Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 11.10.06 10:16
« Plecháče vs. liťáky
Plecháče jsou vždy naopak měkčí, než lité disky, tedy pokud zrovna nejsou odlité opravdu jen z hlíny! A více vydrží (ty plecháče) prostě proto, že jsou pružnější a ocel navíc netrpí nedostatkem, který bych nazval "paměťový efekt": hliník si "pamatuje" každý náraz, a když se jejich "přidělené penzum" vyčerpá, tak praskne. Proto dříve byla doba použitelnosti litých disků, zj. tzv. "hořčičáků", omezena výrobcem jistou určenou dobou. Dnes se běžné (tj. nekované) liťáky z tohoto důvodu silně předimenzovávají, aby nebylo nutné určovat "dobu použitelnosti", což se na druhé straně negativně promítá do jejich hmotnosti atd. atd. Prostě všechno souvisí se vším a vždy je "něco za něco". -
"-- skrytý --" 11.10.06 10:01
« Re: Alpin 3
Micheliny jsou většinou dost drahý a za menší peníze se dají koupit , stejně, ne-li kvalitnější pneu, např. Goodyear UG7 nebo Dunlop WS 3D. Osobné mám Dunlop WS 3D a jsou super i na dálnici. Ovšem kdybych byl loni rychlejší tak jsem měl Goodyear UG7 ale nějak jsem to zaspal a pak už nebyly. UG 7 má kámoš na služebním autě a říkal, že lepší gumy ještě neměl. (nezná Dunlopy >:D ).
to Ferin : Na zimu mám ALU disky Enzo V - jsou lakovaný, jednoduchý a dobře se čistěj. Žádný poškození od soli se nekoná. Už jsem jě měl předtím na Lantře a taky v pohodě, tak jsem je koupil znova. Pro mě je to lepší než abych pořád kupoval poklice, když mi je přes noc stejně někdo ukradne a nebo je necháš v první díře. Sice plecháče jsou tvrdší a asi toho vydržej na rozbitých silnicích víc, ale to bys nemohl mít ALU ani v létě, protože to je taky samá díra. -
"-- skrytý --" 09.10.06 08:08
« Re: Re: Re: Re:
to Shi : Souhlas , ale je třeba upozornit , že ne všechny gumy , které jsou měkké a tím pádem se sjíždění víc , jsou automaticky lepší. I taková měkká guma může mít horzné vlastnosti. Záleží určnitě i značce pneu.
Podle zkušeností se mi třeba zimní Dunlopy sjíždějí pomaleji než třeba Barumky a Dunlopy jsou podle mě o dost lepší.
Jinak 100 tis.Km je na pneu hodně dobrý výkon, ale říká se, že zimní pneu mají životnost 3 roky , takže pokud toto za tři zimy nenajedu a já to nenajedu , tak to pro mě ztrácí smysl a radši si koupím pneu, které vydrží třeba jenom 50-60 tis. Km, ale mají lepší jízdní vlastnosti než tato , podle mého názoru, extrémně tvrdá pneu.