Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.01.04  01:29

« Re: Letní 205/55 R16

TIP2 (jedna z nejprodávanějších pneu loňské letní sezóny, bez jakýchkoliv reklamací a kritik na kvalitu): Continental Premium Contact
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.01.04  01:26

několik srovnání (praxe) vámi zmiňovaných pneumatik:

> Bridgestone RE720 - velmi vysoká hlučnost (opravdu!), vynikající směrová stabilita, vynikající na vodě, vysoké opotřebení

> Dunlop SP9000 - velmi měkká bočnice=auto plave v zatáčkách (i při sérii 45), skvělé na vodě, hlučnost na směrové pneu velmi nízká, opotřebení vysoké

> Toyo Proxes T1S - skvělé na moku, hlučnost úměrná ke směrové pneu, dobré brzdné vlastnosti na mokru, rychlé opotřebení

> ContiPremiumContact - velmi vyvážené, dobré na mokru i suchu, nízká hlučnost, trochu vyšší opotřebení

všechny tyto pneumatiky jsou z vyšší kvalitativní kategorie, proto očekávejte až 2x vyšší opotřebení oproti ekonomickým pneu

všeobecně Japonské pneu (Bridgestone/Firestone/Toyo) mají v porovnání s ostatními výšší podíl siliky a tak lepší přilnavost, která je vykoupená vysokým opotřebením, samožřemostí je pevná bočnice s výraznou ochrannou ráfku

všeobecně Michelin mají nízké opotřebení, vysokou cenu, nicméně jízdní vlastnosti nedosahují špičkových kvalit (hlavně na mokru nic moc, na suchu je to dobré)

TIP (vynikající poměr kvalita/cena): pneu Firestone SZ40/SZ80
  • « 00 Reagovat !

foto

26.01.04  18:09

« Re: Letní 205/60R15 - co radíte koupit ?

Tím máš na mysli hlučnost, nebo ještě jiné vlastnosti? Teď mám zimní Toya a ty jsou výrazně tišší než letní Exalta.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.01.04  17:49

Michelin Pilot Exalto považuji za naprostou katastrofu: To už snad ani není o hlučnosti, to je spíše o změně "silničního kolového vozidla" na "silniční pásové"...!
  • « 00 Reagovat !

foto

26.01.04  17:33

Michelin Pilot Exalto 205/55R15, výborné vlastnosti, málo se sjíždí (teď na nich mám 40000km a mají ještě 5-6mm), ale jsou hlučné.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.01.04  15:59

Takze kolik na nich mas celkově naježděno než si je měnil ?
  • 00 Reagovat !

foto

26.01.04  13:34

« Pirelli P 5000 Drago

Máte někdo zkušenost s touto pneu? Docela se mi líbí, nikde ji nehaní (bohužel ani moc netestují) a cena je velmi příjemná (195/50/R15).
  • « 00 Reagovat !

foto

26.01.04  13:31

Mám osobní zkušenost s CPC na Octavii v rozměru 195/65/R15. Nazul jsem je loni - cenu neznám neb to zakoupila firma, ale prý byla solidní. Jsem jezdec na dálku (90tis ročně) a přes léto jsem na nich najel cca 50 tis. Musím říci, že spokojenost je maximální - original tam byly ContiEco Contact a ty se sjely rychle po cca 40 tis a na mokru mi přišly dost klouzavý. CPC mají ještě jednu sezónu před sebou (po asi 35 tis jsem je přehodil zadek za předek). Na dešti krásně drží, a jsou velmi tiché. V porovníní CEC a CPC je to rozdíl obrovský, k Bridgestone je přirovnat neumím. Jediné co bych jim vytkl (CPC), tak je to, že než se malinko zajely tak mi přišel zadek auta takový nejistý (no ale komu příjde u Oktávky jistý, že??). Jinak vřele doporučuji, myslím , že je to dobrá volba. A taky bych doporučil www.reifen.com - bezkonkurenční ceny a výběr. Jen je to trochu z ruky.... DOtazy??
  • « 00 Reagovat !

