Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

27.05.04  18:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové pneu?? 165/70 R13 na Formana'93

A klouže to na mokru, (je normální, že na mokru to klouže, ale formánek klouže o něco víc než jiné auta). A autem to přeci být nemůže :!:
    Na těch zimních se mi párkrát stalo, že jsem s 50 km/h dobržďoval dostatečně daleko od semaforu a asi 2x jsem doklouzal až do křižovatky(většinou jsem se snažil nahradit ABS vlastní nohou a citem, což se jakž takž povedlo). Jednou jsem si to vychutnal, protože nikde nic nebylo a byl jsem překvapen tou dráhou, netroufám si odhadovat, ale dooost dlouhou :-O (bylo nad nulou, pršelo, od min. sezóny nový asfalt a já tam měl zimní). Při rozjezdu do kopce, taky ztrácely přilnavost.
    Teď se to o trochu zlepšilo, ale tuhle mi na dálnici před čumákem začal nesmyslně intenzivně brzdit (asi ze 140 na 60km/h, pak vyhodil blinkr a asi za 400m sjel) s Peuegotem 406 a já měl co dělat, už taky ztráceli přilnavost, kdyby o maličko víc zabral tak nevím, nevím (jo bylo sucho).
    Tak jsem chtěl dopřát autu a sobě něco lepšího, protože nejezdím nejpomaleji, ale zas v mezích zdravého rozumu a předpisů, docela dost toho nejedu na dálnici. A taky navíc při průjezdu Prahou je občas jedno z nejdůležitějších vlastností auta zastavit na co nejkratší vzdálenosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.04  17:59

Takže - DOT 6GFB AVY 2 2003 [čísla jsou v kroužku] (pravá) 2203 (levá, takže to asi nebyl rok >:D ) (dál už následuje rozměr a nějaký výrobní čísla i pod nápisem)
    Ale spíše zajímavější nápis je MADE IN ROMANIA :shock: (nic proti nim, ale nevím, nevím);
    Dál je tam ještě Tradewear 280; Traction A; Temperature A (na Barumkách jsem nic takového letmým pohledem nenašel)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.05.04  17:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové pneu?? 165/70 R13 na Forman

To je opravdu divny: zatim jsem opravdu NIKDY na zadne pneumatice nevidel vyrazeny primo letopocet vyroby (ted nehovorim o jeho zakodovani do podoby DOT a o dalsich technickych udajich se vztahem k normam z urcitych let)! Ale pokud jsou ty gumy opravdu OK a daji se dokoupit dalsi dve za dobrou cenu, vubec bych se toho nebal. Otazkou jen zustava, zda jsou opravdu OK...?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.04  17:40

Mám pocit, že bude trošku těžší je sehnat! Ty myslíš, že je lepší koupit stejný nový, než kupovat jiné 2ks kvalitnější?
    Jo mám pocit že ty DOT kody jsou tam nějaký divný!! Jelikož datum výroby jsem tam nenašel. Ale vedle bylo vyraženo 2003.
    Skočím si dolu opsat co tam všechno je!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.05.04  17:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Nové pneu?? 165/70 R13 na Formana'93

No a co kdyby sis dokoupil jeste 2ks od tech Eurotech(-u)? Pokud jsou ty soucasne dve z lonskeho leta, pak by snad nemel byt problem. Jen "pro jistotu" zkontroluj DOT kody na tech dvou, co mas (klidne to napis sem, nejak to uz rozsifrujeme...). A za jakych podminek to vlastne klouze?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.04  17:26

« Re: Re: Re: Re: Nové pneu?? 165/70 R13 na Formana'93

Mitsi opravdu ti děkuji
    ale něco ti ještě napíšu o mé pneu Eurotec ML 100, je koupená nová (min.léto) r.v. 2003 najeto přesně 7500km - hloubka dezénu 5,5 až neměřitelno (můj měřák má max. 5mm). Nezdá se mi být, jak píšeš "kamenná". Ale rozhodně to není asi žádná extra kvalitní guma, to souhlasím. Je to "privátní značka koncernu Continental".
    A jak jsem psal Formánek mi docela klouže, s výměnou (předních) zimních na letní Eurotec se to trochu zlepšilo, ale může to být asi i lepší!!! Proto jsem chtěl Continental ContiEcoContact 3. Původně jsem měl na hledáčku Barum Brillantis, ale když jsem viděl jak dopadly v testech a co se psalo o nich a o Continentalkách, tak jsem své plány změnil.
  • 00 Reagovat !

