Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.04.04  19:58

« Re: Re:

Moje obecné zkušenosti se zn. Michelin: Ticho, pohodlí, rovnoměrné a přiměřené opotřebení, všechny ostatní vlastnosti na ho... Měl jsem nejrůznější Micheliny na služebních vozech, za poslední dobrou Michelinku považuji typ MXV2 někdy z r. 1992. Sám bych si tuto značku na vlastní vůz nekoupil.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.04.04  19:20

« Re:

No, já mám 205/60/15 Michelin ENERGY E3A a jsou tiché.
  • 00 Reagovat !

foto

13.04.04  17:48

« Bez nadpisu

Micheliny mají dobré jízdní vlastnosti, malé opotřebení, ale bohužel jsou velmi hlučné (mám Michelin Pilot Exalto 205/55 R15).
  • « 00 Reagovat !

foto

13.04.04  17:33

« Re: Hlučnost Pirelli P7 vs. Bridgestone Potenza RE720

Pirelli P7 maju dost tvrdu zmes, cudoval by som sa keby boli tiche. Mne pripominaju skor performance pneumatiku kde su uprednostene jazdne vlastnosti pred komfortom. Povodne som ich takisto chcel ale v predajni ma upozornili ze budu hlucne a budu mat malu vydrz. Nakoniec som zobral Good Year HydraGrip (novinka). Zatial spokojnost.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.04.04  16:23

« Re: Hlučnost Pirelli P7 vs. Bridgestone Potenza RE720

Nevím jak hlučnost, ale unás v autodopravě používali pireli(obecně) a vydržely jednu sezonu.Pak přešli na micheliny a ty vydržely 2 sezony.
    Myslím,že tam velký cenový skok není.Mimochodem, má někdo negativní zkušenosti s michelinama?
  • 00 Reagovat !

foto

13.04.04  10:37

« Re: zimní pneu pro Stilo

Ze zkušenosti doporučuji Barum Polaris 2. Najezdil jsem na nich přes zimu na Stilu cca. 12 000 km zcela bez problémů. Drží dobře, hlučnost jde, spotřeba nijak závratně nevzrostla. Přeji hezký den.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.04.04  22:00

« Hlučnost Pirelli P7 vs. Bridgestone Potenza RE720

Pan e-pneu.cz tady svého času tvrdil cosi v tom smyslu, že shora uvedené Pirelli jsou tišší než ony Bridgestony. Jelikož jsem právě obul P7, mohu všechny přítomné ujistit, že jsou o dost hlučnější! Na vodě však P7 ty RE720 hravě trumfnou.
  • 00 Reagovat !

foto

12.04.04  11:47

« Bez nadpisu

Zdravím. potřeboval bych poradit jaké pneu - zimní i letní na Fiat Stilo MW. Rozměry 195/65 R15. Preferuji cestovní styl - tichá, pohodlná a ekonomická jízda. Nebudu závodit. Pneu by neměly být moc drahé max. do 3000 Kč, spíše levnější.
    Díky za radu s.v.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.04.04  11:04

« Re: Polozávodní gumy na e-pneu

polozávodní až závodní pneu je samozřejmě použitelná i do normálního provozu, ale s tím, že nejsou zrovna moc určené na vodu (obzvláště Yokohama a Pirelli-tam je to prakticky obdoba motorkových silničních/závodních pneumatik)...jediným kompromisem se může zdát právě KUMHO KU15, se kterou ještě ale nemáme vlastní zkušenosti, tak nemohu být konkrétní...co se týká "výdrže", tak je vcelku jasné, že více jak 20-30tis.km s nimi nenajedete, naopak míra přilnavosti a směrové stability na suchu bude výrazně lepší, než u běžných "sportovních" pneumatik
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.04.04  10:58

« Re: GY NCT5

ano, Goodyear NCT5 jsou opravdu trochu slabší na vodě, jsou to pneu (společně s Dunlop 2000) většinou používané do "prvovýroby", jako další sadu si je téměř už nikdo nekupuje
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.04  10:12

