Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
Lubos.1 16.07.02 08:47
« trasenie volantu
Zdravim! Rad by som si overil jednu vec. Uz dlhsi cas mam problemy s trasenim volantu pri rychlostiach okolo 130 km/h. Je to dost vyrazne. Mam Peugeot 307. Kolesa boli prevazovane, menene, robena geometria, kontrolovana naprava, poloosi, klby atd. Vymenili mi predne brzdove kotuce s platnickami. Vlastne vsetko v spolupraci s importerom a vyrobcom. Mam obute pneu Dunlop Sport 300 E. Vyrobca momentalne doporucil, ze aby sa mi kupili nejake Micheliny (Peugeot 307 sa s nimi k nam nedovaza) a prezulo sa to. Je mozne, ze bola nejaka vadna seria pneumatik.
Podla Vasich skusenosti, je mozne, aby trasenie volantu (fakt vyrazne a viditelne) bolo sposobene chybnou (novou) pneumatikou? Mate s tym niekto skusenosti? Dik. -
« Re: Octavia 195/65 R15 91V
No ja nevim, mam Premium Contact 205/60/15 na Passatu kombiku a za rok jsou v *. Pred tim jsem mel Firestone, to bylo jeste horsi. Ty Conti vydrzely cca 20000 km. Pritom zimni gumy mam uz 3 sezony, maji cca 30000 a dle servisu jeste sezonu vydrzej. Takze ta zivotnost jen v ridici neni.
Co se tyce hlucnosti, nemohu porovnat, spotreba mi sla nahoru, ale pred tim tam byly 195/65/15. Jizdni vlastnosti jsou dobry, ale nejsem zadny zavodnik. Spis potrebuju, aby ty gumy byly jisty a mely dobry brzdny vlastnosti. S tim jsem byl spokojen.
Nyní přezouvám na Goodyear Eagle NCT5, tak jsem zvedav jaka bude odezva. Reakce je stejna jako na ostatni, nekdo je vynasi do nebe, jiny krci rameny, ze jsou lepsi gumy.
-
"-- skrytý --" 14.07.02 23:44
« Re: zimni pneu na 185/55 R15
Viados: Tak to by me taky zajimalo, jestli ma 5ky nebo 6ky. Podle tech testu by to mely byt 6ky, ktere maji takovou vydrz, ale cert vi, chce to zkusenosti nekoho z praxe. Mimochodem v jakem rozmeru jsi mel Ty ty UG5 ? Urcite muze hrat velkou roli rozmer a profilove cislo. -
"-- skrytý --" 14.07.02 23:36
Prosim te, jaky Ultra Gripy presne to byly? Neverim tem 60 tkm. Ja mel UG5 a po 20 tkm mam na nich vzorek 4mm. Coz je pro zimni rozumnej limit. A to nejezdim jako Huf. Jako letni mam Micheliny XH1, na nich mam 55 tkm a do 4 mm jeste odhadem 15-20 tkm vydrzej ... Ale ty zimni se sjizdeji pekelne rychle (v porovnani s letnima). -
"-- skrytý --" 13.07.02 22:34
« Barum Bravuris
Tak jsem koupil nové čtyři Bravurisy (neodolal jsem pokušení, že za levnější cenu prý jsou podstatně lepší než Bravury, co tam byly původně) - první dojmy jsou takové, že jsou o mocmoc tišší, ale trochu plavou, i když jsou správně nahuštěné. Uvidím jestli se to zlepší, až se trochu zajedou. -
"-- skrytý --" 12.07.02 21:07
rbaron: Vic jak 60? to je slusny :-) Takze i na suchu a na vode byly vyborny? Conti je spis na dobry na suchu a vode, UG podle testu zase excelentni na snehu a ledu, oba by meli mit dobrou vydrz, takze tech 60k by se mi rozhodne zamlouvalo, to bych mel na 4-5 let jezdeni :-) Je pravda, ze u tech Goodyearek byl o neco lepsi i valivy odpor. Taky se mi zamlouvaj.