foto

26.01.04  13:15

Teď jak tady čtu nějaké příspěvky, tak ta bridgestone RE720 je spíš asi pneu do mokra a zatáček a asi se i dost rychle sjíždí.
    Jde mi o koupi pneu pro normálního řidiče ne závodníka aby byla komfortní, měla dobré vlastnosti a moc rychle se nesjížděla. Vím že těch vlastností chci asi moc a některé se dost dobře nedají skloubit, ale snad někdo poradíte. Co takhle ContiPremiumContact od Continentalu ? Máte ji někdo v mém rozměru , jaké jsou zkušenosti a jaký kilometrický výkon zatím ?
  • 00 Reagovat !

foto

26.01.04  12:49

« Letní 205/60R15 - co radíte koupit ?

Zdravím,
    na mou octavii TDi 81kW budu muset na jaro koupit nové letní pneu. Jaké doporučujete pro normální ježdění+nějaká ta dovolená v Chorvatsku. Běžně po městě mimo město po dálnici max. 160 km/h. Cena rozumná tak 3-3500 za kus ? Díval jsem se na Bridgestone RE720 podle testu vypadají dobře.
    Můžete sem napsat svůj názor co dobrého koupit ?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.01.04  12:36

RV> no, mě by klidně stačily i v "H", ale ale SP9000 se v něm nedělají. ......se nepředpokládá, že by to bylo vhodný u top modelu takhle degradovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.01.04  12:10

Třeba taky,možností je víc.Ten koeficient H je asi přeci jenom málo. To V je asi rozumnej kompromis.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.01.04  07:56

A co do toho výběru přidat ještě Dunlop SP9000 ve "V" za cca 3.800,- ? Proti RE720 jsou tižší a ne tak "tvrdý" při přejezdu nerovností.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.01.04  11:26

to RV: aha tak to je na me moc velka matika, ja bych vzal Bridgestone
  • « 00 Reagovat !

foto

13.01.04  10:24

No je jasný, že Potenzy v kategorii W vyjdou dráž,ale mně auto tolik nejede.Jde mi o to jestli je lepší spíš lepší kategorie W místo H nebo radši lepší pneu nižší rychlostní kat.Př:Potenza RE 720 205/55 R16 91H -3817 Kč nebo Toyo Proxes T1-S 205/55 R16 91 W- 3794 Kč ?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.01.04  08:32

to RV: ja mam ty Potenzy a jsou opravdu super, ty Toyo te vyjdou zase urcite levnejc.
  • 00 Reagovat !

foto

13.01.04  07:26

« Letní 205/55 R16

Je lepší v tomhle rozměru koupit levnější pneu kategorie ZR (třeba Toyo Proxes T1-S) nebo třeba Bridgestone Potenza RE 720 ale kategorii V ? Obojí je za zhruba stejný peníze. Jde mi především o příkladný jízdní vlastnosti na suchu.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.01.04  07:00

« Re: Marangoni Meteo Esc 2+

No což o to gumy to až tak špatný nejsou. Problém je ,že jsou k dostání u Renocaru a tam všechno stojí tolik jako by to bylo pozlacený.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.01.04  13:18

« Re: K UG6tkám

to mitsi(838): To jsem "rad" ze i nekdo jiny ma podobnou zkusenost s UG6 (nestabilita predku pri hrabani za jizdy). Holt, asi to nejsou gumy na hrabani pri jizde na snehu.

Jinak v leccems jsou UG6 urcite spickovy, ale tohle je slabina, o ktere jsem se v zadnych testech nedocetl. Dost mozna bych je ale koupil stejne, protoze snih se da vetsinou zvladnout a tak jsem se rozhodoval prioritne podle vysledku na ledu, v cemz byly UG6 vetsinou mezi nejlepsima.

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.01.04  12:57

« Re: Marangoni Meteo Esc 2+

Marangoni mám na autě ,jsem docela spokojen.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…