Pneumatiky
« to asimov
Přesně tak. Měl jsem chvíli Uniroyal Rainsport 195/45R16. Byly děsné, hnusné a odporné - vlastnosti na prd. Pohodlně ale tlumily kostky a díry. Pirelli P-Zero 205/45ZR16 byl kompromis a seděly špičkově. SP Sport 9000 215/40ZR16 seděly ještě líp a pohodlné byly asi stejně málo. Teď mám nové Bridgestone Potenza S02 Pole Position a můžu s klidem říct, že jsou to nejlepší pneu co do stability, jaké jsem kdy měl. Pohodlí a míra pohlcování krátkých příčných nerovností je ale téměř nulová. Přesně takové pneu jsem vždycky chtěl!!! ;o) BTW, mají úplně super brutální rantl na ochranu ráfku proti poškození. Vypadá to cool! -
« Re: 60 x 55
Měl sem vepředu 195/50 a vzadu 205/50 a bylo to docela měkký a žádný velký rany sem neregistroval. Teď sem na to dal stejnej rozměr Pirelli P5000 a je to jako beton. Objíždím každou díru se zaťatou páteří :)) Ovšem rozdíl ve stabilitě, hlavně v zatáčkách, mě po prvním otestování nadchl jako čerstvá tráva po zimě moje morčata. -
« 60 x 55
Přesně tak. To není moc velký rozdíl. Někdy se může stát, že 185/55 od jednoho výrobce bude komfortnější, než 175/60 od jiného. Závisí hlavně na konstrukci bočnice a zejména levné pneu se vyznačují přehnanou měkkostí bočnice, tudíž jízdní vlastnosti jsou do *, zado jízdní komfort je o trošku větší. -
« Re: to Stakl - Re: 175/60 R14
Z čeho vyvozuješ že by ty 185/60 oproti 175/60 mohly mít "o chlup horší" jízdní vlastnosti. Je fakt, že již někdo tady jednou psal, že 176/60 na Felicii na něj udělali lepší dojem, než 185/60. V techničáku mám napsaný i 185/55, ale nějak mi připadá, že takto nízký prof. čísla (u 175/60 je to podobné) naším děravým silnicím nesvědčí. Zážitek z děr je intenzivnější. -
« Re: Zkusenosti s pneu Kleber
Mam Viaxery na predku u Hondy CRX, 185/60/14".
Odjezdil jsem na nich leto, podzim, zimu a nemuzu si stezovat. V zime sice moc nedrzely, ale taky nebyly zimni ;) Ted na jare jsou zase OK, jen snad trochu hlucnejsi - nyni. Ale koupim si je i na zadek (k Honde). -
"-- skrytý --" 17.04.02 17:07
« NEWS
Od příštího týdne bude pro Vás připraven (na www.e-pneu.cz) katalog alu ráfku značek BORBET, DEZENT, RONDELL. Následně se budeme snažit zpracovat katalog ostatních 40 značek, které jsou již také v nabídce na dotaz (emailem): ACR, LUSTAR, ALUTEC, ANTERA, ARBET, ARTEC, ASA, ATIWE, ATP, ATS, AUTEC, AWM, AZEV, BBS, BROCK, BROTEC, BWA, CMS, COBRA, CW, DBV, EXCENTRIC, EXIP, FERRARA, INTRA, LORINSER, MANGELS, MELBER, MKM 2, MKM 3, OZ, REMOTEC, RIAL, RONAL, SGS II, SHAPER, TOORA, VALBREM, WSL, ZENDER! Pokud nám zasíláte poptávku na alu ráfky (objednavky2@e-pneu.cz), pak vždy uvádějte: průměr ráfku [palce], automobil (ročník) a pokud znáte rozteč/počet děr a průměr CB (help ke značení alu ráfků najdete zde: [odkaz] -