Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

20.06.02  14:10

« Re: to Snehulák

to Huf: a co se ti Hufe na tech Venturach nelibi? Jakou mam lepsi alternativu pro auto nizsi stredni, se kterym nejezdim zavody, ale chci se bezpecne dovezt z bodu A do bodu B. Jo a v rozmeru 185/65 R15H za tu gumu nechci dat vic bez 3kKc.

to epneu, rbaron: asi to nafoukam na 2.2 a uvidim. To by mohl byt rozumny kompromis ... Mimochodem, o kolim odhadem muze stoupnout tlak v pneumatice pri jizde po normalni silnici (max 100kou) a po dalnici (dejme tomu 140)?
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.02  07:17

« to Snehulák

Jo, však tak to je. Je 1000 aut lepších, než Fabia TDI. Já tu ale nefňukám, že sem koupil xindl ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.02  00:00

« Re: to Snehulak - Re: Eagle Ventura

to e-pneu.cz: Já si myslím, že se obecně řídit nařízením výrobce, má smysl jenom tehdy, když jsou to ty pneumatiky, se kterými bylo auto originál dodáváno. Protože co pneumatika, to trochu jiná konstrukce, myslím, že Vy to musíte vědět nejlíp.

Bude taky někdy KATALOG AUTOHIFI podobně jako máte například katalog alu kol? Díky, příští rok mě čekají kola, gumy a MP3 rádio, tak proto se ptám :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.06.02  23:18

« to Snehulak - Re: Eagle Ventura

nektere pneumatiky maji zrejme tuzsi bocnici a nektere mekci-tim se muze stat, ze pneu je "jakoby" podhustena-rozhodne bych ale pneu nehustil na vyssi tlak, nez je doporuceny pri maximalnim zatizeni
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.02  19:38

« Re: Eagle Ventura

Jo a jeste nakonec, kdyz to nahustim na 2.5, tak se to sice bude zrejme vypadat ok, ale pri prejezdu nerovnosti pak budu drkotat zubama :-(.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.02  19:36

Jeste abych doplnil, rozmer 185/65 R15 je v podstate zakladni rozmer dodavany vyrobcem, takze prave na tyhle pneu jsou tlaky na stitku udavany.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.02  19:35

to rbaron: no ale nez jsem ty ventury koupil, tak jsem mel na aute gumy stejnyho rozmeru (Bridgestone B391 a zimaky taky ve stejnym rozmeru Firestone FW930) a hustil jsem to na 2.0 - 2.1 (vetsinou jezdim sam). No a na tech starych gumach to vyrazne podhustene nijak nevypadalo. Az na tech Venturach. Mimochodem nejde mi o zadny sportovani, ale o rozumnou a bezpecnou jizdu ...

to Huf: hele Hufe, jasne ze jsou lepsi gumy, ale za tu cenu co jsem je dostal mi to prislo vic nez rozumny (levnejsi uz byly jen nejaky barumky, savy a tak ....). Jo a Hufem, mimochodem jsou i lepsi auta nez je Fabie TDI s chipem (oplacim stejnou minci). :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.02  19:05

to Snehulak: Jiná guma, ale především menší profil. Sportovní vlastnosti se dají očekávat až u profilu 50 a míň, jinak je to pořád spotřební guma, nic víc. To samé mám já u svých obstarožních Pirellek s profilem 70. Prostě jsem je nafoukal na 2.5 a hotovo :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.02  19:03

Jsou i lepší gumy...
  • 00 Reagovat !

foto

19.06.02  14:42

« Eagle Ventura

Cau, nedavnou jsem koupil pneu Good Year Eagle Ventura v rozmeru 185/65 R15H. Kola mam hustit pri malem obsazeni na 2.0 vepredu i vzadu. Problem je ten, ze kdyz mam kola na 2.0 vepredu, tak mi prijdou extreme podhusteny. Kdyz je dam na 2.2, tak je to o neco lepsi, ale neni to stale ono, Az kdyz je nafoukam na 2.4, tak mi to prijde vice mene normalni (i co se tyce sjizdeni vzorku). Pak je ale cela predni naprava desne tvrda a citim kazdou mensi nerovnost (u plne obsazenyho auta ma byt predek na 2.2). Kola foukam/merim za studena, obvykle po ranu. Chybu manometru bych taky vyloucil, jelioz mi vicemene stejny tlak ukazuji tri ruzne manometry od ruznych vyrobcu (vcetne manometru zabudovanych u komresoru u pump).
    Muzete mi nekdo poradit cim to je ? Nemuze se stat ze ty Ventury jsou na nektery auta nevhodny ?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…