Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.04.04  23:09

« FORD Ka

Potrebuji poradit , : alu a pneu na Ford KA nejlepe ve 14 palcich , rozmer alu ( je to 108 / 4 dira) zalis netusim, radeji sirsi 175/185 ... ve fianale rozmer pneu takovej, aby to nebyla anomalie 205/35 :-) za 7000 kus
    Dik MiB
  • 00 Reagovat !

foto

22.04.04  14:55

« Falken ZE-512 225/45 R17

Máte nekdo zkusenosti s touto pneumatikou.Díky za nazory
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.04.04  12:44

« Bez nadpisu

No, prošel jsem mnohá témata s Mitsiho odpověďmi, ale že bych našel od něj příspěvky "na úrovni" - předpokládám ironicky myšleno - to opravdu říci nemohu. Naopak musím konstatovat, že to je člověk, který zatraceně dobře ví, o čem píše, a jako jeden z opravdu mála zde na fóru to má evidentně podložené vlastnoruční praxí, protože řadu věcí se v knize či reklamních prospektech opravdu nedočtete! Jenže, tohle většinou dokáže ocenit zase jen ten, kdo o tom něco ví, že...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.04.04  11:49

« Re: to Mitsi

Ano, jsem úplný idiot. Ale idiot s praxí!
    PS: Chápu, že prodejce musí prodat, a že tudíž chválí především to, co sám prodává. Já s ničím neobchoduji, tak si snad mohu dovolit "nevěšet bulíky na nos" svým současným, ale především pak potenciálním zákazníkům..., jichž se v tomto fóru bezpochyby vyskytuje bezpočet. Nebo se snad "opět" mýlím? Či můžete odpovědně a se ctí poctivého obchodníka prohlásit, že se Vám Vaše na tomto fóru "nezištně prezentované rady" tzv. neokotily? Budiž, každý dělá svůj marketing, jak nejlépe uzná za vhodné, a na čem jiném se dá vydělat více, než na lidské blbosti...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.04.04  11:21

« to Mitsi

NEKOMENTUJI!
    Vaše příspěvky jsou mnohdy opravdu "na úrovni" - stačí si projít některá jiná témata...v něčem se s Vámi jistě dá souhlasit, ale...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.04.04  09:46

« Re: Re: hlučnost

Cituji e-pneu.cz: "Pokud dáváte na auto již jeté (mnohdy i nové) pneumatiky, pak je vždy cca 200km vyšší hlučnost, po "ideálním" zajetí (kdy pneumatika sedí na silnici správně celým vzorkem) by se měla hlučnost snížit...pokud se hlučnost nesníží, pak jsou pneu buď špatně sjeté, hodně sjeté, špatně nahuštěné, špatně skladované a díky tomu ztuhlá nebo popraskaná směs dezénu, atd...nebo jste opravdu trefili na pneu, které jsou výrazně hlučnější, než je obvyklé!"
    Začínám vážně pochybovat o kompetentnosti toho, kdo se skrývá za nick e-pneu.cz, v daném případě z následujících důvodů (případy z minula si nejděte v historii tohoto tématu):
    1/ Zvýšenou hlučnost (vyjma "vrzání" gum při pojíždění po nalakované podlaze v garáži) během prvních 200 km jsem NIKDY nezaregistroval, a to jsem těch nových gum měl za život opravdu hodně. Asi jsem nahluchlý!
    Pozn.: Současně ale dodávám, že "záběh" gum je něco, co existuje a nutno s tím počítat, zj. při jízdě za deště. Rovněž je dobré nechat gumy (tedy spíše kola) "po záběhu" opětovně vyvážit, a to pokud možno tzv. "za tepla" (vyvažovat po delší jízdě, kdy je soustava guma/disk zahřátá "na provozní teplotu").
    2/ Rovněž jsem nikdy nezaregistroval zvýšenou hlučnost gum, které jsou "špatně nahuštěné" - opomíjím extrémní případy, kdy je guma téměř prázdná nebo totálně přehuštěná.
    3/ Se špatným skladováním a jeho dopady na hlučnost sice souhlasím, ale nikoli tehdy, když už je "ztuhlá nebo popraskaná směs dezénu" (to je snad opět extrém a takové gumy přece "normální zákazník" nekoupí), ale tehdy, kdy gumy byly skladovány tak blbě, že došlo k trvalé deformaci jejich tvaru: "bačkorovitost", "vrtulovitost" apod.
    4/ Ke gumám "hodně sjetým" se nemohu vyjádřit, neboť na takových jsem opravdu nikdy nejezdil. Na druhé straně jsem opakovaně zažil výrazně zvýšenou hlučnost při permutaci gum mezi přední a zadní nápravou, kdy gumy sjeté "do pilky" či "schodovitě" zezadu (hovořím o předohrabu) pak na předku hrozně hlučely. Pozor! Tohle se ani časem "nezajezdí" a mnohem lepší je nechat ty zadní na zadku a koupit k nim nové (samozřejmě stejné!) gumy pro předek.
    5/ Hlučnost jako taková (teď abstrahuji od její absolutní hodnoty) patří mezi základní vlastnosti pneumatiky a ani zbožné přání toho, kdo na ní jezdí, s tím NIC neudělá! Musel by s tím totiž udělat něco konstruktér v rámci "mixu" (kompromisu) ostatních vlastností pneumatiky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.04.04  22:15

