Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

17.03.04  10:03

« Rozdíl

Rozměr 195/55 R15 je dražší než 195/50 R15. Více méně mě láká cena,ale nedokážu posoudit,jestli jsou natolik rozdílné vlastnosti "chování" vozu za jízdy. Jak je rozdílné "stvrdnutí" >:D auta obutého na 195/50 R15 a 195/55 R15 ??? Dnes jezdím na 185/65 R14 a jelikož budu brzy přezouvat,uvažuji i o záměně kol.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.03.04  10:03

« Bez nadpisu

Mfilip: vážně to chceš vědět? Já zejtra. Zimní gumy už jsem stejně totálně doničil, už dávno nefungujou jako zimní, a eště k tomu jsem včera jednu píchnul. Tak jsem sebral druhé auto, a na tohle zejtra hodím letní... asi jen dvě na předek, a ty zbylé jakž takž zimáky na zadek. A když náhodou ještě nasněží, seberu auto ségře, tak jsou zimáky fungl, to ještě přezouvat nebudu, ještě pojede na hory... Docela mě s..e, že na svoje budu tedy muset nakoupit výhledově obě sady - jak komplet letní, tak komplet zimní, zvažuju, jestli to mám udělat hned a najednou, vzít i zimáky teďka z výprodeje zbytků...
  • 00 Reagovat !

foto

17.03.04  09:56

« Bez nadpisu

Tak co, kdy budete prezouvat na letni ?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.03.04  21:55

« pro CAVARA

Dík za odpověď,ale musím to trochu upřesnit.Vůz je Mitsubishi Lancer 1,6
    o výkonu 83kW a protože nevím jaké byli původní obuté pneu při prodeji nového vozu,přiklonil jsem se k těmto značkám proto,že jsem to koupil na Pneumantech PN550 ale v rezervě jsem měl Semperit TopSpeed 2 a gumaři mi přesvědčují o kvalitách Fulda Attiro Karat a úplném propadáku KUMHO.Chtěl jsem nějaké praktické zkušenosti.Moje s těmi Pneumanty není špatná,ale při koupi byla výše vzorku asi 6mm a po ujetí asi
    18 000km jsou total.Jinak auto jede bez problémů přes 200km/h(tachometrově)možná by stačily i ty T éčka,ale přeci jen se občas rád svezu a nechci riskovat nějaký problém,ale jinak dík za názor na SEMPERIT.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.03.04  21:12

« Re:

Nic v zlom ale uvazujes ako "vychcany slovak" pri nakupe v rakuskom metre.
    Vyberas si znacky ktore su to najhorsie na trhu vobec.
    Do vyvoja Semperitu (ktory vlastni CONTINENTAL - tak ako BARUM) nebolo investovane A ANI NEBUDE ani nepamatam lebo bude sluzit iba ako domaca znacka pre Rakusko...........nebudem tu rozvadzat skolenia v Barumke -Otrokovice, a tie ostatne je to iste...
    Takze nepozeraj po H-ckovej (na 210 km/h) lebo asi ti to vzhladom na ten rozmer ani tolko nechodi a pozeraj T (do 190km/h).
    Tak > Barum Brilantis - za malo penazi vela ....
    a potom sa radsej pozeraj po Michelin, Conti., Dunlop... nikto sice nevyraba daku prekopanu pneu v tomto rozmere ale zivotnost je vacsia.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.03.04  21:02

« Re: Rozdíl

1. Stvrdne ti to poriadne (nie to ale auto)
    2. Sediet to bude na mepoznanie, ale citis kazdu jamku (opriti 185/65 ak nie si nauceny na tvrde jazdenie)
    3. Mensi polomer by mal zlepsit zrychlovanie z pokoja ale vdaka vacsej sirke asi tazko.
    Preco neuvazujes o 195/55 R15
    A F1-ky su perfektne!!!!! Na mokrom to ide ako na suchom!! Az tomu nebudes verit.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.03.04  20:55

« Re: Jete pneu

Jazdene pneu je vzdy riziko. Co usetris na pneu nestoji za tie trable ked ostanes niekde vyset alebo si rozmlatis auto.
    A chybu bez namontovania na rafik nespoznas!! a ked je namontovana tak to je len tak na 60% a ked na nej jazdis tak to uvidis uz sam :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

