Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.12.03  19:43

« Re: to Mitsi (já jsem HUFNÁGL)

Mitsi: tak ještě jsem sice neměl příležitost udělat ten "oficiální test", ale po dlouhé době jsem vylez z domu a do auta a jezdil na tom nasmrklu. Fakt jsou ty UG6tky docela na nic. Ty staré Nokiany si na takovémhle povrchu doslova libovaly, nemusel jsem se rozjíždět nijak zvlášť opatrně atp. Uvidíme, až napadne sníh - na ten mám testovací kopec v Příbrami - vyjedou ho ty mé předchozí Nokiany, nevyjedou ho staré Dunlopy Wintersport SP, Kumho KW7400 a Matador MP55 a pak vlastně ještě Bridgestone Winterdueller DMZ2, jenže to se nedá počítat, protože byly na RAVce, takže ve výhodě.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.12.03  16:48

Mitsi: všem testům, které si člověk neudělá sám se nedá věřit (trochu parafrázovaný Churchill a statistika ;o) ). Teď bohužel nemám příležitost jezdit autem, jelikož sedim doma na zadku a dělám jak blbec, ale cca po půlce prosince se pustím do většího testování, najdu zatáčku a dám vědět, jak jsem dopad (a jak dopadly UG6tky) pak. Doteď jsem totiž zatím jezdil jen asi na samých horších gumách, než kdykoliv dřív, takže mě ty moje konkrétní zatím přijdou docela fajn.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.12.03  23:34

To našrot: "Testovací zatáčku" tedy opravdu nemám, pokud bych "za ni nepovažoval všechny (zatáčky)". Já dám spíš na vlastní pocity, než na exaktně naměřené hodnoty: jednak to nemám čím změřit a i kdyby, stejně neznám tu správnou metodologii. Ale jak jsem se už nespočet krát osobně přesvědčil, tak jako "papírové údaje" nemusejí mít o autě téměř žádnou vypovídací schopnost, tak už přestávám věřit i testům pneumatik. Prostě mi něco tzv. sedne nebo ne! UG6 mi tedy rozhodně nesedly... PS: Ty moje jsou výrobou ze Slovinska, sestra je má z Německa a soused zase z Turecka. Ale opět - "když dva dělají totéž, nemusí to být vždy totéž" (či jak to pořekadlo vlastně přesně zní). Mimochodem, dnes drobně mrholilo a výrazně se ochladilo - na UG6 opět průser! To jsem opravdu zvědav, co jednou (až skutečně napadne) předvedou na sněhu...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.12.03  23:03

Mitsi: tak jsem koukal na ty svoje - je na nich čísel hafo, tedy netuším, co z toho je výrobní číslo, ale jsou vyrobené v Turecku a je to rozměr 175/70-13. Bohužel nemám (zatím) akcelerometr, abych zjistil boční zrychlení, kdy se na jakém povrchu utrhnou, abych dal vědět a nějakou šikovnou bezpečnou zatáčku s jedním typem povrchu, abych to spočítal, taky ne. Nemáš nějakou nějakou svojí testovací?
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 04.12.03  23:02

« Re: Zase GOODYEAR UG6

"Risk je zisk nebo smrt" asi si je koupim, jestli se tu už nikdy na motorcafe neoběvim tak si je už proboha nikdo nekupujte...
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.03  11:37

A taktiez sa mozu vlastnosti na jednotlivych rozmeroch od seba aj lisit. Casto je to aj v testoch vidiet.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.03  09:52

No já si myslím, že mohl mít Mitsi smůlu na blbou sérii. Ono se to občas stane asi všude a pokud to není mechanická závada, tak to pouští ven, protože to skoro nikdo s běžných vepřových řidičů nepozná. Fakt je, že UG6 na tatově oktávce LK 20V turbo stíhají výtečně na všech površích a jsou téměř tak dobré jako TS790. Až na sníh...
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.03  08:54

all: Chlapi, co se vám nelíbí na UG6kách ? Mám chalupu na valašsku v kopci, a UG6ky jsou první gumy, na kterých k ní v zimě vyjedu bez řetězů !!!
  • « 00 Reagovat !

