Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Re: Rozdíl mezi pneu
hm - no váhu pneu pochopitelně nevím, ale fakt je, že mě poněkud zarazilo, že pocitově (při manipulaci) se mi ta kola zdála o dost těžší. Ten nárůst spotřeby je oproti zimním Firestone FW 930 po výměně za letní Pirelli P5000 Drago (teď nevím, jestli je těch 5000 OK, ale DRAGO na nich je určitě). Například při parkování - zatáčení na místě - jde volant citelně více ztuha. -
« Bez nadpisu
Zdravím, >:D mám dotaz, sháním letní pneu 175/-70/-R13/-82 T a nemůžu se rozhodnout, co koupit. Nevím jestli Barum nebo Pirelli nebo Conti Eco Contact 3 nebo nějakou exotickou značku (sebring, Fulda, apod.)
:?:
Je vůbec nějaký rozdíl mezi pneumatikama, nebo si výrobci jen vymýšlí ale nic převratného v tom není? díky za info :roll: >:D :D -
"-- skrytý --" 04.04.04 00:41
« pneu/spotřeba
na změnu (snížení/zvýšení) spotřeby může mít samozřejmě vliv změna rozměru pneu/ráfku, ale také třeba volba konkrétní značky/modelu pneumatiky...
uvedu příkad:
pneumatiky Falken FK-451 jsou zhruba 1,5krát těžší než ve stejném rozměru Dunlop 9000 (je to způsobeno především kostrou a složení směsi) -> je tedy jasné, že s pneu Falken FK-451 bude spotřeba vyšší! pokud se k tomu přidá i zvětšení ráfku, pak se spotřeba může změnit klidně i o uváděný litr na 100km -
« pneu vs spotřeba
Je možné, aby se osazením širších pneumatik výrazně zvýšila spotřeba?? Jaké máte kdo zkušenosti? Vyměnil jsem 185/60/R14 na 5,5J Discích za 195/50/R15 na 7J discích a spotřeba šla dost výrazně nahoru. Styl jízdy je srovnatelný, ale spotřeba vylezla z průměru 7,5 na 8.8, což mi přijde dost. -
"-- skrytý --" 31.03.04 23:44
« to vita123 / pneu 185/65 R15
potom bych tedy doporučil asi tyto (do 3000,-):
kategorie výkonných (preference spíše kvalitních jízdních vlastností)
DUNLOP SP Sport 01
GOODYEAR Eagle Ventura
kategorie cestovních (vyvážené veškeré vlastnosti, včetně hluku, val.odporu, atd.)
BRIDGESTONE B330 EVO
BRIDGESTONE Turanza ER70
CONTINENTAL Eco Contact 3
FIRESTONE TZ200
TOYO RoadPro R610
lehce nad zmíněnou cenou jsou pak CONTINENTAL Premium Contact, které patří určitě k těm nejlepším v dané kategorii!

FIRESTONE SZ-80 (skvělý poměr kvalita/cena)
TOYO Proxes T1-S
z těch trochudražších pak:
BRIDGESTONE Potenza RE720 (sportovnější, ale hlučná)
CONTINENTAL Premium Contact (vynikající kompromis)
DUNLOP SP Sport 9000/9090 (sportovnější, docela tichá)
PIRELLI P7 (tichá)
ryze ekonomické pneumatiky se v tomto rozměru prakticky nevyrábí, proto bych jako nejlepší volbu doporučil PIRELLI P7 nebo CONTINENTAL Premium Contact