Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

06.03.02  09:05

« 2 Huf, našrot

pánové díky za názory, uchýlím se tedy zřejmě k 205/45 R16.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.03.02  08:00

« Re: To Magnát

Co máš za posunovadlo se ptám už asi potřetí nebo počtvrtý! Proč? Pro zajímavost.
    A jestli nejsi z Jižních Čech s tím telefonem mě napadlo, když jsem v Annonci čet inzerát, že má někdo zájem o jeté gumy tebou sháněnýho rozměru. Zas taková rvačka o to není...
  • « 00 Reagovat !

foto

06.03.02  07:17

« to našrot

Jasně, já neřekl, že neexistuje. Jen dávat nehorázně drahý atyp na Fabii mi příjde jako poněkud zbytečné. Je to prostě teoretizování a to já nemám rád. Máš paletu obvyklých rozměrů a z těch vybíraš. Já bych taky chtěl na Fabii 225/20R19... ;o)br>
    Ad SW. Jestli to počítá nebo tahá z DB, nevím. Právě kvůli normování to bude asi dost přesný údaj a výpočty na koleně bez detailních znalostí bych neprosazoval. Ta tabulka byla od Michelinu a bylo tam všechno. Paráda. Jenže ji v tom servisu ztrhli a nahradili líbivým plakátem Michelin Pilot Sport. No co už.

BTW, včera jsem v Barumu viděl rozměr 195/40R14 :o)))) To je jako na minikáru :o))))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.03.02  23:49

« Re: to našrot

To byl jen příklad - která pneumatika by nejlépe odpovídala původní. Taky nevím, kdo by tak úzkou a placatou pneumatiku na tak velký ráfek dělal, ale třeba se někde pro nějaké konkrétní účely dělají. Něco jako pneumatiky na MB Carving - tam jsou "uvnitř" 17tky a "venku" 19tky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.03.02  23:39

« Re: to našrot

Zjednodušeně řečeno, záleží na výrobci pneu. Pokud jde čistě o rozměr (jak jsem to bral já), tak si za a) aTTim vybral na vhodné 205tky malý ráfek, za b) bude mít prostě ta 205tka nejhorší dopad na tažnou sílu a za c) by 215tky na Fabii asi nevypadaly jako adekvátní gumy :o)

Software nesoftware, jediné co ten program dělá je, že za tebe počítá obvody kol, jako jsem to dělal já (rozměry pneumatik jsou normované - nevím o jaké tabulce reálných rozměrů mluvíš?) a zřejmě ještě navíc bude doplněn o databázi vyráběných pneumatik, kde třeba najde, že ty 215tky jsou nevhodné z nějakých jiných důvodů (právě tedy třeba ten LI) a doporučí menší zlo, kterým jsou možná ty 205tky (ostatně, osobně, kdybych měnil jedny pneu za větší, tak bych si dal samozřejmě i širší).
    Jinak, zaštiťování se tím, že někdo má SW (a že to tedy je zaručeně správně) je nějak v poslední době moderní jako vymlouvat se na chybu počítače... Co když je třeba v softwaru chyba, že? Běžná věc. I když netvrdím, že v tomto SW chyba je.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.02  23:33

« to našrot

205/35 R17 je atyp a chci vidět, kde ho koupíš a kolik by stál :o) Já jsem ho teda nikde nenašel. Adekvátní je 205/40R17. Víš, jak jsi mluvil o těch výstřelech a dětinskosti... proč se sám napřed s tímto syndromem nějak nesrovnáš :o))))
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.02  22:58

« to aTTim

Resume? 205/45R16.

P.S.: Já měl na autě všechny 3 jmenované rozměry a až budu přezouvat, dám tento. Je jen na Tobě, zda Tě to přesvědčí. jen věz, že bych zbytečně nechyboval ;o)

De fakto Ti jen říkám, co bych dělal já se svými zkušenostmi...
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.02  22:55

« to našrot

Tak proč střílíš? Pokud nemáš před sebou tabulku reálných rozměrů, tak mlč, protože jakékoliv výpočty jsou mimo mísu. ATX má SW na výpočet alternativ pneu a 205/45R16 jsou bohatě v toleranci.

195/45R16 jsou užší a hlavně mají nejnižší LI => budou nejmíň pevné na "handling".

215/40R16 mají ideální obvod, ale už jsou příliš široké a pro normálního smrtelníka zbytečné a taky nejdražší. V provedení Rainforced mají výtečný LI (to má i 205/45) a tudíž jsou pocitově nejpevnější). Neexistuje přímy vztah mezi LI a handlingem, tak mě nechytej za slovo. Vliv to ale má. Pokud je totiž pneu dimenzovaná na vyšší zátěž, je to pro jízdu jen dobře. Má pevnější bočnici a tím pádem i jistější jízdní vlastnosti. V tomto jsou mé SP Sport 9000 nepřekonatelné. P-Zera rovněž šly.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.03.02  19:59

« Re: to aTTim

huf: proč? Mají největší obvod -> největší chyba tachometru, největší průměr z možného výběru -> nejmenší síla na kole... bezdůvodné výstřely do ticha mi přijdou trošku dětinské...
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.02  19:35

« to aTTim

205/45R16
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…