Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

18.07.02  09:17

« Re: Barum vs. ostatni

Ano, mel jsem vesmes na vsech autech predtim "znackove" a predevsim drazsi pneu.
    Na Omeze GY UG GW2 (UG 6ky jeste nebyly), pote tam byly Michelin Alpin a jeste jedny co se uz nevyrabi. Dale jsem jezdil na GY UG 4 (ty byly hlucny 175/65x14). Na jedny Vectre byly zimni Pirelli. Vsechny zde zminene pneu byly nove a jedny z nejdrazsich. Pak jsem na jedne Vectre zkusil Barumky. Vsichni mi to rozmlouvali. Nejvice vsak ti co sami jezdili na Debicach, Savach a nejvetsi radilove byli ti co jezdili na pneu z OBI a OBNOVY. Pro zajimavost uvadim, ze se pohybuji kazdy vikend ve Spindlu a tam nasolene silnice nejsou. Zadnou zmenu k horsimu jsem u tech Barumek oproti "znackovym" pneu nezpozoroval. Rychlost opotrebeni je shodna. Po mem vzoru to zkusili a dalsi tri lide, co to nemaji zapotrebi (Audi A6, Passat V6, BMW 5) a jejichz auta by si zaslouzila "lepsi" pneu. Ani jeden nelituje a u Barumek zustali. U zimaku nejde u znacku, ale o hloubku dezenu. V momente, kdy se sjedou na 50%, jsou na vyhozeni. Na techto vozech vydrzi tyto gumy 2 sezony. To si radeji koupim kazdy 2 roky novy Barumky nez Micheliny. Z vlastni zkusenosti tvrdim, ze znackove pneu jsou v nasich podminkach spise otazka prestize, nez opodstatneni.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.07.02  15:53

« Re: zimni pneu na 185/55 R15

Prekvapuje mne, jak nekdo muze na Omegu MV6, pripadne na Vectru 2.5V6 obout pneu Barum Polaris...nerikam ze jsou spatne, ale myslim, ze tato auta si zaslouzi lepsi! V opacnem pripade je hloupost, aby si nekdo na Favorita/120ku porizoval GY UG6, ne?!
  • « 00 Reagovat !

foto

17.07.02  12:47

Tutu vlastnost jsem nepozoroval na zadnem aute co meli obute Barumky OR 60 Polaris: Omega MV6 205/65x15 H,
    Vectra 2.0 16V 195/65x15 T, Vectra 2.5 V6 195/65x15 H a Peugeot 206 1.1 175/65x14 Q s dirama na hreby. Pro zajimavost jsem dlouho jezdil s Audi 80 na OR 54 POLAR 175/70x14Q a krome toho ze pravidelne hucely ve 120, jsem zadne neprijemnosti ani citlivost na cokoli a hlucnost nepozoroval. Mozna rozmer 185/55x15 se chova jinak.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.07.02  10:48

Barum Polaris sice nejsou úplně špatné gumy, ale mají jednu velmi nepříjemnou vlastnost: způsobují mimořádnou citlivost na boční vítr a vyjeté koleje na vozovce. Při jízdě si připadáte jako když jedete "po kladině", z níž můžete každou chvíli spadnout. Jinými slovy, pokud jedete rovně, byť v kolejích, a zrovna nefouká boční vítr, vše je OK. Pokud ovšem potřebujete změnit jízdní pruh přes vyjeté koleje, auto jakoby "přeskočí" z jednoho pruhu do druhého, přičemž pohyb vozu je v těchto chvílích takřka nekontolovatelný volantem. Auto je navíc až příliš citlivé na sebemenší pohyb volantu, což nebývá vždy příjemné. Původně jsem se domníval, že jde o vlastnost vozu, s nímž jsem právě jel, ale když se tři různé značky vozů chovaly na těchto pneumatikách stejně, přičetl jsem to vlivu výhradně pneumatik (se dvěma z těchto vozů jsem pak měl možnost svézt se na letních gumách, a jejich chování již bylo zcela korektní).
  • « 00 Reagovat !

foto

17.07.02  10:34

« Re: to Lubos1 - Re: trasenie volantu

Prostě podporují domácí výrobce, tak jako Němci dají na VW Conti a ne jiné.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.07.02  13:15

jestli problem zustal i po vymene jinych kol, kt.na jinem aute funguji OK, pak tedy bude problem na naprave a v tomto Vam bohuzel neporadim-to by pak mel zvladnout znackovy servis-v pripade, ze zavadu neodstrani, muzete reklamovat cely vuz! vice Vam asi poradi v rubrice Peugeot 307...
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 16.07.02  13:08

to e-pneu.cz>

To som uz vyskusal. Pozical som si ine kolesa a problem tam bol stale. Robilo mi to aj na mojich plechovych diskoch aj na alu. Na naprave nenasli nic neobvykle.

Je mozne, ze cele serie pneumatik boli zle, ale je to dost nepravdepodobne, lebo podobne problemy maju aj P307 s napr. pneu Continental.

Neviem, preco tam chcu davat Micheliny.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.07.02  13:00

« to Lubos1 - Re: trasenie volantu

treseni volantu muze zpusobit jak rafek (v pripade alu se toto resi stredicimi krouzky), tak pneumatika (od kostry az po dezen-nemusi to byt videt pouhym okem), tak i spatnym obutim/vyvazenim...tento problem bych prioritne ale resil tak, ze bych si u dealera (servisu) zapujcil jina kola-pak by bylo vylouceno, zda se nejedna o problem na naprave...
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 16.07.02  12:59

« e-pneu.cz

to e-pneu.cz>

Nemate nejake info o tom traseni volantu? Prispevok c.2311

Dik.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.07.02  12:55

« to Viados - Re: Michelin Energy XH1 195/60 R15 88H

o slevach tu bylo receno jiz mnoho-otazka je, co povazovat za doporucenou cenu (zda takovou castku, kt.doporucuje dovozce/distributor/prodejce?)...nehlede na to, ze MICHELIN (nejenom) take nekdy dela vyprodejove akce (neprodejne stare modely/lezaky), takze kazdy uvadi doporucenou cenu jakou chce...chci jenom uvest opet na pravou miru: na "e-pneu.cz" se prodavaji nove pneu/alu primo od distributora za zvyhodnenou cenu (diky tomu, ze jsme vynechali velkoobchod a maloobchod a zbozi jde tak primo k Vam)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…