ještě nějaká jiná značka... Jinak ted mám ty Dunlopy SP Sport 9000/9090 a zdá se mi, že jsou hlučnější (šípovitej dezén) a při vysoké zátěži v zatáčkách se mi zdá že se bočnice defomuje více než by bylo vhodno a auto se začne vlnit v bocích, což při 230 na dálnici není moc moc přijemný. Ty zimní Continentalky 790V držej neskutečně.
"-- skrytý --" 30.11.03 21:42
« Re: GoodYear Ultra Grip 6
Když ona kombinace "vpředu něco", "vzadu něco jiného" je obvykle to nejhorší, co může být. GY UG6 jsou v mém případě obrovským zklamáním. Horší už byly snad jen Yokohamy S480, na kterých jsem jezdil před 10 lety. Ale od té doby zaznamenal vývoj, obzváště v oboru zimních pneu, obrovský pokrok! Tak proč teď tohle? PS: Vyloženě kvůli nízké ceně jsem koupil na ojetinu, kterou dávám dohromady pro syna (na "naučení se jezdit"), absolutní "no-name" celoroční gumy Tigar (TG621), "made in Yugoslavia" (správně by dnes na nich asi mělo být napsáno "Serbia and Montenegro"). Zde jsem byl naopak velmi příjemně překvapen jejich vlastnostmi, byť jsem se divil malé hloubce vzorku u nových gum - těsně nad 7 mm! (Pozn.: Letní gumy mají obvykle nad 8 mmm, zimní pak až přes 9 mm.) Asi míň vydrží, ale to je mi v daném případě úplně jedno. -
"-- skrytý --" 30.11.03 16:54
« Re: GoodYear Ultra Grip 6
Tak nevím, teď jsem měl možnost je prozkoušet víc a srovnat s tím co máme na Carině (tam jsou vpředu nějaké Dayton a vzadu Kumho) a je v tom zase docela velký rozdíl (zvlášť s přihlédnutím k tomu, že byly ty Daytony jen o 100vku levnější, než UG6tky - bohužel se jednalo o akutní nutnost přezutí a jak jsem zjistil, tak většina "gumáků" má na skladě jen Sava, Dayton, Matador a občas Barum a zbytek na objednávku.. sem tam se najde vyjímka, která má Nokiany, ale bohužel ten, kde jsem byl je neměl...). Měl jsem možnost je vyzkoušet na takovém tom nasmrklu, co je při a po mlze a nebyl to zrovna moc příjemný pocit řítit se mírnou zatáčkou po kvalitním asfaltu a čekat, že se v tom druhém pruhu, do kterého jsem se sice původně chtěl přesunout, ale ne tak moc bokem, konečně bočně chytnou a neskončím v obrubníku... Na UG6tkách se to dalo projet stejným způsobem bez problémů či špatných pocitů. -
« Re: GoodYear Ultra Grip 6
Tak jsem byl na Slovenku... příjemná jarní teplota 16°C :))) hlavně, že někteří mají zimáky preventivně již od konce Sprna :)) Mám pocit, že tuto sezónu se napakuje maximálně tak gumárenský průmysl, který nám pod mediálním tlakem natlačit v celé historii nejvyšší počet zimních gum. To že vlasně ani zima nebude, ale po podzimu přijde hned jaro to se chytře zatajilo... a vy tady řešíte nějakou siliku...:)) -
"-- skrytý --" 27.11.03 16:38
« Re: GoodYear Ultra Grip 6
Mitsi: Ty gumy byly skoro nejdražší na trhu a byly prezentované jako novinka a samozřejmě se silikou, jinak bych je nekoupil. Takže pokud dneska nemají siliku, tak výrobce změnil technologii a to ledacos vysvětluje. I současnou nižší cenu. -
"-- skrytý --" 27.11.03 10:35
« Re: GoodYear Ultra Grip 6
kostey: Hele, lidi chtějí radu obvykle jenom pro to, aby se podle ní neřídili, anebo aby se pak měli na koho vymluvit, když to nevyjde :-))). Taky mě napadá, že gumy koupené před 2 lety můžou mít s dnešními společný už jenom dezén - výrobce mohl v rámci úspor změnit složení směsi a dneska můžou ty gumy stát za prd. Takže jediná rada, kterou ti dám je - pročti si aktuální testy, ne loňské a něco si vyber. -
"-- skrytý --" 27.11.03 08:21
« Re: GoodYear Ultra Grip 6
Já jsem je sice koupil za dobrou cenu (přes Internet) a pro sestru pak následně i v kamenném obchodě, kde byly zrovna výrazně zlevněné, ale právě s bržděním a trakcí mám ty největší problémy. Kromě toho se na nich nedá jezdit rychle v zatáčkách. Pravda, zatím jsem stále ještě neměl příležitost vyzkoušet je na sněhu, ale vzhledem k charakteru provozních podmínek vozu budou na sněhu stejně jezdit zcela výjimečně.