Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 27.03.04 23:55
« to FordFocus / GY NCT5 195/60 15
ano, GY NCT5 patří spíše do kategorie "ekonomických" pneu, kde je kladen hlavně důraz na komfort, tichost, malé opotřebení - stejně tak dopadá většina pneu, které se dávají do "prvovýroby" (výjimkou jsou rychlá/sportovní/drahá vozidla)
ad naše stránky: díky… -
« Re: Potvrzuji
Já mám zase Barum Polaris v rozměru 195/50 15 palců made in Germany.
Pro zajímavost v Barumu Otrokovice se vyrábějí nakladní pneu v určitém
rozměru se stejných směsí a pod značkami Continental
a Matador.Samozřejmě se prodávají za různé ceny.Nákladní divizi pneu Matador vlastní Continental.
Potom se vyznejte ve výrobcích pneu a taky věřte testům. -
« Poraďte
Zdravím, prosím o radu, které pneu v rozměru 195/65 R15 byste mi doporučili z uvedených: Fulda Diadem Linero, Fulda Carat Attiro, Sava Intensa, Dayton D 200, Semperit S/L M811, Barum Bravuris, Kumho KH 11, Kumho KH 11MFS. Vůz Fiat Stilo. Osobně se mi líbí ty Kumho - a mimochodem, víte někdo, jaký je rozdíl obou typů ??? Děkuji. -
"-- skrytý --" 25.03.04 09:45
« Re: Re: Re: Re: Fulda Carat Extremo
tak to je super. Presne, vyborne drzej stopu a na vode je to pohodka..jen mi prislo, ze trochu hur brzdi na vode.? Nevim, mozna subjektivni pocit jak jsem presedlal ze zimnaku na letni..a vcera jsem dobrzdoval z prudciho kopce na hladkem mokrem asfaltu. Jinak jsou super.. a tichucke, presne..nadherne tiche.. Diky! PS Nechal jsem si dobre poradit ;-) -
« Re: Re: Re: Fulda Carat Extremo
morfikus: kupoval som ich po minulej zime, jadzil som ich minulu sezonu, cca 10tis km, nejaky vyrazny ubytok vzorku na nich nepozorujem. Za par dni ich znova nahodim namiesto terajsich zimnych. Paci sa mi na nich ze krasne drzia stopu na vode a to ze su tiche. Ta mazda ja dost citliva na hlucne pneumatiky, takze tiez som chvilu vyberal :-) Ja som spokojny a tebe takisto blahozelam k vyberu :-) -
« BARUMKY se vyrábí v Rumunsku?
Dnes jsem přes web koupil 4 pneu Barum Brilantis 165/70/13-79T. Když jsem se díval, kdy byly vyrobeny, tak jsem si na nich všiml nápisu "MADE IN ROMANIA"... Hned jsem začal litovat, že jsem je radši nekoupil v normálním pneuservisu, i když by byly celkem o 1200,- Kč dražší. Když mi je pak v pneuservisu přezouvali, tak jsem se jich ptal, jestli ty jejich pneu jsou vyrobené také v Rumunsku. Okamžitě se ohradili, že ne... Přesto jsem se jim podíval do regálu na tenhle rozměr a typ - a samozřejmě - také je měli vyrobeny v Rumunsku. Shodou okolností jsem pak byl ještě v jiném pneuservisu, tak mi to nedalo - a také na nich měli "Made in Romania". No nic, doufám, že rumunská kvalita je už někde jinde, než jaká byla svého času třeba u těch jejich OLTCITů... -
"-- skrytý --" 24.03.04 17:00
« Re: Re: Fulda Carat Extremo
to scuderia99 : ja je mam na mx6 2,5V6 ;-) Jo, jsou super. ted jsem dal 120km po okreskach v peknym slejvaku, vyjete koleje plne vody a sedelo to jak pribite i v dost vysokych rychlostech. Jsou supr. Jak dlouho je mas, jak ubyva vzorek? -
"-- skrytý --" 24.03.04 11:58
« Fulda Carat Extremo
Ahoj, tak jsem si nakonec poridil Fuldy Carat Extremo 205/55/15 a jsem celkem spokojen. Pneu jsou tiche, celkem tvrde a dle meho nazoru sedi velice dobre. Jeste jsem zvedavy, jak rychle pujdou do haje. Mate s nimi nekdo zkusennosti? Dik -
"-- skrytý --" 23.03.04 20:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Yokohama A539 či Nokian NRHi?
Tak nakonec asi ty nokiany vezmu (taky jsou líp k sehnání).
Mitsi: k tomu vzorku a "vypadajícnosti" - co píšeš, je fakt -> obecně se však takovéhle tvary drážek používají pro směrování proudění. Problém je ale v tom, že se "jejich účinnost" je dost závislá na úhlu náběhu a současně rychlosti proudění, a tak třeba v některých okamžicích můžou být naprosto nevyhovující :o( I když já bych tedy předpokládal, že to snad mají spočítané na největší rozsah použití, jak se to běžně dělá ;o) -
« Re: Re: Re: Re: Yokohama A539 či Nokian NRHi?
prave protoze byly v testu nejtissi, sem je bral...na vode jsou oproti pisticim barumkam opravdu tiche-i pres kilo, ale na suchu se mi moc tiche nezdaji(mozna je mezi testovanymi 185 a mymi 175 nejaky zasadni rozdil 8-s )...jinak mam pocit, ze auto ztvrdlo, neplave toliko a malinko ozivlo pri rozjezdech(subj. pocit a zase jen oproti barumkam, jiny gumy sem redtim nemel)l -
"-- skrytý --" 22.03.04 23:30
« Re: Re: Re: Re: Yokohama A539 či Nokian NRHi?
Našrot: I já mám pocit, že čím ojetější jsou ty GY UG6, tím lepší. Ale možná je to jenom tím, že jsem si prostě zvykl. Pokud jde o Nokiany NRHi, ty chválili mj. za výjimečnou tichost. A co se týče Yokoham, tak typ S707 byl kdysi nejlepšími letními gumami, na jakých jsem kdy jezdil, a kdyby byly v prodeji dnes, klidně bych je koupil zase. Jenže nejsou a tak si kladu otázku, kde je vlastně ten pokrok... PS: Podle vzhledu vzorku bych na vlastnosti neusuzoval. Je to stejné jako u aerodynamiky: To, co aerodynamicky vypadá, nemusí být nutně aerodynamické!

Inak malo by sa to naozaj zmenit, studujem si novy slovensky zakon o DPH, platny od 1.5.2004, kde sa pocita s tym, ze firmy z inych statov EU budu posielat do SR tovar na dobierku.