Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 27.01.04 01:26
« Re: Letní 205/55 R16
několik srovnání (praxe) vámi zmiňovaných pneumatik:
> Bridgestone RE720 - velmi vysoká hlučnost (opravdu!), vynikající směrová stabilita, vynikající na vodě, vysoké opotřebení
> Dunlop SP9000 - velmi měkká bočnice=auto plave v zatáčkách (i při sérii 45), skvělé na vodě, hlučnost na směrové pneu velmi nízká, opotřebení vysoké
> Toyo Proxes T1S - skvělé na moku, hlučnost úměrná ke směrové pneu, dobré brzdné vlastnosti na mokru, rychlé opotřebení
> ContiPremiumContact - velmi vyvážené, dobré na mokru i suchu, nízká hlučnost, trochu vyšší opotřebení
všechny tyto pneumatiky jsou z vyšší kvalitativní kategorie, proto očekávejte až 2x vyšší opotřebení oproti ekonomickým pneu
všeobecně Japonské pneu (Bridgestone/Firestone/Toyo) mají v porovnání s ostatními výšší podíl siliky a tak lepší přilnavost, která je vykoupená vysokým opotřebením, samožřemostí je pevná bočnice s výraznou ochrannou ráfku
všeobecně Michelin mají nízké opotřebení, vysokou cenu, nicméně jízdní vlastnosti nedosahují špičkových kvalit (hlavně na mokru nic moc, na suchu je to dobré)
TIP (vynikající poměr kvalita/cena): pneu Firestone SZ40/SZ80 -
« Re: Letní 205/60R15 - co radíte koupit ?
Mám osobní zkušenost s CPC na Octavii v rozměru 195/65/R15. Nazul jsem je loni - cenu neznám neb to zakoupila firma, ale prý byla solidní. Jsem jezdec na dálku (90tis ročně) a přes léto jsem na nich najel cca 50 tis. Musím říci, že spokojenost je maximální - original tam byly ContiEco Contact a ty se sjely rychle po cca 40 tis a na mokru mi přišly dost klouzavý. CPC mají ještě jednu sezónu před sebou (po asi 35 tis jsem je přehodil zadek za předek). Na dešti krásně drží, a jsou velmi tiché. V porovníní CEC a CPC je to rozdíl obrovský, k Bridgestone je přirovnat neumím. Jediné co bych jim vytkl (CPC), tak je to, že než se malinko zajely tak mi přišel zadek auta takový nejistý (no ale komu příjde u Oktávky jistý, že??). Jinak vřele doporučuji, myslím , že je to dobrá volba. A taky bych doporučil www.reifen.com - bezkonkurenční ceny a výběr. Jen je to trochu z ruky.... DOtazy?? -
« Re: Letní 205/60R15 - co radíte koupit ?
Teď jak tady čtu nějaké příspěvky, tak ta bridgestone RE720 je spíš asi pneu do mokra a zatáček a asi se i dost rychle sjíždí.
Jde mi o koupi pneu pro normálního řidiče ne závodníka aby byla komfortní, měla dobré vlastnosti a moc rychle se nesjížděla. Vím že těch vlastností chci asi moc a některé se dost dobře nedají skloubit, ale snad někdo poradíte. Co takhle ContiPremiumContact od Continentalu ? Máte ji někdo v mém rozměru , jaké jsou zkušenosti a jaký kilometrický výkon zatím ? -
« Letní 205/60R15 - co radíte koupit ?
Zdravím,
na mou octavii TDi 81kW budu muset na jaro koupit nové letní pneu. Jaké doporučujete pro normální ježdění+nějaká ta dovolená v Chorvatsku. Běžně po městě mimo město po dálnici max. 160 km/h. Cena rozumná tak 3-3500 za kus ? Díval jsem se na Bridgestone RE720 podle testu vypadají dobře.
Můžete sem napsat svůj názor co dobrého koupit ? -
« Re: Letní 205/55 R16
No je jasný, že Potenzy v kategorii W vyjdou dráž,ale mně auto tolik nejede.Jde mi o to jestli je lepší spíš lepší kategorie W místo H nebo radši lepší pneu nižší rychlostní kat.Př:Potenza RE 720 205/55 R16 91H -3817 Kč nebo Toyo Proxes T1-S 205/55 R16 91 W- 3794 Kč ? -
« Re: K UG6tkám
to mitsi(838): To jsem "rad" ze i nekdo jiny ma podobnou zkusenost s UG6 (nestabilita predku pri hrabani za jizdy). Holt, asi to nejsou gumy na hrabani pri jizde na snehu.
Jinak v leccems jsou UG6 urcite spickovy, ale tohle je slabina, o ktere jsem se v zadnych testech nedocetl. Dost mozna bych je ale koupil stejne, protoze snih se da vetsinou zvladnout a tak jsem se rozhodoval prioritne podle vysledku na ledu, v cemz byly UG6 vetsinou mezi nejlepsima.