Pneumatiky
"-- skrytý --" 22.03.04 10:56
« to globemaster / Ford Focus
Ve 195/55 R15 bych doporučil pneu Firestone SZ40/80, Bridge RE720, ContiPremCont, Dunlop SP01, Pirelli P7, Toyo Proxes T1-S.
Goodyer F1 GSD2 mají spíše jen efktní tvar dezénu, ale kvalitou nijak nepřevyšují výše zmíněné, přestože jsou výrazně dražší! Pokud Vám jde o co nejsportovnější dezén za "rozumné/nevyhozené" peníze, pak doporučuji zauvažovat o Toyo Proxes T1-S, případně Firestone SZ40/80. -
« re: ford focus
To: e-pneu. Hmmmm,tak nevím,já mám v TP napsáno 15" 195/55 (195/60),ale to je vcelku jedno. 16" kola nejsou na focuse vhodná díky našemu "kvalitnímu" stavu vozovek.Osobně znám několik případů,kdy to "odesr...." čepy po několika t. km. Ta auta se třásla jako kostitřasy,nicméně na pohled byla hezká. >:D Rozhodl jsem se pro rozměr 195/55 R15,rozměr 195/50 mi padnul do oka při hledání pneu,ale po nahlédnutí do TP jsem od něj upustil.S největší pravděpodobností koupím GOODYEAR Eagle F1 GSD2.Můžete mi sdělit podrobnější (nejlépe osobní zk.) info o této pneu?Díky za info. -
"-- skrytý --" 21.03.04 22:07
« Re: Yokohama A539 či Nokian NRHi?
Pro našrota: Rozhodně ber Nokiany, Yokohomy už dávno (ve srovnání s konkurencí) nejsou, co bývaly (vlastní zkušenost)! Jen tak mimochodem, právě v rozměru 185/60x14 H se Nokiany NRHi nedávno umístily v testu AutoBildu mezi třemi nejlepšími ze 13 testovaných gum. Pravda, Yokohamy nebyly zastoupeny... -
"-- skrytý --" 21.03.04 21:52
« to Lancer / volba pneu
Pokud jezdíte trochu "sportovněji" (jak uvádíte 200 km/h), pak bych radši vybíral pneumatiky z jiné kategorie než "ekonomické", tedy v jiném (větším) rozměru. Ve 175/70 R13 lze doporučit ContiEcoContact3, Bridgestone B330 Evo, Firestone F590, Pirelli P3000 Energy! -
"-- skrytý --" 21.03.04 21:34
« to globemaster / Ford Focus
doporučené pneu pro Ford Focus jsou v 15" pouze 195/60 nebo alternativně 195/55 pro slabší motor (napsáno v TP)
menší 195/50 rozhodně ne, neboť auto bude jezdit hodně při zemi (jako na dojezdových rezervách), akcelerace se moc nezlepší, bude nižší rychlost při stejných otáčkách motoru, což povede ke zvýšení spotřeby...ve finále by auto neprošlo technickou prohlídkou a zřejmě by byl přoblém i při případné nehodě!
pokud chcete méně "balónovitý" rozměr, pak zvolte 205/50 R16 -
"-- skrytý --" 21.03.04 20:16
« Yokohama A539 či Nokian NRHi?
Neslyšel jste někdo něco o výše uvedených pneu (nepředpokládám, že na nich už někdo jezdil, vzhledem k tomu, že jsou novinkou 2004 ;o) )? Případně jestli jste někdo jezdil na podobných pneu? Ideálně v rozměru 185/60-14. Ty Yokohamy mají velmi zajímavý a možná i dost funkční vzorek a prý mají nějakou novou směs, jenže nenanšel jsem o nich nikde nic neoficiálního...
A ještě jen tak mimochodem - nechcete se někdo zbavit hliníkových kol 6x14, 4x100 rozteč a ET 35-40? -
"-- skrytý --" 20.03.04 08:29
Zkus švýcarskou firmu Bremsa (www.bremsa.ch). Pri opakovaném dobržďování z 250 sice také začnou kopat, ale po mírném vychladnutí se zase srovnají. A abych nezapomněl: nedá se s nimi jezdit v zimě - dokud se neohřejí, zrovna moc nebrzdí. Naopak čím rozpálenější, tím větší brzdný účinek, ale pak zase (bohužel) kopou do volantu. PS: Nutno koupit současně kotouče i desky. Pokud tam dáš jiné desky, brzy o ně přijdeš... -
« Re: Re: rozdíl
Jiri: Kmitajicí volant dělají na 90% zvlněné brzdové kotouče.
