Pneumatiky
"-- skrytý --" 28.01.04 09:30
« Re: to Mitsi > Re: Bridgestone RE720
Hovořil jsem o "špatném vedení stopy v přímém směru jízdy", tj. musím neustále korigovat směr, třebaže jedu rovně. Pokud "nasadím zatáčku", směr to drží maximálně spolehlivě, předvídatelně a kontrolovatelně. Navíc na mokru jsem schopen jet v zatáčkách rychleji, než rovně - v přímém směru chytám aquaplaning mnohem dříve, než v zatáčkách! Ano, asi paradox, ale je tomu tak. PS: Bridge Potenza RE72 je směrová, nikoli asymetrická... -
"-- skrytý --" 27.01.04 22:22
« to Beny_ > Re: 205/50R15 místo 205/55R15
pro Opel Calibra 06.90-09.97 (do 110kW) jsou doporučené rozměry 195/60 R14, 195/60 R15, 205/55 R15, 205/50 R16, 215/45 R16, 205/40 R17, 215/40 R17
doporučuji rozměr 205/50 R16 (odzkoušeno s Firestone SZ40 na stejném voze/motoru a dle zákazníka maximální spokojenost)
205/50 R15 nedoporučuji-motor bude točit hodně otáček na dodržení stejné rychlosti...kola budou vypadat, jako kdybyste je vzal z nejaké Fabie (velmi malá) -
"-- skrytý --" 27.01.04 20:26
« to Jiri > Re: CPC
ContiPremiumContact mají asymetrický dezén, tzn.že se pneumatika montuje na ráfek vždy krátkými drážkami vně automobilu, tj.všechny ráfky jsou obuty stejně (nikoliv jako u směrového dezénu, kde se obouvají 2 penu opačně)... neexistuje tedy pravá a levá pneumatika!...přestože jdou drážky na silnici logicky proti sobě na levé a pravé straně vozu, vše funguje tak jak má!
co se týká volby rozměru na Focus 1.8i, pak jsou od výrobce doporučené rozměry pneu: 185/65 R14, 195/60 R15, 205/50 R16, 215/40 R17 nebo 215/45 R17 (rozměr volit podle jízdních požadavků-vždy jsou lepší jízdní vlastnosti vykoupené tvrdostí pneu=menší schopností tlumit nárazy=komfort)
rezerva se většinou nechává původní-zřejmě budete mít plech s pneu 185/65 R14-snad tak často ji měnit za původní kola nebudete a na dojezd to většinou stačí (pro rezervu se moc nedoporučuje použití směrové pneu, nicméně i tak to auto pojede bez jakýchkoliv problémů, jen musíte jet opatrně!), nicméně v případě ContiPremiumContact by problém s obutím na rezervu odpadal
zimní pneu si nechte odborně zkontrolovat v pneuservisu-pokud mají najeto jen 20.000km, mají určitě aspoň 5mm a to by byla škoda je vyhodit, pokud jsou v pořádku (pokud je nemáte poškozené a správně v létě skladované) -
"-- skrytý --" 27.01.04 19:31
« Re:CPC
To e-pneu.cz: Na jare hodlam prezout sveho focuse z originalnich CEC CP 185/65 R14 (plechace} na CPC 190/60 R15 (alu). Chci poridit i odpovidajici rezervni kolo. Vim, ze vzorek CPC je asymetricky. Jak je to s jeho smerovosti? Ma smysl uzit alu disk i pro rezervu (aby byl nahradni, kdyz se jeden poskodi}?. Jaka se voli rezerva u zimnich smerovych pneu, napr GY UG6 nebo Michelin Alpin A2? Ted mam ctvrtou sezonu GY UG6 185/65 R14. Mam zustat u tohoto rozmeru nebo mam take prejit na 195/60 R15 (focus 1.8i kombi)? Mam ty GY UG6 po tech ctyrech letech vyradit i kdyz budou mi najeto necelych 20 tisic km, nebo mohu jeste jednu sezonu pridat? Predem dekuji za odpovedi. Jiri -
« záměna 205/50R15 místo 205/55R15
Co myslíte, bude hodně vidět když místo 205/55R15(povolený výrobcem auta) dám 205/50R15? Rozdíl v poloměru je -10 mm a obvodu -3,36%. Pro ten druhý rozměr jsou ceny výhodnější. Výrobcem předepsaný rozměr je 195/60R14 oproti tomuhle je 205/50R15 (výrobcem auta není v techničáku uveden)poloměr -2mm a obvod -0,59%(nejvíce se blíží originálnímu obutí). -
"-- skrytý --" 27.01.04 17:58
« to Mitsi > Re: Bridgestone RE720
nepochopil jsem asi přesně protichůdnost Vašich tvrzení "špatné vedení stopy" a zárověň "vynikající v zátačkách"?
