Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 07.01.02 21:16
« Re: To našrot
Člověče to je docela zajímavé - tvrdou směs mají, to je fakt, ale že bych něco neubrzdil nebo nerozjel nebo že by nevedly v boku? Už jsem je letos taky musel vyhodit - byly dost sjeté. Ale poměrně dobře se s nimi dalo jezdit. Jestli ti něco říká cesta Jihlava-Turistická chata Čeřínek - není to zrovna dálnice, ale když jsem tam byl, tak jsem to jezdil za cca 7,5 minuty - průměrná rychlost 120km/h a ani jednou mi to neuletělo a gumy se taky nijak nesjížděly, tak jestli to nakonec nebude taky hlavně podvozkem a stylem jízdy :o)) -
« To našrot
Bravury jsem měl ve 205/60R15 Napřed na Laguně a poté na Opelu Senator (tytéž - nikdo je nechtěl...). Dále pak kámoš je má ve 205/50R15 na Preludě 2.0 4WS. Jiný kámoš je má na Golfu II GTI 185/60R13. Jiný kámoš je měl na Corradu G60 195/50R15. Jiný kámoš je má na Kadettu GTI 2.0 16V
Result:
Všichni do jednoho se shodujem, že jsou na *. Slabá bočnice = špatné boční vedení s nečielnou reakcí na náhlou změnu směru jízdy.
Na mokru vinou moc tvrdé směsi velmi špatně sedí a ještě hůř brzdí.
Při záběru jsou neschopně přenést výkon na vozovku. Chyba směsi i konstrukce kordů.
Po částečném opotřebení začínají být velmi hlučné.
Když porovnám Bravury a Dunlop SP sport 9000 (je to sice blbost, cena je zcela jinde), tak to vychází jako 100:1 ve prospěch Dunlopů. Když třeba ve 160 zavlníš s autem (lehké pohyby volantem), tak na Bravurách plaveš a auto jede stále rovně. Na 9000 jedeš přesně tam, kam jsi miniaturním pohybem volantu autu ukázal. Brzdné účinky Dunlopů na mokru jsou taktéž velmi solidní. De fakto skoro nepoznáš, že není suchá cesta.
Bravury jsou dobré na fáčko nebo filcku. Ne tak na silné vozy, které častěji využívají svůj potenciál.
-
"-- skrytý --" 07.01.02 17:41
« Re: anketa!
Huf> jaké máš zkušenosti s Bravurami? Smyk jsem s nimi dostal akorát když jsem chtěl. Kromě dvou na kolejích, ale poměrně rychle se chytly na okolním mokrém betonu. Ono taky hodně záleží na rozložení hmotnosti auta a na podvozku (pokud není nějak paupravený a dovoluje ještě korigovat výchylky silnice).
Low-end jsem testoval proto, že mi přijde zbytečné dávat do pneu 35tis. nebo víc s vědomím, že je za rok a něco sjedu, když to není na žádné sporťáky. Jediné drahé jsou tam ty Bridgestony WinterDueller (8600,- jedna), protože jsou na služebním a tudíž zadarmo :o). Ale jedou jako ty levné Nokiany a hlučné byly asi jako 2 Bravury, teď jsou už jen jako 1,3 Bravury :o)) -
« Re: Dunlop Wintersport 195/65 15
Si niekedy taku Skodu mal? Ja ano a mam zato, ze takto su tie retazy na Skode lepsie. To, ze sa hybala dopredu znamena, ze mala dost trakcie, aby isla vpred, ale zabrzdit je podstatne tazsie. Skoda vyliezla vsade, zjazdy ale boli o drzku (ale aj tak som vsetko zmakol na univerzalnych gumach bez retazi). Ja si myslim, ze ten vodic bol praveze dost znaly. -
« Re: Dunlop Wintersport 195/65 15
Nezlob se na me, ale to je prece pekna blbost. Jeste bych to (mozna) pochopil primo na horske silnici cestou z kopce, ale ne na uplne rovne silnici dalnicniho typu, ktera jde navic skoro porad do mirneho stoupani. Spis si myslim, ze ten clovek videl retezy na prednich kolech ostatnich aut a tak to tam fouknul taky. -
« Re: anketa!
No,já mám zkušenosti s protektorama z Obnovy,Polarisama a Nokianama NRW.Obnovy měly "moderní"šípy,ale to bylo všechno.Na suchu řvaly jak tygr,nic moc boční vedení a na sníh byly moc tvrdý.Ale moc se nesjížděly.Polarisy jsou nepovedenej kompromis za slušnou cenu.Nokiany mam od SAABa jednu sezonu jety.Zvednul jsem s nima auto o 2cm abych nedrhnul v závějích(165/80R13 oproti 175/70R13) a počítal s horšímy vlastnostmi v zatáčkách.Ten rozdíl se ukázal minimální.Na suchu jsou tiché,na mokru trošičku hůř vedou do boku,ale na sněhu a ledu,kterej je tady na Vysočině víc než často jsou perfektní.Trakce i brždění,bok,všechno.Dokonce mi ani nechtějí dovolit "hodiny"na parkovišti.Ani v týhle zimě jsem nemusel vytáhnout řetězy,což jiný roky dělalo až 100 km.
Potom je taky důležité si uvědomit, kde si stanovíš svých 100% (ve vlastnostech). Kup si 15" nebo 16" kola a obuj na ně SP Sport 9000. Uvidíš, že co bylo doteď dobré je najednou nevyhovující. Stačí pár dní. Samozřejmě přeháním a do podobné koupě Tě nijak neverbuju, ale snažím se, abys pochopil, co a jak. Pokud budeš zvyklý na protektory z Baumaxu, budou Ti stačit. Pak obuješ Bravury a budeš v jiném světě. Potom nazuješ SP Sport 9000 a budeš v jiné galaxii. (Nakonec obuješ závodní slicky a budeš v jiném vesmíru) :o)))