foto

27.05.04  13:28

« Continental 195/65R15

Ahojte, prodám 4 uplně nové a neobuté Continentali 195/65R15 PremiumContact za 2000 ks. Hodí se na Octávku, A4, Passáta. Než jsem je stačil obout tak jsem vyměnil auto. Pište na jazu@quick.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.05.04  10:40

« Re: Re: Re: Nové pneu?? 165/70 R13 na Formana'93

"Nemám peněz na rozdávání a zbytečně vyhazovat jetý pneu s dobrým vzorkem?!"
    - To, ze ma guma jeste dobry vzorek, nemusi vubec znamenat, ze je stale pouzitelna. Znam "kamenne" gumy, ktere vypadaji jak nove, ale jezdit se nich neda! A to, co jsi usetril na gumach, muzes v pripade nehody nekolikanasobne oplakat na nakladech za opravu vozu. Neradim Ti, abys kupoval drahe gumy. Ale radim Ti, abys koupil prijatelne gumy za dobrou cenu, ovsem zasadne nove a vsechny ctyri! Slusni prodejci ve svete totiz nabizeji uplne nove (nikdy nejete letni) gumy starsi tri let za max. 30 procent puvodni ceny, u nas se to resi tak, ze prodejce proste odstrani DOT kody, z nichz se vycte, kdy byla guma vyrobena...
  • « 00 Reagovat !

foto

26.05.04  22:33

« Re: Re: Nové pneu?? 165/70 R13 na Formana'93

Mitsi, díky za tvou odpověď, já to vzal jednoduše.
    Ty pneu Eurotec nejsou kupodivu zas tak špatný. A můj otec to téměř vždy praktikoval jiný vpředu a jiný vzadu! :'-( To přebral ještě od dědy (pro kterého byla 100km/h závratná rychlost) a pořád jsem ho to ještě moc nepřeučil, že na pneu se nemá zbytečně šetřit (aspoň už nekupuje protektory, ale dát 1400,- za pneu se mu zdá zbytečně moc pořád, jemu by stačili Barumky za 900,-). Tak jsem auto přebral, teď mám vzadu zimní Polaris. Takže si myslím, že by to mohlo být aspoň prozatímní lepší řešení.
    Nemám peněz na rozdávání a zbytečně vyhazovat jetý pneu s dobrým vzorkem?!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.05.04  22:03

« Re: Nové pneu?? 165/70 R13 na Formana'93

"Zajímalo by mě, jak se bude chovat auto a jestli mu nebude vadit odlišný vzorek vzadu (při případné realizaci pneu)!"
    - Pneumatika rozhodně není jen vzorek - lépe řečeno dezén běhounové vrstvy, ale velmi složitý komplex/mix vlastností daných především stavbou kostry, její geometrií, použitými materiály, konstrukčními a technologickými postupy výroby, charakterem a složením směsi atd., a teprve to - v podstatě - poslední v řadě je provedení běhounu/dezén. Nabo si snad myslíš, že navulkanizováním vzorku gumy od renomovaného výrobce při protektorování "nějaké kostry" dostaneš gumu renomovaného výrobce?!
    - Kombinace velmi dobré gumy vpředu s gumou zcela neurčitých (obvykle ne příliš korektních) vlastností vzadu může mít fatální následky pro jízdní vlastnosti, a to zejména proto, že především zadek rozhoduje o vedení stopy a ovladatelnosti vozidla v krizových situacích!!!
  • 00 Reagovat !