Každopádně citlivost na vyjeté koleje bych přisuzoval spíše rozměru, nikoliv konkrétní pneumatice (tam jsou ty rozdíly minimalní)...
kdybych měl shrnout vlastnosti RE720 (z vlastní praxe-rozměr 205/45 R16 V, 195/65 R15 H), tak pokud Vám nevadí trošku vyšší míra hluku a vyšší opotřebení (se silnějším autem cca 40.000km), mohu jen vřele doporučit! -
"-- skrytý --" 27.01.04 17:52
« to r400 > RE:CPC
ContiPremiumContact mají asi přesně takovou výdrž, jak píšete-pokud se jezdí se silnějším autem více "svižně", pak je reálná hranice něco okolo 40.000km, víc ne! Vše je o jízdních vlastnostech, resp.o kompromisech->nelze tedy očekávat, že takováto vynikající pneu v daném segmentu vydrží stejně jako Bravura/Bravuris! -
"-- skrytý --" 27.01.04 17:49
« to RV > Re: 215/45 R17 Vredestein / Kumho
co se týká cenové politiky, pak to není tak snadné, jak se zdá - snažíme se s distributorem spolupracovat na takové úrovni, aby to bylo prospěšné/únosné jak pro zákazníky, tak pro nás...nicméně máme pro nadcházející sezónu připraveno několik novinek, které budou určitě pro každého zajímavé
co se týká Vredestein/Kumho, tak lze očekávat rozšíření nabídky i v sortimentu letních pneu, nemohu však na 100% slíbit
s VREDESTEIN Wintrac mám osobní zkušenosti (zimní 225/40 R18 V-RF), mohu jen vřele doporučit (vynikající trakce a směrová stabilita na sněhu, ledu, na vodě/suchu prakticky srovnatelné-vynikající) -
"-- skrytý --" 27.01.04 17:40
« to rostam > Re: Pirelli
Pirelli patří ke špičce (modely začínající na P Zero...), "ekonomické" modely jako P6000 a P6 jsou často používány do prvovýroby-P6000 je už poměrně zastaralá pneu-průměrných kvalit, společným znakem je relativně rychlé opotřebení, P6 pak patří ve své kategorii k těm velmi dobrým variantám (nemám však osobní zkušenosti) -
"-- skrytý --" 27.01.04 16:40
« Re: Letní 205/55 R16
Mám Bridgestone RE72: velmi špatné vedení stopy v přímém směru jízdy, náchylnost k aquaplaningu v přímém směru jízdy, citlivost na vyjeté koleje ve vozovce (rozhází auto), mimořádně nepohodlné/tvrdé(!). Ale zase naopak vynikající v zátačkách (nikdy jsem nezažil lepší), a to jak na suchu (tam především), tak na mokru. Hlučnost OK, vzhled super, zejména pokud jde o "chránič" ráfku. Opotřebení (zatím) nejsem schopen posoudit. -
« Re: Letní 205/60R15 - co radíte koupit ?
Asi jsem to napsal poněkud chaoticky. Na CPC jsem v letní sezóně 2003 ujel přesně 46000km. Teď odpočívají a na léto budou ještě použitelné odhaduji tak 20000, pak bych asi z bezpečnostních důvodů dal min na předek nové. Jezdím s nejslabším TDI, málo město, hlavně dálky, stylem někoho kdo toho musí ujet hodně a nechce se přitom zabít. -
« 215/45 R17
Trochu jsem změnil kola svých snů a nakonec bych radší 17-ctky než 16-ctky.Problémen je docela cena pneu. Na reifen.com jsou velmi slušný ceny jenom nevím, jestli se nechají objednat i od nás.Jak daň,clo apod ?
E-pneu: Prodáváte zimní pneu Vredestein a Kumho, uvažujete taky o letních pneu těchto značek ? Konkrétně 215/45 R17 Vredestein Ultrac,nebo Kumho Ecsta za nějakou slušnou cenu. Jak je to s kvalitou u těchto pneu ? Neškodilo by se přiblížit trochu cenám reifen.com.Když vidím jak se u nás prodávají Savy Intensa za 3600... -
« Re: Letní 205/55 R16
to e-pneu: ja mam ty Bridgestone RE 050 a maj podobne vlastnosti jako si napsal, pouze se mi zdaji velmi tiche. Mam rozmer 215/45/17. Sedmnactky jsou na auto velmi vhodne, vse co je mensi vypada balonovite. Sakra uz jsem jak Huf. Ale je to tak. Treba nova Honda Accord i na sestnactkach vypada nic moc.