Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 26.12.03  00:00

« Re: Je to normalne?

niektore servisy v BA maju na zimne gumy akciu "kup 3 a stvrtu mas zdarma"
    plati len pre good year, dunlop atd. tymto sa ten cenovy rozdiel dost vyrazne znizi.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.12.03  00:00

Paulz: No ved aj na 14" a tento rozmer bol dost velky rozdiel. Matadory som mohol mat za cca 2500,- teda o cca 40% menej. No a tie dunlopky, snad su to na tento rok a co so sa docital rozne, tak vyrobci menia zmesi z roka na rok aj pri urcitych typoch. Ale jasne, konstrukcia toho dunlopu je mozno staria, ako polaris2 - to posudit neviem...
  • « 00 Reagovat !

foto

25.12.03  23:26

Ono těžko říci podle popisu,jinak rozdíly mezi kvalitou pneu u různých značek jsou dost malé.
    Jestli tzv.ekonomické pneu např.Barum nebo Matador
    jsou o tolik horší je otázka.Osobně jsem chtěl na Fabii 15 p.a tam byl cenový rozdíl dost velky.Navíc Polaris 2 jsou nově vyvinutá pneu a u tohotu segmentu rovněž jako u aut jde pokrok dost rychle dopředu.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.12.03  23:07

Kostey: Jo-panacek si to (i) myslel, ale preci-jen se na zeptal... Jeden nikdy nevi...
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 25.12.03  20:01

no panáčku já myslim že to bude zimou...
  • « 00 Reagovat !

foto

25.12.03  18:19

« Re: pískání

ono to piskani neni tak hrozny, ja to pozoruji pri rychlostech vysich jak 100km/h a neni to zas tak moc hlucny, jinak s pneumatikama jsem nadmiru spokojen
  • « 00 Reagovat !

foto

25.12.03  18:16

Já mám Toyo Snowprox 2000Kč/ks a lehce pískaj při větší vrstvě vody. Rozhodně je to příjemnější, než kdyby to byly bačkory, který hučej...
  • « 00 Reagovat !

foto

25.12.03  17:17

Moje Polaris 2 195/50 15p.stály v akci barumu na netu těsně pod 1800 kč za kus.To pískéní není nijak hlasité a projevuje se pouze při určité konstelaci vlhé vozovky.Jinak co jsem četl se projevuje snad u všeck značek zimních pneu,ale což je zajímavé u každě značky při jiné konstelaci povrchu vozovky.Zřejmě to fakt záleží na hustotě lamel,popř.složení směsi.
  • 00 Reagovat !

foto

25.12.03  17:13

« Je to normalne?

Zdravicko. Nikdy som moc nejazdil v zime (az teraz) a navyse nemam najma s cim porovnat spravanie sa mojich zimnych gum (Dunlop WSM3 185/60 R14) s inymi. Takze by ma zaujimalo, ci je toto obvykle (mam len 1,2motor, cordoba):

1. teplota vzduchu okolo cca 2-4°C, vozovka vlhka - pocitam, ze na zemi je okolo cca 0°C. Poznate to vsetci asi - min. rano a doobeda, ci cely den, ak nesvieti slnko. Je normalne, ze pri jemne prudsom rozbehu (na suxu, ci mokru uplne beznemu) predne/hnane/ gumy presmykuju a to, ze dost? Alebo, pri trochu prudsom brzdeni je tendencia zablokovat kolesa hned - teda, ze sa rychlo zacne smykat? Este som si vsimol, ze bezna zatacka - tak cca 30°, ktora sa da za mokra a suxa v pohode prejst 80+kmh tak v tychto podmienkach pri 80kmh sa to uz jemne smyka?

2. Zatial som v BA zazil sneh asi hodinu. Som odxadzal okolo polnoci z prace a bolo cca 1-2cm cerstvo napadnuteho snehu - teplota vzduxu asi tak cca 1 az 2°C. Tak som neodolal a poskusal nejake veci na parkovisku velkom. A nejako ma zarazilo, ze napr. uz pri 40kmh (najazd) stacilo prudsie otocit volantom a auto za xvilu prestalo drzat stopu (pri 90° zatacke /resp. pokuse o nu/, asi tak po cca 40° sa to "utrhlo"). Tak isto, na 2-ke /rovny smer/ malo auto tendenciu prehrabovat - divim sa preto, lebo mam mizerny motor a Mk (1,2 47kw) a plyn urcite nebol na podlahe.