foto

26.05.04  20:52

« Nové pneu?? 165/70 R13 na Formana'93

Zdravím,
    už jsem byl téměř rozhodnut koupit si na předek nové pneu Continental ContiEcoContact 3 a na zadek si hodit současné levné přední Eurotec (tuším,že ML100).
    Ale po té co jsem tady četl a poslední dobou slyšel, tak jsem na vážkách. :-|
    Continentalky u mě vyhrály díky výsledkům v testech, také sem o nich četl jen pozitiva a hlavně díky zkrácení brzdné dráhy! :!:
    Jelikož můj Formánek šíleně klouzal 8-s a to hlavně se zimníma (tuším že Mabor) na mokru při teplotě nad nulou, ale i jinými.
    Na hledáčku jsem měl ještě Pirelli P3000, a Michelin (?E3B?), které byly v akci za méně jak 1400,-
    Pneu Eurotec nejsou na tom tak špatně, je na nich najeto ani ne cca 10tis km a teď ještě jedna pneumatika je trošku nerovnoměrně sjetá díky špatnému čepu (již vyměněn). Na který nepřišli při jarní prohlídce u Škody! :!: :?: :!: ! No co by člověk po nich chtěl za 99kč, že?
    Také uvažuji koupit jeté alu '13, které jsou již většinou obuté. Takže teď opravdu nevím. Kdyby někdo náhodou prodával, tak tady je můj mail - skoda93@volny.cz
    Zajímalo by mě, jak se bude chovat auto a jestli mu nebude vadit odlišný vzorek vzadu (při případné realizaci pneu)!
    Na autu chci mít pneumatiky, které mají solidní jízdní vlastnosti. Na hluku mi u tohoto auta samozřejmě moc nezáleží. :wink:
    Jezdím hlavně dálnice (jak se na ní posadím, tak tam držím těch +/- 120 - 150km), ale také město.
    Do pneu chci investovat, tak max. těch 1500,- za kus.
    Díky moc za vaše rady
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.05.04  14:34

« Re: Pirelli P6000?

Co vím tak pirelli se poměrně rychle sjížděj,ale vlastnosti jsou dobrý.
  • 00 Reagovat !

foto

25.05.04  13:43

« Pirelli P6000?

Ahoj
    Mám na svojí nové Mazdě 626 74kW Barum Brillantis 185/65 R14 (byly tam od prodejce). Chci jít do 6,5x15 elektronů. Ohledně pneumatik zvažuji Pirelli P6000 195/60 R15 88H Mám rád rychlejší jízdu (i když Mazda není zrovna sporťák), ale zároveň chci pneumatiku, která bude dobře držet na vodě a není moc hlučná. Budu vděčný za názory k této značce, případně poradit jinou. Také pokud by někdo o ty Brillantisky měl zájem, rád je přenechám se slevou - jsou téměř nové :-) .
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.05.04  11:53

« Bez nadpisu

Neviete mi niekto poradit kde sa daju zohnat pneumatiky na terenne stvorkolky?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.05.04  10:50

« Hyundai Accent 1,3

Ahoj, poradte pls..co by jste doporucili na Hyundai Accent 1,3 96. Na normalni jezdeni....? Goodyear GT2, Continental Eco Contact 3 nebo neco uplne jineho? Je to 155/80/13 Diiiiky
  • 00 Reagovat !

foto

14.05.04  20:31

« Good Year

Nazdárek, včera jsem nasadil nový pneu na Passat, a to Good Year F1 Eagle GS-3 225/45 ZR 17. Jsem z nich úplně vedle, páč jsem doteď jezdil na těch samých v provedení GS-2. Ty byly skvělý, na suchu i mokru (tam zvlášť), ale tyhle nový se mi zdaj strašně tichý, vypadaj skvěle, mají lepší ochranu ráfku, prostě paráda. Má někdo podobnou zkušenost s F1 Eagle ? Dík za jakýkoliv zkušenosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.05.04  18:49

« Re: Re:

jo tak to jsou urcite oni. Jak se ti s nima jezdi? Hlavne na mokru :-))))
  • « 00 Reagovat !

foto

14.05.04  15:16

« Re:

Jsou tam nejake Continent...atd. presne oznaceni nevim-byly tam uz z fabriky. Podivam se a dam vedet. Ty vystupky jsem hledal, ale nenasel , respektive nasel ale jen takove pidi-vystupecky asi 1-2 mm, ale k nim to mam jeste mooc daleko tak 4-6mm. Coz se mi zda divne, protoze, se na ne "dosoupu" odhadem za 40,000km coz by bylo celkem 110,000km a to je asi blbost. Jinak je to Octavka koupena asi v zari/2000. Nabehano 155,000-km stridam letni/zimni.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.05.04  20:57

« Re:

vsadil bych se ze to jsou conti super contacty- me vydrzely taky tak 75k km
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.05.04  17:14

« Bez nadpisu

Zdar. Prosím, prozraď mi, co to tam máš za "železné" pneumatiky, když máš na nich najeto asi 70 000 km a uprostřed ještě 7-8 mm vzorku? :shock: Jinak většina dnešních gum má "indikátor opotřebení" (takový výstupek na několika místech mezi vzorkem). Jakmile se na něho dostaneš (kdekoli), tak je guma na odpis. Jinak je to 1,6 mm po celé šíři běhounu - vyhláška.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…