« Re: hlučnost

Pokud dáváte na auto již jeté (mnohdy i nové) pneumatiky, pak je vždy cca 200km vyšší hlučnost, po "ideálním" zajetí (kdy pneumatika sedí na silnici správně celým vzorkem) by se měla hlučnost snížit...pokud se hlučnost nesníží, pak jsou pneu buď špatně sjeté, hodně sjeté, špatně nahuštěné, špatně skladované a díky tomu ztuhlá nebo popraskaná směs dezénu, atd...nebo jste opravdu trefili na pneu, které jsou výrazně hlučnější, než je obvyklé!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.04.04  22:10

« Re: Montáž pneu Dunlop SP01

Všechny čtyři pneu se obouvají tak, jak je tomu na tomto obrázku:
    [odkaz]
    na bočnici samozřejmě najdete nápis (v angl.), která strana patří vně auta!
  • « 00 Reagovat !

foto

21.04.04  20:24

« Re: Re: Continental SportContact

Ja mam úplne nové (zatiaľ cca. 300 km) Conti SportContact a sú tak hlučné, ako keby mali za sebou 70 000 km :shock: . Ešte som nemal také hlučné pneu, aj keď jazdné vlastnosti hlavne na suchu sú dobré.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.04.04  14:43

« Re: Continental SportContact

No ja pred nedavnem prezouval ze zimnich Marshalu na me preci jen uz ojezdene ContiPremiumContact a az ted jsem si uvedomil, o kolik hlucnejsi ty Conti jsou. Je mozne, ze by se ten hluk ojizdenim gumy postupne zvysoval?
  • « 00 Reagovat !

foto

21.04.04  13:29

« Montáž pneu

Jak je na pneu značena vnější strana? Konkrétně u Dunlop Sport 01? Díky.
  • 00 Reagovat !

foto

15.04.04  23:12

« Continental SportContact

Tak som si povedal, že sa podelím o skúsenosť a možno to niekomu pomôže v rozhodovaní. Nahodil som nové letné pneu Continental SportContact 205/55 R16 na môjho Golfa. Tie pneu som dostal k autu (sám by som si ich asi nekúpil, nesympatická značka) a keďže som auto kupoval v januári, doteraz tam boli zimné Dunlop. A prvé dojmy = sklamanie. Jazdné vlastnosti OK, ale ešte som nezažil tak hlučné pneu, a to nemajú nabehaných ani 100 km.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.04  07:36

« Re: Dotaz

to rybiz: tak to mas stesti na Fabiich jsem uz videl Savy, Micheliny, Debicy a Barumky. Holt co meli ve skladu. Takze myslim, ze zatim v kvalite pneu vedes.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.04.04  15:13

« Dotaz

Dostal jsem z prvovyroby na auto (Fabia) pneu BRIDGESTONE Turanza ER30 , nikde jsem na ne nenasel testy, pouze na Turanza ER70 . Zajimal by me nejaky ten nazor nekoho kdo s nimi ma osobni nebo jine zkusenosti . Dle mojich zkusenosti za cca. 12 tisic kilometru jsou velice dobre, tiche a drzi jak na suchu tak na vode. Nevim jaka bude zivotnost ale zatim se nijak vyrazne neopotrebovavaji . Diky za vase nazory a zkusenosti !
  • 00 Reagovat !

foto

14.04.04  14:46

« Bez nadpisu

Nesouhlasím s tím, že by Micheliny ztrácely nad 160 km/h schopnost přímého vedení vozu. Běžně jezdím cca 140-160 km/h po dálnici. Samozřejmě jsem zkoušel i vyšší rychlost kolem 200 km/h i přes a nepozoroval jsem žádnou změnu.
    Jedině na našich dálnicích je v kolejích u širších pneu (mám 205) na volantu cítít tendence tahat za volant (což samozřejmě nebude cítit např. u užších pneu).
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 14.04.04  10:53

« Re: Re: Michelin atd.

len poznamka ku hluku: na kazdeho posobi hluk rozdielnych frekvencii inak, preto pre niekoho su tie iste gumy tiche a pre ineho neprijemne hlucne
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.04.04  10:02

« Re: Michelin atd.

