Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Fabia a 215/40 R16
Zdravim,
nevíte někdo, zda-li je možné dát na Fabii 215/40 R16 a nemuseli se tahat blatniky apod. Případně jaký disk (asi 7,5x16) s jakým ET tam dat aby to nedrhlo. A co na to orgáni? V TP je psano jenom 185/60 R14 a 195/50 R15. A jaké pneu tam dát - něco za rozumnou cenu - např RE720? -
« to e-pneu - zkoušky pneu
Ta norma odlonosti pneu je mnohem přísnější než test na maximální rychlost a maximální zatížení na několik sekund. Někde jsem četl metodiku toho testu, z čehož vyplynulo, že s maximálním zatížením a maximální rychlostí pneu musí vydržet několik hodin provozu! P.S. V praxi jsem shodou okolností zjistil, že přetížená pneu o cca 50-60% vydrží při 70% maximální rychlosti asi tři hodiny a poté popraská obvodový kord, což má za následek ztrátu kulatosti pneu a následné velmi rychlé ojetí vystupujících částí na plátno. -
"-- skrytý --" 24.04.02 19:02
« Re: to QETA - Re: NEWS
tak aplikacni katalog pro NISSAN uz je uploadly, budeme se snazit zpracovat co nejdrive vyhledavani, ale chapete, ze pri takovem mnozstvi to nejde zas az tak rychle-proto se snazime resit aktualni dotazy, pripadne alespon strucne aplikacni katalogy pro nejbeznejsi auta... -
"-- skrytý --" 24.04.02 18:39
« to Snehulak - Re: poskozeni pneu
Enzo delaji "ALCAR", takze tam by se dalo predpokladat, ze na tak zakladni vec by nemeli zapomenout-alu rafky se totiz vetsinou delaji pri stejne rozteci der pro nekolik aut s vetsi centrovaci dirou a ta se pak redukuje prave temi krouzky-nekdy se taky k rafkum dava certifikace nebo primo nem.atest (TUV), kde je primo psano, jestli se musi pouzit krouzku nebo ne...bezne se tyto krouzky v pneuservisech neprodavaji, ale kazdy solidni by je mel umet objednat primo n aVas typ vozu (stejne tak jako stredove priklopky a jiny dalsi pribuzny sortiment) -
« Re: to QETA - Re: NEWS
Aplikační katalog na moje auto zatim bohužel není:-(((. S mailem je to tak napůl,co jsem se poptával na auta do firmy, tak OK, už je i objednáno, na moje soukromý auto zatím nic N Almera .Vypsal jsem tam pár typů,který by se mi líbily.Jinak jste ale super,rychlost potvrzení objednávky,ceny atd.Jen tak dál... ;-) -
« Re: to Snehulak - Re: poskozeni pneu
Montovali mi alu v jednom docela velkém pneuservise. (jmenovat budu az pozdeji :-). Bohužel teď nemám u sebe fakturu abych se podíval jestli tam krouzky figuruji nebo ne. Nevite, dodavaji se rafky Enzo "O", nebo jakekoli jine, v krabici uz se stredicimi krouzky nebo se musi dodat zvlast (typ jsme vybirali z katalogu, pod polozkou nissan almera, ale bylo tam tusim jeste par typu aut cca 3). Nejak si nevzpominam ze by neco takoveho bylo nachystane v hromadce pro me (byly tam rafky a bezp.srouby). Maji tyto krouzky bezne v pneuservisech v zasobach, nebo si je objednavaji soucasne s typem rafku pro dany model auta?
185/60 R14 1819mm 100,0%
195/50 R15 1814mm 99,7%
215/40 R16 1822mm 100,2%
225/40 R16 1847mm 101,5%
195/45 R16 1833mm 100,8%
205/45 R16 1861mm 102,3%