Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.10.06  10:28

« Re: Plecháče vs. liťáky

Díky za upřesnění Mitsi . Myslel jsem tvrdší , jako že ALU mají větší tendenci k praskání. No nejsem tak zběhlý jako Ty a tak jsem to blbě napsal . Moc se stydím :*)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.10.06  10:16

« Plecháče vs. liťáky

Plecháče jsou vždy naopak měkčí, než lité disky, tedy pokud zrovna nejsou odlité opravdu jen z hlíny! A více vydrží (ty plecháče) prostě proto, že jsou pružnější a ocel navíc netrpí nedostatkem, který bych nazval "paměťový efekt": hliník si "pamatuje" každý náraz, a když se jejich "přidělené penzum" vyčerpá, tak praskne. Proto dříve byla doba použitelnosti litých disků, zj. tzv. "hořčičáků", omezena výrobcem jistou určenou dobou. Dnes se běžné (tj. nekované) liťáky z tohoto důvodu silně předimenzovávají, aby nebylo nutné určovat "dobu použitelnosti", což se na druhé straně negativně promítá do jejich hmotnosti atd. atd. Prostě všechno souvisí se vším a vždy je "něco za něco".
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.10.06  10:01

« Re: Alpin 3

Micheliny jsou většinou dost drahý a za menší peníze se dají koupit , stejně, ne-li kvalitnější pneu, např. Goodyear UG7 nebo Dunlop WS 3D. Osobné mám Dunlop WS 3D a jsou super i na dálnici. Ovšem kdybych byl loni rychlejší tak jsem měl Goodyear UG7 ale nějak jsem to zaspal a pak už nebyly. UG 7 má kámoš na služebním autě a říkal, že lepší gumy ještě neměl. (nezná Dunlopy >:D ).
    to Ferin : Na zimu mám ALU disky Enzo V - jsou lakovaný, jednoduchý a dobře se čistěj. Žádný poškození od soli se nekoná. Už jsem jě měl předtím na Lantře a taky v pohodě, tak jsem je koupil znova. Pro mě je to lepší než abych pořád kupoval poklice, když mi je přes noc stejně někdo ukradne a nebo je necháš v první díře. Sice plecháče jsou tvrdší a asi toho vydržej na rozbitých silnicích víc, ale to bys nemohl mít ALU ani v létě, protože to je taky samá díra.
  • 00 Reagovat !

foto

10.10.06  19:14

« Alpin 3

To Ferin: super, jo jo, taky zatím slyším samou chválu. Ale asi s tím ještě nikdo nemá zkušenost. Tak uvidím. Aplin 2 jsou prý taky špičkový.
    UG7 - c o ty víš, jaká bude zima >:D
    Fakt je, že v testech patří na první místa.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.10.06  17:59

« Re: Re: Re: Re: Avon CR85

Bridgestone Blizzak LM25 205/55R16, dost dobrý.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.10.06  17:39

« Re: Re: Re: Avon CR85

Ferin: To je Avon Tyres, ne Avon Cosmetics! :D
  • « 00 Reagovat !

foto

10.10.06  17:36

« Re: Re: Avon CR85

Já je budu kupovat v rozměru 225/45 R17 91V, pravděpodobně na www.nejlevnejsipneu.cz, kde stojí 3 365Kč.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.10.06  17:26

« Re: Re: Avon CR85

To je nějakej podomní prodej od Avon lejdy?? >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.10.06  17:24

« Re: Avon CR85

Já za ně klidně dám ruku do ohně. Kdybych je mohl mít za dobrý peníz, koupím opět. Kde je máš možnost koupit Ty a za kolik?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.10.06  16:15

« Re: Avon CR85

Máte na zimu fšici plecháče? Nebo si někdo lajznul ALU? A jak dopadly?
  • 00 Reagovat !

foto

10.10.06  16:13

« Avon CR85

Máte někdo zkušenosti s těmito pneu? Vím, že je Mitsi už tady dřív vychvaloval jako nejlepší pneu co poznal. Jsou, ale opravdu tak dobré? Nerad bych byl nemile překvapen z toho, co jsem to vůbec koupil.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.10.06  15:55

« Re: Alpin A3

Já uvažuju o UG7, A3 už sou ještě o trochu dražší. Váhám akorát nad tím, že UG7 se vyplatí především na sněhu a jak moc to člověk využije, to nikdy neví. Na český suchý zimy to asi nebude to pravý ořechový, prej se UG7 na suchu sjíždí.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.10.06  15:52

« Re: Alpin A3

3 je prý podstatně lepší než 2. Četl jsem nějaký test, kde dopadla hodně dobře. Neska zrovna byl jeden na iDnes, dopadla podstatně líp, než (překvapivě) UG7. Každopádně blbost neudělals.
  • 00 Reagovat !

foto

10.10.06  15:49

« Alpin A3

Pánové, nevlastníte někdo tuto novinku od Michelinu a nemáte s ní nějakou zkušenost? (195/65 R15)
    Prý by to měl být nástupce A2. Ještě jsem uvažoval o GY UG7 nebo Dunlop Wintersport 3D. Pak jsem objednal ty Micheliny tak jsem zvědav, co mě čeká :shock:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.10.06  08:08

« Re: Re: Re: Re:

to Shi : Souhlas , ale je třeba upozornit , že ne všechny gumy , které jsou měkké a tím pádem se sjíždění víc , jsou automaticky lepší. I taková měkká guma může mít horzné vlastnosti. Záleží určnitě i značce pneu.
    Podle zkušeností se mi třeba zimní Dunlopy sjíždějí pomaleji než třeba Barumky a Dunlopy jsou podle mě o dost lepší.
    Jinak 100 tis.Km je na pneu hodně dobrý výkon, ale říká se, že zimní pneu mají životnost 3 roky , takže pokud toto za tři zimy nenajedu a já to nenajedu , tak to pro mě ztrácí smysl a radši si koupím pneu, které vydrží třeba jenom 50-60 tis. Km, ale mají lepší jízdní vlastnosti než tato , podle mého názoru, extrémně tvrdá pneu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.10.06  19:38

« Re: Re: Re:

Bohužel gumy, které se málo sjíždějí, velmi často za mokra/vlhka kloužou a celkově jsou z technického hlediska ve všech ohledech horší než gumy, které jsou měkčí a sjíždějí se rychle.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.10.06  17:59

« Re: Re:

Ferin - prave ten typ by pomohol :). 100t km sa uz da :). Ja mam teraz letne B RE040 a zimne Dunlop M3 a som spokojny. Na letnych som najazdil zatial cca 25tis a na zimnych tych 13tis.
  • 00 Reagovat !

foto

06.10.06  11:26

« Micheliny

Používám Micheliny, držej perfektně, ale na mým autě dlouho nevydržej.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.10.06  09:35

« Re:

Jak jsem psal předtím, Michelinky. Nevím už typ, ale držely jako drak! Poník prej má k rozhoupání se sklony, ale ty to výborně eliminovaly, tak sem z toho byl teď ze začátku trochu vykulenej. :shock:
  • 00 Reagovat !

foto

06.10.06  09:29

« Bez nadpisu

Ferin - a ake si mal predtym?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…