foto

02.12.03  18:16

« Re: zkusenost s objednanim pneu

No ja mam tie iste gumy, kupil som ich v kamenaku s nejakou zlavou - do 25% - a vysli ma 4ks za 12000 SKK. Pomerne najlacnejsie, co som zohnal v BA. Obvykle chceli za ne 3400-3600Skk - za kus.

ale nemozem moc porovnavat - mam na nich uz cca 2400km - ale pocasie ma os...lo - najprv bolo tyzden okolo nuly a odvtedy tri tyzdne, bolo nieco medzi 8-14°C. Jedine, co som zistil, ze pri urcitej malej vrstve vody vydavaju pisklavy zvuk - proste jemne piskaju. Tak isto pri cca 120kmh na dialnici v prudkom lejaku (stierace na max.) asi pri cca 8-9°C vo vyjazdenych kolajach - odhadom aspon 3cm vody, to pri prechode cez kolaje uz klzalo. Jemne, citil som to len ako vodic, ale uz tam bol naznak aquaplaningu (ak som si to dobre vysvetlil). Tiez sa mi zda, ze ked je trochu vlhko na ceste, ci mokro, tak sa dost smykaju. Pre predstavu - kratky, ale strmy kopcek - na dlzku neceleho auta, ale prevysenie tak 1,2m. Stal som tak, ze prednymi kolesami uz na kopci. Chcel som sa rozbehnut hore kopcekom - bolo vhlko - ale sa mi hodne rychlo zacalo smykat, skoro som nevysiel. Obdobne som zastal na obrubniku - hnanymi kolesami pred nim, resp. boli oprete o hranu - musel som tak zastavit a potom som sa xcel rozbehnut - proste sa len presmykovalo (husty lejak bol).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.12.03  15:57

Nevim, TS790 jsem nevyzkousel - opet mam osobne problem s tim, ze je maji kolem mne temer vsichni, a to mi principialne vadi... A kdyz jsem se sveho casu tady zajimal o reference na GW-3, nikdo nereagoval, tak jsem nakonec koupil Nokiany WR. Pokud jde o UG6, pak v rozmeru, ktery jsem potreboval, zase tak velky vyber nebyl. Podle testu jsem se navic domnival, ze to bude "trefa do cerneho". Nebyla! Pokud jde o Nokiany (osobne mam zkusenosti c CR75 a CR85), pak jedine, co bych jim vytknul, byl nerovnomerny prechod (jakesi uskoceni, nez "se kously") pri prujezdu vlasenkou ve smyku - bezne jsem je dokazal odrit z boku do poloviny vysky profilu a stale "se drzely vozovky"! Na rozdil napr. od letnich P7, ktere prave za teto situace "konci" (samozrejme pri vyssi rychlosti prujezdu zatackou). A co bych je vylozene pochvalil (tedy ty Nokiany) je drzeni na zledovatele vozovce - neznam lepsi! Nekdo ale muze namitnout, ze guma, ktera vcas nesignalizuje, ze "to klouze", je nebezpecna. Proti tomu asi nelze nic namitat: nekdy mi to doslo, az kdyz na mne ostatni blikali a mohli se pos..., ze jedu na ledu 2x rychleji, nez oni.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.12.03  11:34

« to Mitsi (já jsem HUFNÁGL)

Kurwa mi to nechce vzít login...

Rozhodně bych šel raději do UG GW3. UG6 jsou takové nějaké vepřově, ale stačí. Na zimních si ale podle mně nevybereš. Avon jsem měl tu možnost vyzkoušet na jiném autě a byl to propadák. Osobně jsem pro TS790. Pořád z nich mám nejlepší dojem.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.12.03  09:17

« Re: to kostej

Hm, ja nevim. Pripada mi, ze je kazdy zblazneny do nakupovani vseho na internetu. Velka akce - slevy 20%-30% oproti beznym maloobchodnim cenam, doprava zdarma apod. Primarne jsem si taky myslel, ze pneu koupim jedine na internetu. Tak jsem jen tak nahodou zajel do sveho pneuservisu a najednou koukam Polarisy II za 1950,- ( i-net 1970,- - 2248,- ), nebo Klebery Krisalp III za 1870,- ( 1915,- -2200,- ). Levnejsi, navic minimalne 300 Kc dolu za prezuti zdarma pri nakupu 4 pneu. Ja jen, ze na internetu podle mych zkusenosti to neni vzdy nejlevnejsi a trebas mate v okoli dobry pneuservis s dobrymi cenami.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.12.03  23:27

