Pneumatiky
« Re: Je to normalne?
Paulz: No ved aj na 14" a tento rozmer bol dost velky rozdiel. Matadory som mohol mat za cca 2500,- teda o cca 40% menej. No a tie dunlopky, snad su to na tento rok a co so sa docital rozne, tak vyrobci menia zmesi z roka na rok aj pri urcitych typoch. Ale jasne, konstrukcia toho dunlopu je mozno staria, ako polaris2 - to posudit neviem... -
« Re: Je to normalne?
Ono těžko říci podle popisu,jinak rozdíly mezi kvalitou pneu u různých značek jsou dost malé.
Jestli tzv.ekonomické pneu např.Barum nebo Matador
jsou o tolik horší je otázka.Osobně jsem chtěl na Fabii 15 p.a tam byl cenový rozdíl dost velky.Navíc Polaris 2 jsou nově vyvinutá pneu a u tohotu segmentu rovněž jako u aut jde pokrok dost rychle dopředu.
« Re: pískání
Moje Polaris 2 195/50 15p.stály v akci barumu na netu těsně pod 1800 kč za kus.To pískéní není nijak hlasité a projevuje se pouze při určité konstelaci vlhé vozovky.Jinak co jsem četl se projevuje snad u všeck značek zimních pneu,ale což je zajímavé u každě značky při jiné konstelaci povrchu vozovky.Zřejmě to fakt záleží na hustotě lamel,popř.složení směsi. -
« Je to normalne?
Zdravicko. Nikdy som moc nejazdil v zime (az teraz) a navyse nemam najma s cim porovnat spravanie sa mojich zimnych gum (Dunlop WSM3 185/60 R14) s inymi. Takze by ma zaujimalo, ci je toto obvykle (mam len 1,2motor, cordoba):
1. teplota vzduchu okolo cca 2-4°C, vozovka vlhka - pocitam, ze na zemi je okolo cca 0°C. Poznate to vsetci asi - min. rano a doobeda, ci cely den, ak nesvieti slnko. Je normalne, ze pri jemne prudsom rozbehu (na suxu, ci mokru uplne beznemu) predne/hnane/ gumy presmykuju a to, ze dost? Alebo, pri trochu prudsom brzdeni je tendencia zablokovat kolesa hned - teda, ze sa rychlo zacne smykat? Este som si vsimol, ze bezna zatacka - tak cca 30°, ktora sa da za mokra a suxa v pohode prejst 80+kmh tak v tychto podmienkach pri 80kmh sa to uz jemne smyka?
2. Zatial som v BA zazil sneh asi hodinu. Som odxadzal okolo polnoci z prace a bolo cca 1-2cm cerstvo napadnuteho snehu - teplota vzduxu asi tak cca 1 az 2°C. Tak som neodolal a poskusal nejake veci na parkovisku velkom. A nejako ma zarazilo, ze napr. uz pri 40kmh (najazd) stacilo prudsie otocit volantom a auto za xvilu prestalo drzat stopu (pri 90° zatacke /resp. pokuse o nu/, asi tak po cca 40° sa to "utrhlo"). Tak isto, na 2-ke /rovny smer/ malo auto tendenciu prehrabovat - divim sa preto, lebo mam mizerny motor a Mk (1,2 47kw) a plyn urcite nebol na podlahe.
Mna by len zaujimalo, ci je toto obvykle xovanie sa v zime, resp. ci vobec malo zmysel kupovat za drahe praxy "znackovejsie" gumy, ako napr. barum, ci matador...
Diky -
« Re: pískání
No moje Dunlop WS M3 185/60 R14 - za mokra tiez piskaju. Chvilu mi to trvalo, kym som prisiel na to, co to je. Je to pomerne uz od nizkej rychlosti -cca 50kmh ale musi byt uz trochu vacsia hrubka (vrstva) vody na ceste. Nestaci byt len mokro, ale aspon par mm (odhad tak cca 3-5mm) vody na ceste. Teda bud kolaje vyjazdene, alebo prudsi dazd, ci tesne po nom... Vtedy je pocut piskanie jemne..
pre ACE2: cca 4000,- za 1 pneu ;-))) -
« Re: Barum polaris 2
Pro zajímavost,jelikož prezident Klaus jezdí v Superbu na barumkách tak předpokládám,že to jsou Polaris 2.
Osobně mám Polaris 2 v rozměru 15palců 195/50 na Fabii kombi a jsem spokojen.Něco podobného pískání se ozývá na mokru,ale to už jsem zažil u zimních pneu více značek.Jinak z jízdními vlastnostmi jsem spokojen,na suchu jsou dost blízko u letních které mám ve stejnem rozměru značky Bridgestone.Na ledě a sněhu jsem zatím najel málo,zatím vypadají OK.
"-- skrytý --" 17.12.03 17:26
« Nokian WR a Bridge DM Z3
Tak jsem vyzkousel Nokiany WR na snehu: Zaber spatny; brzdy o neco lepsi, ale stale jeste podprumer; vedeni stopy v zatacce slusne (prumer); vedeni stopy v primem smeru vynikajici, a to vcetne akcelerace s hrabajicima obema prednima kolama. Bridgestone DM Z3: vynikajici zaberove vlastnosti, ale vsechno ostatni pod psa, zvlaste pak jizdni stabilita na suche a mokre vozovce. PS: Zatim stale jeste zadne zkusenosti s GY UG6 na snehu (neumim jet se dvema autama najednou). "Predbezny" vlastni zaver: Doposud jsem neobjevil nic, co by se vyrovnalo vlastnostem Avonu CR75 a CR85.

plati len pre good year, dunlop atd. tymto sa ten cenovy rozdiel dost vyrazne znizi.