Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.05.02  07:43

« to rbaron

to je pravda, ale pak uz to clovek nemuze davat tolik za vinu alu rafkum
  • « 00 Reagovat !

foto

05.05.02  06:38

« Re: bezdusovky

to petom1: Opravdu kuriózní otázka. Nechceš si dovnitř té bezdušové pneumatiky nasypat ještě pytlík bonbónů? Když přijde chuť, snadno ventilkem jeden vytáhneš :-D
  • « 00 Reagovat !

foto

05.05.02  06:34

« Re: to rbaron

to e-pneu.cz: Já vím, ale na některých úsecích prostě není vyhnout se v mé moci, někdy tam chtě nechtě člověk prostě vletět musí. Už tak si někdy připadám jak kličkující blb.
  • 00 Reagovat !

foto

04.05.02  14:15

« bezdusovky

Zdravým.
    Chcel by som sa spýtať, co by sa stalo, keby som dal duse do bezdusových pneumatík.
    Neviem totiz, ci to náhodou nemoze nieco poskodiť alebo tak néco.
    Vopre dík.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.05.02  09:33

toto vsechno zavisi, jak se s alu zachazi-pokud se neprojede nejaka velka dira, pokud se pouzivaji take v zime...a v neposledni rade, jake se na alu montuji pneumatiky!...
  • « 00 Reagovat !

foto

30.04.02  11:32

to e-pneu: Ale jestli ty kola nepřežijou mě, tak auto určitě :o) Nechtěl bych hned druhej tejden jet kolo někam rovnat, ty tankodromy, po kterejch teď po zimě jezdíme, jsou hrůzné.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.04.02  11:14

« to rbaron

a co treba ALUTEC Zero 7,5x17 za 4.198/kus...prece jenom BBS RC 7,5x17 stoji 12.318/kus
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.04.02  11:09

« to Mitsi - Re: Ekvivalent k 205/65x15?

nz, 205/65R15 sice je min.sirka pneu, kt.lze obout na rafek 7x15, nicmene co do jizdnich vlastnosti v zatackach nejlepsi (pneu se na rafku tolik "neprevaluje")...pouzitim pneu 225/60R15 se moc "sportovni" vlastnosti neotevrou-pneu zustava totiz stale stejne vysoka!...rozdil obvodu 0,5% je samozrejme zanedbatelny (otazka ovsem je, zda projdete na technicke prohlidce, pokud dany rozmer nemate v TP)...hmotnostni index pro 225/60R15 je 96 (710kg) tzn.vyssi, coz neni na skodu...vyber je docela veliky-viz.:

[odkaz]

urcite lze velmi doporucit CONTINENTAL Premium Contact, GOODYEAR Eagle F1 GS-D2
  • « 00 Reagovat !

foto

30.04.02  10:09

to Huf: Jistě, horkými kandidáty jsou Dotz LeMans (www.alcar.cz), OZ Superleggera nebo BBS RC v rozměru 17. Konfigurace gum (Asi Bridgestone):

Předek: 215/45/17

Zadek: 235/40/17

Širší nechci, auto se pak chová jako slon a zas takovej přínos jízdním vlastnostem to není. Ale to mě čeká až příští rok, teď splácím káru samotnou.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.04.02  10:04

« Re: ro Mitsi - Re: Ekvivalent k 205/65x15?

Děkuji za odpověď, která mj. potvrdila můj subjektivní dojem, že 7-mi palcový ráfek je na šířku gumy 205 "nadoraz" (příliš široký ráfek na úzkou gumu). Zachování výšky mi vůbec nevadí, právě naopak: jak jsem již uvedl, nehodlám měnit ráfky a pak je dodržení obvodu samozřejmě nezbytné (rozdíl 0,5% je, jak předpokládám, zcela zanedbatelný). Naopak přechod z kategorie "65" na kategorii "60" dostatečně plní můj původní záměr, tj. otevřít si cestu k pneu sportovnějšího ražení. "65" je snad stále ještě považována za "turistickou" třídu, zatímco "60" je už úvodem do sportovní kategorie, byť tato hranice se stále posouvá k nižším profilovým číslům, co říkáte? V každém případě se v katalozích řady firem právě zde láme hranice mezi "spotřebním" (ve smyslu kompromis všech vlastností) a "lepším" (vypíchnutí jízdních vlastností) zbožím. V blatnících, podbězích a vůči vzpěrám McPherson mám místa dost. PS: Jak je to s indexem nosnosti u 225/60x15? Splním 94 (675 kg) nebo ne? Jedná se o 7-mi místný MPV! Jakou gumu na tak těžké auto, když často plně využívám jeho možností..., dokonce hlavně v zatáčkách? (Tam si vychutnávám ty, komu to sice po rovině jede víc, ale jinak mají srdce v kalhotách...)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…