Obecně: Asi mám na pneumatiky zcela odlišné požadavky a poněkud jiné představy o tom, jak by se měla chovat "ideální" guma. Samozřejmě souhlasím s tím, že rozdílný rozměr, profilové číslo, ráfek, vůz atd. může jemně modifikovat vlastnosti těch či oněch gum, ale určité vlastnosti, které jsou jim dány do vínku konstrukcí a výrobou, přece zůstávají zachovány. Nebo snad ne?
    Konkrétně: Návrat ze zimních Nokianů WR k letním Pirelli P7 znamenal výraznou změnu zvukového vjemu, bohužel k horšímu. Po přezutí zimních GY UG6 na letní Bridge RE720 se nic podobného nekonalo. Při jízdě na P7 (jetých jednu sezonu) v dešti je mi jedno, jak silně prší, resp. kolik je vody na vozovce. V téže situaci na RE720 (téměř nových) si musím sakra dávat bacha, a to hlavně v přímém směru - zatáčku jsem schopen na vodě projet podstatně rychleji! A to už vůbec nehovořím o tragické ztrátě trakce RE720 na mokru ve srovnání s P7. Budiž, P7 jsou na voze o cca 250 kg těžším..., ale na druhou stranu jsou zase širší, přičemž srovnání výkonů motorů ve vztahu k hmotnostem vozů vcelku odpovídá. Na RE720 mi vadí především nevyrovnanost vlastností: nepřekonatelné v zatáčkách, nic moc v přímém směru; super záběr na suchu, vyloženě bídný na mokru; krajní nepohodlí pružení a tlumení nerovností, ale zase tichý zvukový projev. Na P7 naopak oceňuji dobrý kompromis všech vlastností (až na ten hluk v prodobě jakéhosi kovového dunění). P7 ovšem nejsou určeny pro "závodníky": po delší jízdě stylem "na doraz" (když se guma pořádně ohřeje), začne doslova "odtékat" povrchová vrstvička pryže a za této situace už guma silně klouže. Ovšem kdo takto jezdí, aby gumu právě až sem dokázal dotlačit? Já mívám přední gumy odřené (nikoli o obrubník) až do poloviny výšky profilu...
    A ještě poznámka ke značce Michelin: Téměř žádné jiné gumy netrpí tak výraznou ztrátou schopnosti vedení stopy v přímém směru jízdy v rychlostech nad 160 km/h, jako právě Michelin.
    Závěr: Prezentuji tady výhradně své vlastní osobní zkušenosti. Ať si z nich každý vybere sám, co uzná za vhodné. Donedávna jsem se při výběru pneumatik řídil výsledky testů. Propříště to už raději "přenechám koňovi" a sáhnu po tom, co mi bude sympatické!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.04.04  01:38

« Michelin

pokusím se shrnout všeobecné vlastnosti letních pneumatik Michelin: dražší, menší opotřebení díky tvrdší směsi (většinou s menší příměsí siliky), s tím související trochu vyšší hlučnost, neexcelují na vodě
    nicméně i tak jsou homologované jako orig.(doporučené) obutí např.na BMW M3 a jiná sportovnější auta!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.04.04  01:34

« Re: Hlučnost Pirelli P7 vs. Bridgestone Potenza RE720

dovolím si s panem "Mitsi" trochu nesouhlasit...
    Co se týká porovnání, samozřejmě velmi záleží na voze, rozměru pneu a na jakém ráfku jsou obuty, atd...to vše může změnit porovnání/hodnocení!
    Je zajímavé, že řada jinak velmi dobrých pneumatik je Vámi hodnocena jako špatné. Konkrétně ve Vašem posledním případě mám právě opačné zkušenosti!
    Bridgestone RE720 jsou dle mých zkušeností hlučnější, ale lepší na vodě než Pirelli P7. Pro zajímavost jen uvedu alespoň jeden příklad, že nejenom já takto hodnotím rozdílnost těchto pneumatik: [odkaz]
    PS: Tuším, že obdobně negativně jste hodnotil Goodyear UG6, které z vlastní zkušenosti hodnotím jako velmi dobré zimní pneumatiky (po všech stránkách)! Nicméně akceptuji, že je možné, že zrovna ve Vašem rozměru, na konkrétních ráfcích, na konkrétním voze se mohly chovat trochu jinak...
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 13.04.04  20:14

« Re: Re: Re:

ja mam premacy a som spokojny. ale musim povedat ze som typ vodica ktoremu gumy vydrzia 50.000km :-) ale ked obcas nejaku tu zakrutu reznem, tak podrzia, aj pri brzdeni...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…