Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

07.01.02  11:15

« Dunlop Wintersport 195/65 15"

Mam v soucasne chvili na Peugeotu 307 gumy Dunlop Wintersport ve vyse uvedenem rozmeru. Vzhledem k tomu, ze jsem pres vanoce byl na horach, mel jsem dost sanci k otestovani na lede, snehu, brecce i mokre silnici. Tady jsou moje zkusenosti:

Snih: Vynikajici trakce a brzdeni, slusne vedeni stopy. Nezaludne chovani pri smyku. Nikiany jsou asi o chlup lepsi, ale ja nemel problemy kamkoli vyjet i bez retezu.

Led: Vyborne vedeni, slusne brzdeni. Memuzu moc srovnavat. Naprosto citelne pri zacatku smyku, da se bez problemu korigovat.

Brecka a mokro: Nejlepsi, co jsem zazil. Vynikajici vedeni stopy. I pres silny bocni vitr. Zadne odskoky, bezpecny prujezd zatacek i vyssi rychlosti. Brzdeni bez naznaku aquaplaningu.
    Co vy? Jak se vam jezdilo pres svatky? Ja jezdil v Krusnych Horach a v pohode. Jo Zazitek c.1: Na "dalnici" z Ostrova do K. Varu jsem videl jed Skodovku 120 sretezama na prednich kolech! Tomu rikam vychytavka ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

05.01.02  11:55

« Re: anketa!

našrot> Škoda, žes testoval jen low-end pneu. Tvé zkušenosti mají hlavu i patu.

I když ... jde vidět, žes zkutečně nešel na jejich limit. Psal bys jinak :o) viz Bravura
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.02  23:35

Nějak jsem to moc nepochopil tu anketu, ale napíšu, jaké zkušenosti mám s jakými gumami - žádná značka mě zatím nenechala ve štychu, ale spíš to bylo tím, že nejezdím za hranice pneu, maximálně na jejich hranici :o)).

letní: 185/60-14: Barum Bravura - hlučné, málo se sjíždějí, dobře vedou i bokem, ovšem to spíš na suchu, na mokru je boční vedení horší, ale když se jede "rovně" po dálnici, tak moc sklony k aquaplaningu nemají; Bridgestone (už nevím jaké to byly, ale stály asi 3500 jedna před 4mi lety...) - tiché, vedením srovnatelné s Bravurou, možná trochu lépe seděly v zatáčkách, rychle se sjížděly - za jedno "léto";

165/70-13: Matador (jako do feldy) - nic moc, otrhal se jim vzorek při delší jízdě rychlostí cca 180km/h (jsou do 190) - sjeté za cca 1,5roku vč. zimního provozu;

175/70-13: Kléber Viaxer - tiché, pěkně vedou za jakéhokoliv počasí, ani se moc nesjíždějí, zatím mají samé +

zimní:

175/70-14: Dunlop SP Wintersport - taky tiché, ale řekl bych, že do sněhu moc nejsou, spíš na studenou silnici, sjíždí se akorát v teplém počasí (na jaře a v létě :o)) - sjeté za 3 zimy všude

185/60-14: Kumho KW7400 - jako předchozí, ještě tišší, ale už vůbec ne do sněhu, maximálně tak na hodně uježděnou vrstvu sněhu - vzorek taky vypadá spíš jako letní :o) Na mokru jedou a brzdí lépe než na suchu. Bylo třeba ojet (cca 400km) zřejmě konzervační vrstvu - moc nebrzdily a moc se nedalo rozjet (to ale zmizelo už cca po 15km, pak už jen moc nevedly). Jsou nové, tak nevím jak se sjíždí.

165/70-13: Matador MP55 - ve sněhu lepší než Dunlopy, hlučnější, sjeté za 2 zimy (na náhonu); Nokian NRW - bezkonkurenční - tiché všude, na sněhu jedou jako na asfaltu, na ledu jako na vodě, akorát zatím hůř brzdí na zmrzlém asfaltu (nemyslím na ledě). Jsou nové, tak nevím jak se sjíždí.

215/70-16: Bridgestone WinterDueller - zpočátku hlučné, po cca 1000km ojetá tvrdá vrstva, tak jsou tišší, jinak asi srovnatelné s těmi Nokiany (až na cenu :o)).

Asi to s tou anketou moc nesouvisí, ale možná by mohlo tu víc lidí popsat osobní zkušenosti, aby jiní netápali.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.01.02  09:12

« Re: Letne pneumatiky R13 175/70

Na Meganu mam v lete Conti EcoContact CP (185/60R15) - byly tam original. Tiche a pro klidne jezdiciho cloveka jako jsem ja (max. 190km/h - ono to stejne vic nejede) naprosto vyhovujici.Jezisi Kriste, ted jsem si vsimnul, ty tam mas 13" kola (i v technicaku)?
  • 00 Reagovat !

foto

04.01.02  07:55

« Letne pneumatiky R13 175/70

Kupil som Renault Megane bez letnych gum a tak uvazujem co kupit. Z testov mi vysli najlepsie Michelin Energy XT1 a Continental EcoContact EP. Ma s nimi niekto skusenosti, pripadne nejake ine dopurucenie? Viac preferujem nizky hluk a jazdne vlastnosti ako kilometrovy vykon. Dakujem.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.01.02  01:12

Nokian - kategorie 3.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.02  00:00

Anketa: A kde jsou Nokiany, Hufe? Cenove dobre a velmi kvalitni zimni gumy. Soudim jen podle toho, ze jsem jeste na jine pneumatiky neslysel lepsi reference. Ty svoje Nokiany NRW mam zatim na pude, tak nemohu soudit, ale znam lidi, co s nimi jezdi..., a taky proto je mam. :)
  • « 00 Reagovat !

foto

31.12.01  19:27

« Re: Doplneni zimnich pneu II.

sice to neni dobry kombinovat vzorky, ale pokud tu druhou sadu sjedes rychle a jses s GOODYEAR-ama spokojenej, tak bych sel urcite rovnou do UG6...nicmene se domnivam, ze UG6 se ve tvem rozmeru zrejme nedelaji (ale nevim to presne)-co mas za auto? (rozmer se mi nezda zrovna moc standartni)
  • 00 Reagovat !

foto

30.12.01  10:13

« Doplneni zimnich pneu II.

pardon, jeste rozmer 195/65/14..
  • 00 Reagovat !

foto

30.12.01  10:11

« Doplneni zimnich pneu - 2 ks

Panove, jak by jste mi poradili doplnit zimni pneu.. na Mits. Galant mam nyni 4 ks GoodYear UG5, 2 ks jsou jiz na hranici, takze budu nyni dokupovat nove 2 ks. Mam koupit opet 2 ks UG5 nebo UG6 a pristi zimu prejit jen na UG6? Nebo uplne neco jineho? Cena neni az tak rozhodujici..
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…