Jinak trochu od tématu: Kdyby měl někdo nějakou slušnou radu, jaký kotouče na ty těžký bavorácký žebřiňáky dát, tak bych to rád slyšel. BMW origo se kroutí, ATE obyč se kroutí, ATE powerdisk se kroutí, BOSCH se kroutí, Zimmermanny se kroutí, všechny se kroutí jako prase a to nezávisle na tom, jestli jezdí můj otec svoje piánko nebo já občas palbu. Jiným autům vydrží kotouče pomalu celou životnost auta. Já vím, že třeba Peugeoty 106 1.1 tak často ze 250 km/h za náklaďák nedobržďují, ale pokud uvažuju alespoň trochu logicky, auto má mít brzdy, které k němu pasují ať už má 300 nebo 30 koní. Díky za nějakou radu a ještě jednou se omlouvám za vybočení mimo téma.
oddie: Když tě tady vidím co píšeš o své pneumatikové politice, jsem přece jen rád za své jednu až dvě sezóny jeté letní na léto a zimní na zimu :D -
"-- skrytý --" 18.03.04 10:14
Paneboze, uz jsi nekdy na tech Semperitech, Hankoocich ci Kumho gumach jezdil? A jezdil jsi na stejnem voze (typu vozu) ty "slavne" Barumky, ze si troufas smahem odsoudit neco jen kvuli znacce a neco jineho naopak vychvalit do nebe jen kvuli znacce? Ostatne i vysledky zahranicnich testu casto svedci o uplnem opaku: viz napr. predposledni cislo nemeckeho AutoBildu, kde se Bravuriska BEZPECNE umistila na tretim miste od konce (z cca 12 testovanych gum) pred absolutnimi "no-namy" (jejich nazvy jsem do te doby nikdy v zivote neslysel). Proto vrele doporucuji truchu vice soudnosti v udelovani tzv. zarucenych rad!!! -
"-- skrytý --" 17.03.04 15:43
« Re: rozdíl
To globemaster: U Charouze chteji za VARIO Y necelych 4500 Kc. Koncem roku byly za 4200 a pak pry zdrazili ND. Ty CPC tu pred casem chvalil Huf, tak jsem dal na nej. Auto ma najeto 55 000 a az na kmitajici volant pri brzdeni pri vyssich rychlostech (asi od 120) - a zrejme jen na nerovne dalnici - jsem zatim jiny problem nemel. Predni kotouce a desticky se menily pri 40 000, pritom zadne opotrebeni na nich patrne nebylo; technik rikal, ze asi nebrzdim. Nicmene po vymene (u Charouze) to kmitani vymizelo. Po dalsich 6000 km se to objevilo znovu. neni to nic dramatickeho, ale stve mne to. Nechal jsem si zkontrolovat brzdy na podzim pri 10000 km po vymene. Samozrejme se zaverem ze brzdy jsou v poradku a stalo mne to petikilo. Jakym zpusobem probehla ta kontrola nemam tuseni. -
« rozdíl
to:Jiří : o Continentalu neuvažuji,moc mě nenadchli jejich dezény pneu.Vím,že se umisťují na předních místech,ale ten kdo má info z jiného zdroje,ví proč tomu tak je >:D >:D >:D . Ale to je jedno,už jsem se rozhodl pro Goodyear F1 GSD 2 or 3. Teď už jenom hledám nejnižší cenu.O rozměru xxx/60 neuvažuji,zdá se mi to již "balónové" kolo >:D .Ale to je věcí názoru,nic proti. Za kolik ti nabídli Vario Y u forda? Ten design mě taky docela bere.Cenu však neznám,vzpomínám si ,že když jsem kupoval focuse,tak stáli něco přes 5t./ks. Jak je tomu dnes?A vůbec,jak jsi spokojen s Tvým vozem? -
« Re: Re: Rozdíl
Jezdím s focusem. Chci kvalitnější pneu,než co tam byly při koupi auta.Letní Firestone Firehawk FS 700 se začali hoooooodně rychle sjíždět po 25000 km,brzy půjdou pryč.Navíc neuvažuji,že bych to auto prodal po 3 letech.Jsem s ním spokojený,plně mi vyhovuje.

jan: s tím hučením je to zajímavé - právě v jednom testu si pochvalovali, jak jsou tiché...
obecně: na těch Yokohamách mě docela zaujal ten vzorek (např. jeden typ mokrých pneu pro formule má podobný :o) ), který by mohl vykazovat skoro ideální vlastnosti v zatáčkách na mokru.. ovšem taky záleží na tom, jaká je směs, a to se z obrázku člověk těžko dozví :o) ...