Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 13.04.04 19:58
« Re: Re:
Moje obecné zkušenosti se zn. Michelin: Ticho, pohodlí, rovnoměrné a přiměřené opotřebení, všechny ostatní vlastnosti na ho... Měl jsem nejrůznější Micheliny na služebních vozech, za poslední dobrou Michelinku považuji typ MXV2 někdy z r. 1992. Sám bych si tuto značku na vlastní vůz nekoupil. -
« Re: Hlučnost Pirelli P7 vs. Bridgestone Potenza RE720
Pirelli P7 maju dost tvrdu zmes, cudoval by som sa keby boli tiche. Mne pripominaju skor performance pneumatiku kde su uprednostene jazdne vlastnosti pred komfortom. Povodne som ich takisto chcel ale v predajni ma upozornili ze budu hlucne a budu mat malu vydrz. Nakoniec som zobral Good Year HydraGrip (novinka). Zatial spokojnost. -
« Re: Hlučnost Pirelli P7 vs. Bridgestone Potenza RE720
Nevím jak hlučnost, ale unás v autodopravě používali pireli(obecně) a vydržely jednu sezonu.Pak přešli na micheliny a ty vydržely 2 sezony.
Myslím,že tam velký cenový skok není.Mimochodem, má někdo negativní zkušenosti s michelinama? -
"-- skrytý --" 12.04.04 22:00
« Hlučnost Pirelli P7 vs. Bridgestone Potenza RE720
Pan e-pneu.cz tady svého času tvrdil cosi v tom smyslu, že shora uvedené Pirelli jsou tišší než ony Bridgestony. Jelikož jsem právě obul P7, mohu všechny přítomné ujistit, že jsou o dost hlučnější! Na vodě však P7 ty RE720 hravě trumfnou. -
"-- skrytý --" 09.04.04 11:04
« Re: Polozávodní gumy na e-pneu
polozávodní až závodní pneu je samozřejmě použitelná i do normálního provozu, ale s tím, že nejsou zrovna moc určené na vodu (obzvláště Yokohama a Pirelli-tam je to prakticky obdoba motorkových silničních/závodních pneumatik)...jediným kompromisem se může zdát právě KUMHO KU15, se kterou ještě ale nemáme vlastní zkušenosti, tak nemohu být konkrétní...co se týká "výdrže", tak je vcelku jasné, že více jak 20-30tis.km s nimi nenajedete, naopak míra přilnavosti a směrové stability na suchu bude výrazně lepší, než u běžných "sportovních" pneumatik -
« Re: Re: Re: Ford Focus C-max
Je to aj moj problem, na novom focuse som "kupil" gumy G NCT5,
ked som si prezrel testy uverejnene na nemeckych a rakuskych strankach, tak z nich vyplyva -
- su to gumy celkovo priemerne
- velmi dobre na suchu
- komfortne, slusna spotreba
- ale velmi slabe za mokra
Vzhladom na to, ze mam zatial najazdenych 150 km, osobna skusenost ziadna. :roll: -
« Polozávodní gumy na e-pneu
e-pneu: Změna cen a nové položky mě příjemně překvapily. Zvlášť zajímavá je nabídka polozávodních gum. Je taková guma vůbec použitelná do normálního provozu ? Kolik přibližně vydrží ? Je lepší (co se týká jízdních vlastností) polozávodní Kumho Ecsta KU15 nebo normální Bridgestone Potenza S-03 ? -
"-- skrytý --" 08.04.04 23:59
« Re: Re: Ford Focus C-max
S GY NCT5 žádnou osobní zkušenost nemám, ale v nedávném testu rakouského časopisu Auto Touring (vydává automotoklub OAMTC) se "bezpečně" umístily až na chvostu pelotonu. Už to, že jsou používány pro tzv. prvomontáž o něčem svědčí - tam totiž rozhoduje zj. cena... -
"-- skrytý --" 08.04.04 18:20
« Re: Re: Mazda 626
edison: Mohu Tě z vlastní zkušenosti ujistit, že rozdíl v jízdních vlastnostech mezi 195/65x14 a 185/70x14 je v praxi mnohem menší, než rozdíl mezi jednotlivými značkami a druhy pneumatik v tomtéž rozměru! U 185/70x14 je však dnes problém s šířkou nabídky, neboť se jedná o "výběhový" rozměr. Ale pokud nechceš nic speciálního, tak i v tomto rozměru si nejspíš vybereš. Cpát na tak slabý auto gumy širší než ty nejužší předepsané považuji na nesmysl. A na otázku, zda Fulda nebo Continental odpovídám jednoznačně: Continental! Fulda je totiž pouhá modla německy hovořících tzv. "ladičů", nic víc... -
« letni pneu na Mazda 626
Zdravim ... jdu si pro radu.
Potrebuji leni pneu na mazdu 626ku comprex (55kW ... slabota 8-s ), rozhoduji se mezi 195/65 R14 a 205/55 R15 (oboji uvedeno v technicaku) .... a pneu "Fulda Carat Extremo" nebo "Continental Premium Contact". Poradil mi nekdo hlavne s tim rozmerem. Ted mam ALU 14", takze pokud by to vyhraly ty 15ky ... lepsi novy ALU nebo muzou byt i starsi?
Uz ted dikes ;-)