« Re: Re: Re: Ford Focus C-max

Je to aj moj problem, na novom focuse som "kupil" gumy G NCT5,
    ked som si prezrel testy uverejnene na nemeckych a rakuskych strankach, tak z nich vyplyva -
    - su to gumy celkovo priemerne
    - velmi dobre na suchu
    - komfortne, slusna spotreba
    - ale velmi slabe za mokra
    Vzhladom na to, ze mam zatial najazdenych 150 km, osobna skusenost ziadna. :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

09.04.04  08:15

« Polozávodní gumy na e-pneu

e-pneu: Změna cen a nové položky mě příjemně překvapily. Zvlášť zajímavá je nabídka polozávodních gum. Je taková guma vůbec použitelná do normálního provozu ? Kolik přibližně vydrží ? Je lepší (co se týká jízdních vlastností) polozávodní Kumho Ecsta KU15 nebo normální Bridgestone Potenza S-03 ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.04.04  23:59

« Re: Re: Ford Focus C-max

S GY NCT5 žádnou osobní zkušenost nemám, ale v nedávném testu rakouského časopisu Auto Touring (vydává automotoklub OAMTC) se "bezpečně" umístily až na chvostu pelotonu. Už to, že jsou používány pro tzv. prvomontáž o něčem svědčí - tam totiž rozhoduje zj. cena...
  • « 00 Reagovat !

foto

08.04.04  21:40

« Re: Ford Focus C-max

Má někdo zkušenosti s Goodyear Eagle NCT5? Mám je na novém autě, rozměr 205/55 R16 91V.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.04.04  18:20

« Re: Re: Mazda 626

edison: Mohu Tě z vlastní zkušenosti ujistit, že rozdíl v jízdních vlastnostech mezi 195/65x14 a 185/70x14 je v praxi mnohem menší, než rozdíl mezi jednotlivými značkami a druhy pneumatik v tomtéž rozměru! U 185/70x14 je však dnes problém s šířkou nabídky, neboť se jedná o "výběhový" rozměr. Ale pokud nechceš nic speciálního, tak i v tomto rozměru si nejspíš vybereš. Cpát na tak slabý auto gumy širší než ty nejužší předepsané považuji na nesmysl. A na otázku, zda Fulda nebo Continental odpovídám jednoznačně: Continental! Fulda je totiž pouhá modla německy hovořících tzv. "ladičů", nic víc...
  • « 00 Reagovat !

foto

08.04.04  14:58

« Re: Mazda 626

těch 205/55 je samozřejmě R15 .....
  • « 00 Reagovat !

foto

08.04.04  14:57

Teď mi docvaklo, že v techničáku mám uvedeno 195/65 R14, 185/70 R14 a 205/55 R14 .... těch na 70 se mi tam ale moc dávat nechce ...
  • « 00 Reagovat !

foto

08.04.04  14:54

Je to ročník 94 ... dám na vaši radu ... takže ještě ty pneu ... Fulda nebo Continental ... případně si nechám poradit i něco jiného (v cenovém rozmezí oněch dvou)
    Znovu díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.04.04  11:59

« Mazda 626

Uveďte prosím ještě ročník vozu, na Mazdu 626 je spíše obvyklý rozměr 185/65 R14!
    Vzhledem k výkonu motoru bych moc s rozměrem neexperimentoval, neboť větší kolo (hlavně váhou) Vám ubere na výkonu, kterého moc na zbyt nemáte!
  • 00 Reagovat !

foto

08.04.04  01:14

« letni pneu na Mazda 626

Zdravim ... jdu si pro radu.
    Potrebuji leni pneu na mazdu 626ku comprex (55kW ... slabota 8-s ), rozhoduji se mezi 195/65 R14 a 205/55 R15 (oboji uvedeno v technicaku) .... a pneu "Fulda Carat Extremo" nebo "Continental Premium Contact". Poradil mi nekdo hlavne s tim rozmerem. Ted mam ALU 14", takze pokud by to vyhraly ty 15ky ... lepsi novy ALU nebo muzou byt i starsi?
    Uz ted dikes ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…