Pneumatiky
« Re: zimne pneu
Mám podobnou zkušenost. Jeli jsme na zimní terenní projížďku, mí kámoši měli Ladu Nivu a Kia Sportage obě së zimními pneu já Jeep Cherokee a univerzální pneu. Na prvním kopci jsem skončil. Hned nato jsem si koupil velmi brutální OFF-ROAD pneu Kumho a ten kopec jsem pak vyjel velmi lehce, takže si myslím, že na pneu záleží daleko nejvíce. Jeep měl 4x4, uzávěrky, redukci, 190 koní (v zimě ujel na 55 litrovou nádrž asi 250 km) a já jsem se díval jak Niva vyjela kopec pod kterým jsem zůstal stát. Takže tak. -
« Re: zimne pneu
Ono taky zimní pneu není všelék. Když jsem měl ještě BMW (tedy motor vpředu a RWD), tak jsem v zimě taky nevyjel nic, dokud jsem nedal do kufru 2 pytle s pískem.
Tedy jednak záleží na rozložení váhy v autě a samozřejmě na řidiči. Co vyjedu já určitě nevyjede moje mladá, protože zatím nemá cit a jenom se zahrabe (naposledy až po nápravu .. :-)). Teprve za tyhle atributy bych zařadil kvalitu pneu a vzorku v zimě při vyjíždění zasněženého kopce. -
Prakticka skusenost z posledneho Silvestra:
Ja mam Matador MP56, kamaratka MP58 a kamarat Dunlop M3. Ja s kamaratkou sme k chate vysli uplne v pohode, kamarata s Dunlopami sme museli tlacit.
Jazdil som aj s MP58 a uplna pohoda aj pri vysokych rychlostiach (>120 na snehu). -
"-- skrytý --" 14.05.02 07:15
« to kingpin
doporucoval bych radeji rozmer 205/55 R16 z duvodu lepsi stability (v zatackach) a vubec-lepsich jizdnich vlastnosti...co se tyka Conti x Bridge, tak (jak psal Huf) jsou obe spicka=oboji dobra volba, pokud mohu posoudit co do prodejnosti, tak jednoznacne vevodi RE720 (i kvuli cene) a v neposledni rade-chranic rafku je opravdu velmi dobry! -
« Re: to kingpin
No a já Ti rozhážu.Kolega si koupil CPC a není spokojen a já RE720 v rozměru 195/50 R15 a jsem nadmíru spokojený.Jsou tiché,parádně drží směr a měly by více vydržet než CPC...to ale ještě nevím.A mají krásný a taky funkční cca 1cm ochranu ráfku...nad tím slintali i v pneuservisu.