Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

15.06.02  13:54

« POCHVALA

Musím zde pochválit firmu e-pneu.cz , jelikož pán z této firmy přivezl otci osobně jeho objednané Bridgestonky, navíc v sobotu. V našem vždy perfektně neochotném státě jsou takové věci příjemným překvapením. Jen tak dál! _RB_
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.02  13:29

« Re: to rkolbabek - Re: 175/60 R14

Dík. Prodejce, kterého mám vyhlédnutého a jsme i předběžně dohodnuti mi slíbil slevu 10%. To jen pro vysvětlení proč dávám přednost přímému nákupu před nákupem u Vás. Tím se se ENZO Y dostávám někam k 2950,-Kč, takže to není zas taková hrůza. Původně jsem měl vyhlédnuté Rondell 58 (líbí se mi paprsky do Y), ale ty bohužel nevedou. Navíc ten Rondell u Vás vychází taky někam k 3200,- a rozdíl kvality mezi Rondell a ENZO nedokáži posoudit. Je pravda, že jsem u Vás pár "Y" disků levnějších než Rondell našel, ale je to takové blbé kupovat něco, co si nemohu pořádně prohlédnout. Na webu to vypadá všechno na jedno brdo.

Díky ještě jednou moc za trpělivost.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.06.02  13:11

« re: Brillant

jinak k te Brillant jsem se asi spatne vyjadril-myslel jsem tim, ze tuto pneumatiku nahradila Brillantis a proto Brillant tim padem nema cenu jiz kupovat (jestli se jeste paralelne vyrabi, to presne nevim, ale asi to ani neni podstatne)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.06.02  13:00

« to rkolbabek - Re: 175/60 R14

co se tyka parametru, tak:

175/60 R14 rozmerove/obvodove odpovidaji 100,8% z 165/70 R13 a lze je obout na rafek o sirce 5,0"-6,0", coz take vyhovuje (resp.je dobre, ze je pouzit pokud mozno co nejsirsi rafek-kola budou v zatackach perfektne drzet!)

co se tyka kvality vybranych znacek, tak:

pneu ContiPremiumContact=vynikajici

alu ENZO Y=dobre, ale zbytecne moc vysoka cena-za 3282Kc se da poridit uz i 16" alu rafky-stacily by napr.DEZENT D (2.390) nebo P (2.362) nebo C (2.279)...prece jenom se porad jedna o Feldu?...jinak pokud na cene nezalezi, pak vse "schvaluji":)
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.02  08:56

To e-pneu.cz: Moc díky za info. Přesně tyto informace jsem potřeboval vědět. Co se týče Brillant/Brillantis, tam si dovolím oponovat. Brillant se prodává dál a v rozměru 175/60R14 je běžně k dispozici, zatímco Brillantis, Bravura ani Bravuris se v tomto rozměru bohužel nedělají. Vzhledem k tomu, že chci mít pokud možno kombinaci povolenou v techničáku, odpadají pro mne 15" disky. V současné době jsem rozhodnutý pro disky 6x14 Enzo Y od Alcaru a Continental Premium Contact 175/60R14. Moje rozhodnutí můžete zvyklat snad už jen Vy ;-). Co si o mé vollbě myslíte?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.06.02  08:50

« F590

jeste zkusenosti k tem Firestone F590 - jsou opravdu lepsi nez Barum Brillantis (v podobne cene) a asi srovnatelne s Conti Eco (kt.jsou znatelne drzsi)...co do hloubky dezenu maji Firestone nejvice - rovnych 9mm (ostatni pouze 8mm)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.06.02  08:41

« to rkolbabek - Re: 175/60 R14

nevadi, i tak se Vam pokusim alespon trosku poradit

1) pokud 13" kola, pak rozmer 165/70 R13 nebo 175/65 R13

2) pokud 14" kola, pak rozmer 175/60 R14 nebo 185/55 R14 (pokud je motor silnejsi-1.6i, pak muze byt i rozmer 185/60 R14)

3) pokud 15" kola, pak rozmer 195/50 R15

4) co se tyka vyberu pneu, tak je jednoznacne, ze pneu, kt.jsem Vam doporucoval (ContiPremiumContact) jsou min.o 2 kategorie vyse (co do kvality/jizdnich vlastnosti), nez zminovane pneu typu Barum Brillantis (Brillant uz se asi 1,5roku nevyrabi)...na druhou stranu u Barumu je velke plus co se tyka "km vydrze" resp.opotrebeni...dale Pirelli P4000 by mely byt lepsi nez GY GT3...nicmene me doporuceni je takove, ze priplatit si cca 400Kc a koupit pneu, ktere jsou spickove urcite stoji za to! oduvodneni typu "nebudu jezdit sportovne" neni na miste-jde nam prece vzdy v prve rade o bezpeci-ovladatelnost a pokud mozno co nejkratsi brzdnou drahu...(testy na vyse uvedene pneu jiste vite kde najit)

5) osobne bych volil variantu alu kola 7x15 + pneu Pirelli P5000 Drago 195/50 R15, na kt.dava vyrobce vynikajici cenu (1.779Kc/kus)...zbyle usetrene penize bych pak pouzil na alu rafky (opet mohu doporucit napr.DEZENT C za 2.445Kc/kus-velmi kvalitni lak!)

6) budete-li mit jakekoliv dalsi dotazy, radi Vam odpovime
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.02  08:18

To residents: Koukal jsem na www.e-pneu.cz na ty FS590. V rozměru 175/60 se vůbec nedělají (ani 13" ani 14"). Mají je tam jen ve 175/65R13 ;-). Jinak cena je pěkná.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.02  08:10

To residents: Ano, já jsem zatím rozhodnutý pro 175/60R14, ale Felda má v techničáku i 165/70R13 (klasika) a 175/65R13 nebo 175/60R13. A přece jen 13-ky jsou levnější i gumy i disky. Tak proto nad tím lehce uvažuji. Na ty FS590 kouknu.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.02  07:11

Proč takový šílený rozměr na Feldu 175/65R13? To má být schválený. Když už chceš dobré pneu za dobrou cenu, tak co takové Firestony FS590 v T, myslím, že budou v ceně jak Barumky a podstatně lepší. Být tebou, tak jdu raději do 14" 175/60.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…