Pneumatiky
« Re: to Snehulak - Re: Eagle Ventura
to e-pneu.cz: Já si myslím, že se obecně řídit nařízením výrobce, má smysl jenom tehdy, když jsou to ty pneumatiky, se kterými bylo auto originál dodáváno. Protože co pneumatika, to trochu jiná konstrukce, myslím, že Vy to musíte vědět nejlíp.
Bude taky někdy KATALOG AUTOHIFI podobně jako máte například katalog alu kol? Díky, příští rok mě čekají kola, gumy a MP3 rádio, tak proto se ptám :o) -
« Re: Eagle Ventura
to rbaron: no ale nez jsem ty ventury koupil, tak jsem mel na aute gumy stejnyho rozmeru (Bridgestone B391 a zimaky taky ve stejnym rozmeru Firestone FW930) a hustil jsem to na 2.0 - 2.1 (vetsinou jezdim sam). No a na tech starych gumach to vyrazne podhustene nijak nevypadalo. Az na tech Venturach. Mimochodem nejde mi o zadny sportovani, ale o rozumnou a bezpecnou jizdu ...
to Huf: hele Hufe, jasne ze jsou lepsi gumy, ale za tu cenu co jsem je dostal mi to prislo vic nez rozumny (levnejsi uz byly jen nejaky barumky, savy a tak ....). Jo a Hufem, mimochodem jsou i lepsi auta nez je Fabie TDI s chipem (oplacim stejnou minci). :-) -
« Re: Eagle Ventura
to Snehulak: Jiná guma, ale především menší profil. Sportovní vlastnosti se dají očekávat až u profilu 50 a míň, jinak je to pořád spotřební guma, nic víc. To samé mám já u svých obstarožních Pirellek s profilem 70. Prostě jsem je nafoukal na 2.5 a hotovo :o) -
« Eagle Ventura
Cau, nedavnou jsem koupil pneu Good Year Eagle Ventura v rozmeru 185/65 R15H. Kola mam hustit pri malem obsazeni na 2.0 vepredu i vzadu. Problem je ten, ze kdyz mam kola na 2.0 vepredu, tak mi prijdou extreme podhusteny. Kdyz je dam na 2.2, tak je to o neco lepsi, ale neni to stale ono, Az kdyz je nafoukam na 2.4, tak mi to prijde vice mene normalni (i co se tyce sjizdeni vzorku). Pak je ale cela predni naprava desne tvrda a citim kazdou mensi nerovnost (u plne obsazenyho auta ma byt predek na 2.2). Kola foukam/merim za studena, obvykle po ranu. Chybu manometru bych taky vyloucil, jelioz mi vicemene stejny tlak ukazuji tri ruzne manometry od ruznych vyrobcu (vcetne manometru zabudovanych u komresoru u pump).
Muzete mi nekdo poradit cim to je ? Nemuze se stat ze ty Ventury jsou na nektery auta nevhodny ?
to epneu, rbaron: asi to nafoukam na 2.2 a uvidim. To by mohl byt rozumny kompromis ... Mimochodem, o kolim odhadem muze stoupnout tlak v pneumatice pri jizde po normalni silnici (max 100kou) a po dalnici (dejme tomu 140)?