16.03.04  19:46

« Jete pneu

Jakej mate nazor na kupovani jetejch pneu? Me to prijde hodne podivny... Vzorek maj vsechny dost slusnej a cena je podstatne nizsi nez novy. Da se nejak poznat, kdyz neni natazena na rafku, jestli nema povoleny bocnice ci jinou vadu?
  • 00 Reagovat !

foto

16.03.04  07:24

« Rozdíl

Jaký bude mít vliv na jízdní vlastnosti vozu změna rozměru pneu,když je rozdíl poloměru -10mm a rozdíl na obvodu -63mm t.j. -3,36% ?
    Přemýšlím o náhradě 185/65 R14 za 195/50 R15. Máte někdo praktické zkušenosti s pneu GOODYEAR Eagle F1 GSD3 ? Co je to za pneu,je pravdou to co píší v testech ? Dík za info.Přeju hodně km bez nehod.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.03.04  22:56

« Polaris I

Ahoj, nemate nekdo nejakou zanovni ci novou Barum Polaris 195/65/15? Ja mam vsechny 4 nove a dnes rano jsem zjistil, ze mi jednu kdosi prorizl >:-[] :*)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.03.04  18:28

« Bez nadpisu

Jaký pneu zvolit v rozměru 175/70 R13 82H poraďte.uvažuji o Fuldě ATTIRO CARAT,PNEUMANT PN550,SEMPERIT .... :?: Nejsou někde nějaké testy tohoto rozměru pneumatik?Zatím jsem hledal marně.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.03.04  13:39

« Re: Re: Re: Ceny po vstupu do EU

RV: Na co vyčkáš? Až ti z gum polezou kordy? :D
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.04  14:47

« Re: Re: Ceny po vstupu do EU

Jasně, že jsem myslel změnu sazby DPH. Ještě asi vyčkám, každopádně dík za odpovědi.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.03.04  10:41

« Re: Ceny po vstupu do EU

Opět si netroufám odhadnout, záleží na dodavateli! Rozhodně by to ale nebylo dramatické - řádově jednotky procent. Co by ale možná výrazněji ovlivnilo ceny, by bylo snížení DPH ze stávajících 22% na ??%!
  • 00 Reagovat !

foto

12.03.04  09:16

« Ceny po vstupu do EU

E-pneu: Chystáte nějaké změny cen po vstupu ČR do EU ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.03.04  21:09

« RE: dodávky na Slovensko

Je to dost možné, ještě uvidíme...bude to také záviset na podmínkách přepravy zboží!
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 11.03.04  14:13

« Re: Re: Vredestein a Kumho

budete po vstupe do EU dodavat gumy aj na slovensko?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.03.04  11:23

« Re: Vredestein a Kumho

Ceny KUMHO a VREDESTEIN jsou zatím pouze na dotaz, kompletní ceník jsme ještě od dodavatele bohužel neobdrželi! Ceny očekáváme během týdne! Pro rozměr 215/45 R17 jsou již ceny na webu!
    Ceny KUMHO se budou pohybovat na úrovni cen značek PNEUMANT/MARSHAL/FALKEN, takže budou velmi zajímavé, VREDESTEIN Ultrac bude pak téměř cenovou špičkou, asi na podobné úrovni jako BRIDGESTONE S03 PP!
    Nicméně i tak bych preferoval značku FIRESTONE před KUMHO! Ano, správně tušíte, že SZ40 je více sportovnější (podobné k BRIDGESTONE S02 PP), SZ80 je spíše všestranější (jako BRIDGESTONE RE720)...oba modely jsou zatím na trhu současně, SZ40 v některých rozměrech už není k dodání, cenové snížení Vám však slíbit nemohu!
  • 00 Reagovat !

foto

11.03.04  10:07

« Bez nadpisu

Sakra, symbolicky ne simbolicky :shock:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.03.04  09:56

« Re: Fulda Rotego

Hmm..zda se ze to jsou zimnace ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…