Pneumatiky
"-- skrytý --" 26.08.08 16:46
« nabídka pneumatik a příslušentství k autům
Chtěla bych vás upozornit na stránku, kde najdete všelijaké příslušenství k autům, a jsou zde porovnány ceny, různé tipy, postřehy. Podívejte se, myslím, že by vás to mohlo zajímat. Krom automobilových doplňků je tam spousta jiných zajímavýc věcí (foto, pc, dům a byt, cestování,...)
"-- skrytý --" 26.08.08 16:45
« nabídka pneumatik a příslušentství k autům
[odkaz] :-) :yes: -
"-- skrytý --" 28.12.07 10:49
« Zaměněné asymetrické pneu
Ahoj,
koupil jsem auto i se zimními pneu, ale až po čase jsem zjistil, že jsou asymetrické a nasazené na 3 kolech špatně. Je dobře je vyměnit, když mají najeto odhadem 2 000 km. (Jedná se o Pirelli Winter Snowsport 210).
Díky za názor
P. S. téma jsem založil i na jiném serveru, takže kdo čte oba, tomu se omlouvám za duplicitu -
JOB 22.11.07 14:36
« Re: 215 nebo 205?
Když pomineme legalizaci to jest zápis do TP tak už nám zbývá vyšší valivý odpor a stím rostoucí spotřeba.Navíc Golf není zrovna nějaký těžký auto a tak jsou široký gumy spíš na obtíž.Daleko větší riziko aquapluningu a nejen na sněhu větší valivý odpor. Široký gumy jsou hezký ale v zimě nepraktický.Podívej se na čem jezděj rally v zimě ;-) -
"-- skrytý --" 22.11.07 14:31
« Re: 215 nebo 205?
1) Máš těch 215/55 v techničáku? Jestli ne tak se na ně vykašli. A vadilo by to právě tomu že to nemáš v TP a taky se Ti může stát že Ti to bude škrtat o podběhy.
2) V jízdních vlastnostech se to hlavně v zimě projevit může - na zimu raději užší něž letní a ne naopak. Spotřeba oproti 205 vzrůst lehce může ale nic tragického to nebude. Už těch 205 asi o něco víc spotřebu zvyšuje.
3)Na zimu si pořiď radši 195 a pokud nechceš slevit z rozměru tak zůstaň u stejného rozměru jako v létě. Ty 215 bych na zimu fakt nebral. -
"-- skrytý --" 22.11.07 12:38
« 215 nebo 205?
Zdravim. Potřebuju radu od odborníka.. :-) . Mám Golf IV 3dr., v létě obouvám 205/55 R16 a chystám se pořídit zimní ve stejným rozměru. Naskytla se mi ale příležitost výhodně koupit sadu 215/55 R16 s větším zátěžovým indexem (myslim, že 93, ale to celkem nehraje roli), takže otázky zní:
Q1: mohlo by těch 10mm u 215/55 oproti 205/55 v něčem vadit?
Q2: může se to nějak markantně projevit v jízdních vlastnostech, popř. spotřebě atd.?
Q3. a nakonec jestli je to prostě jedno nebo se mám držet rozměru 205/55, když Golf je přece jen menší auto a širší pneu by nemuselo padnout
mysak2 28.10.07 13:06
« Re: doporučuju
Musím jen souhlasit. Měl jsem letní pneu na svém Golfu P7 205/55R 16 91V a seděli na silnici jak přibitý. Jak se začalo ochlazovat začínali klouzat a ani v zatáčkách neměli takovou stabilitu. Přezul jsem tedy na zimní Continental Conti Winter Contact TS810(195/65R15 91T), týden na to jsme jeli na Šumavu k příbuzným tam bylo 8cm sněhu a drželi fakt dobře, subjektivně můžu říct že mnohem lépe než třeba Polaris2. -
"-- skrytý --" 24.10.07 22:53
« Hankook...
Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s pneu Hankook, konkrétně uvažuji o K105, které v testu ADAC dopadly dost dobře. Potřebuji rozměr 205/50 R17. Našel jsem je za 2960,-Kč/ks. Doposud jsem měl auto s R16 a tam jsem pořídil P7 za 2700,- ovšem v R17 stojej okolo 5000,-za kus, což se mi zdá už dost :-). -
JOB 24.10.07 19:55
« Re: Disky na zimu.
0becně se na zimu kupují spíše plechové disky a to ze dvou důvodů.Jednak jsou levnější a hlavně když ti to někde uklouzne a narazíš disk tak u hliníku je to na odbornou opravu kdežto na plecháči stačí kladivo a šikovný ruce. Co se týče těch gum tak je to jako se vším 100 lidí 100 názorů ;-) -
"-- skrytý --" 24.10.07 19:10
« Disky na zimu.
Dobrý den.
Mám Octavia Combi 1.9 TDI, 96 kW.
Chci koupit zmní pneumatiky Dunlop SP Winter Sport 3D, 195/65/R16, 91H.
Q1. Jsou plechové disky dostatečné na zimní provoz nebo je lepší pořídit disky lité.
Q2. Jestli je vhodnější pořídit lité disky, máte nějaká doporučení na výrobce nebo typ?
Q3. Může někdo porovnat zimní pneumatiky:
Michelin Primacy Alpin PA 3