Mna by len zaujimalo, ci je toto obvykle xovanie sa v zime, resp. ci vobec malo zmysel kupovat za drahe praxy "znackovejsie" gumy, ako napr. barum, ci matador...

Diky
  • « 00 Reagovat !

foto

25.12.03  16:55

No moje Dunlop WS M3 185/60 R14 - za mokra tiez piskaju. Chvilu mi to trvalo, kym som prisiel na to, co to je. Je to pomerne uz od nizkej rychlosti -cca 50kmh ale musi byt uz trochu vacsia hrubka (vrstva) vody na ceste. Nestaci byt len mokro, ale aspon par mm (odhad tak cca 3-5mm) vody na ceste. Teda bud kolaje vyjazdene, alebo prudsi dazd, ci tesne po nom... Vtedy je pocut piskanie jemne..

pre ACE2: cca 4000,- za 1 pneu ;-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

25.12.03  13:09

jako za všechny 4 ? Tak pak je to piece of cake a asi bych za tyhle prachy pravda nějaké pohvizdování neřešil.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.12.03  11:28

jak se to vezme, ja jsem za ne daval asi 5000, nevim to presne, musel bych se podivat do faktury,ale neshce se mi ji hledat
  • « 00 Reagovat !

foto

25.12.03  00:00

no jo no, ale to mi přijde jak z nouze cnost ? Je alespoň pozitivní pořizovací cena těch gum ?
  • « 00 Reagovat !

foto

24.12.03  17:05

no, kdyz jsem to slysel poprvy, tak jsem myslel, ze je to turbo :-) ono to neni tak pronikavy, staci jenom zesilit hudbu v aute :)
  • « 00 Reagovat !

foto

24.12.03  14:37

což je stejně již pozdě :)) no a fakt pískají ? To by mě asi dost štvalo, zvláště na delších trasách.. Je zajímavé že se na to při vývoji nepřišlo a tento určitě ne žádoucí efekt nebyl odstraněn.
  • 00 Reagovat !

foto

24.12.03  12:49

« pískání

Pískání zimních pneu na mokru je způsobeno jemnými lamelami na vzorku. Je to dobré varování, když mokro přejde v náledí, neboť pískání utichne.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.12.03  11:11

« Re: Barum polaris 2

no, ja s nima zatim na suchu moc nejel, ale dnes je mokro vsude.... jinak na snehu a ledu jsou dobry zaberove vlastnosti a auto v zatackach drzi.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.12.03  20:56

« Re: Barum polaris 2

Pro zajímavost,jelikož prezident Klaus jezdí v Superbu na barumkách tak předpokládám,že to jsou Polaris 2.
    Osobně mám Polaris 2 v rozměru 15palců 195/50 na Fabii kombi a jsem spokojen.Něco podobného pískání se ozývá na mokru,ale to už jsem zažil u zimních pneu více značek.Jinak z jízdními vlastnostmi jsem spokojen,na suchu jsou dost blízko u letních které mám ve stejnem rozměru značky Bridgestone.Na ledě a sněhu jsem zatím najel málo,zatím vypadají OK.
  • 00 Reagovat !

foto

23.12.03  16:52

« Barum polaris 2

Kupovla jsem je upne novy nekdy v rijnu a pohoda. Auto drzi odvod sracek je taky dobrej a rozjezdy jsou OK. Na ledu do kopce za jedna, a rozjezd v pohode, akorat tak od stovky a vys je slyset od gum neprijemny piskot.Zni to jako turbo.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.12.03  17:26

« Nokian WR a Bridge DM Z3

Tak jsem vyzkousel Nokiany WR na snehu: Zaber spatny; brzdy o neco lepsi, ale stale jeste podprumer; vedeni stopy v zatacce slusne (prumer); vedeni stopy v primem smeru vynikajici, a to vcetne akcelerace s hrabajicima obema prednima kolama. Bridgestone DM Z3: vynikajici zaberove vlastnosti, ale vsechno ostatni pod psa, zvlaste pak jizdni stabilita na suche a mokre vozovce. PS: Zatim stale jeste zadne zkusenosti s GY UG6 na snehu (neumim jet se dvema autama najednou). "Predbezny" vlastni zaver: Doposud jsem neobjevil nic, co by se vyrovnalo vlastnostem Avonu CR75 a CR85.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…