To HUF: A už jsi na těch Avonech, Nokianech a UG6 jezdil, že jaksi automaticky tvrdíš, že "proti Nokianům a Avonům jsou určitě lepší"? Já jsem na Avonech najezdil několik desítek tisíc km (z toho značný díl v rakouských Alpách) a kdybych měl zajištěn jejich přísun za dobrou cenu, koupil bych je znovu (navzdory testům)! A ty Nokiany (byla to spíše náhradní varianta, resp. "pokus") vs. UG6 (výsledek pečlivého výběru na základě publikovaných testů) jezdím teď souběžně na soukromém a služebním autě... Značka ještě nemusí být zárukou (v testech) deklarovaných vlastností! Tím nechci říct, že UG6 jsou nepoužitelné. Jen tvrdím, že se na nich nedá jezdit rychle (a ostře už vůbec ne). Ale za ty peníze, obzvláště při letošních akčních nabídkách... Ostatně, ať si každý koupí, co sám považuje pro sebe za dobré a čemu věří (jedno, na základě čeho - zda reklamy, referencí od známých či výsledků testů). Já to ovšem hodnotím až podle vlastních praktických zkušeností! PS: Abych však nebyl nespravedlivý, stále ještě nemám srovnání z jízdy za skutečně zimních podmínek. Jen mne dnes UG6 opět dostaly, když jsem měl plné ruce práce, aby mě boční vítr nesundal z mostu přes řeku (absence bočního zábradlí/svodidel kvůli opravě mostu).
  • 00 Reagovat !

foto

01.12.03  23:14

« zkusenost s objednanim pneu

Zkusenost: Rozhodoval jsem se kde koupit pneu, nakonec jsem objednal na www.elektrony.cz Pisou tam do dvou dnu dodani... objednal sem ve stredu a v patek sem to mel doma. Doufam ze sem neudelal blbost, koupil sem Dunlop M3 ve 185/60 R14 za 1909,- ???... doprava byla zdarma.
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 01.12.03  16:56

tak jo a oni mi napíšou ať to nedělám a jako odškodnění mi daj 1 000 000 Eur a já už rok nebudu muset řešit finance... :-) OK to se hodí, díky za radu
  • « 00 Reagovat !

foto

01.12.03  16:51

« Re: dotaz

hmm 17" neprojdou kvůli leasingovce :-( už teď z vlastní kapsy zaplatila 64 tis za gumy a kola :)) to jsou výhody a nevýhody operativního leasingu. Sice nulové náklady na udržbu auta, ale jak se auto objedná tak bude do konce smlouvy.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.12.03  13:15

« to kostej

No proti Nokianům a Avonům jsou určitě lepší. Klidně je vem a když budou blbé, napiš anonym do německých automoto periodik, že v testech lžou a že jim zapálíš tiskárnu ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 01.12.03  12:04

takže si je kupovat nemam!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.12.03  11:51

To kostey: Nekupoval jsem je v Cechach. Siliku podle mne nemaji - jednak to na nich neni napsano, jednak v tomto ohledu selhavaji v "mem vlastnim testu pritomnosti siliky": projede se blatem (jedno, jakym), blato se necha uschnout a opadat, guma uspinena od blata musi mit v mistech puvodniho styku s blatem nazelenalou (na primem slunci az namodralou) barvu. Pokud tomu tak je, silika tam je. Pokud se guma zabarvi vylozene podle barvy blata, tak tam silica proste neni! Takto to zatim fungovalo u vsech zimaku se silikou, na nichz jsem dosud jezdil (2xAvon, 1xNokian).
  • « 00 Reagovat !

foto

01.12.03  11:47

« to Kostěj nesmjertejnyj

Jistě že mají v sobě oxid křemičitý. To tu zase jen kdosi teoretizoval ;o)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…