Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

18.07.02  15:26

« chybicka

AZEV E 7,5x16 ET 20
  • « 00 Reagovat !

foto

18.07.02  15:25

« Re: Barum vs. ostatni

Je vyhoda mit zimak v H. Ale mnoho vyrobcu aut doporucuje na sva auta M+S v Q. Byt auta jsou mnohem rychlejsi. Nyni se pomalu od Q ustupuje a prechazi na T. Zaroven se vylepuje na kaplicku v zornem poli ridice zluty stitek "max.160km/h".
    V nemecku to takto funguje uz nekolik let. V Cechach rychlostni koeficient gumy nikdo moc neresi. Asi ve trech pneuservisech jsem se na dotycne stitky ptal a kluci na me zirali jak tele na novy vrata. Napr. ten allroad ma primo od vyrobce doporuceny gumy 215/65x16 M+S, ale ve W se takovyto zimni rozmer nevyrabi, tudiz by mela prijit ke slovu nalepka...... A k vasemu konkretnimu dotazu: OZ Opera 7,5x16 ET20. Pokud takto objednate, dorazi kola s ET 35, podlozka 15, delsi srouby a vysledek je ET 20. To musi dotycnej koukat, kdyz se na nej z krabice vyvali 4x podlozka. Z nemcu to lezlo jak s chlupaty deky, a italove to pisemne potvrdili, ze to tak je primo na allroada. Dale pak AZEV E 7,5x16 ET. Jestli to resi taky podlozkou nevim, uz jsem mel korespondence dost...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.07.02  14:14

nesmite hned vsechno prekroutit...H je pro takovato auta predpokladam podminkou a Barum H dela jen ve 2 rozmerech pro zimu! naposledy zduraznuji, ze pokud Vam Polaris na takovato auta vyhovuje (i rozmerem), pak nic nenamitam!

ad ALLROAD - to uz jsme preci probirali tady i po mailu, ne? nebo mate nove informace?
  • 00 Reagovat !

foto

18.07.02  13:43

« Allroad

Omegu uz nemam a na Allroada Barumky nedelaji.
    Co ty kola na allroada, uz mate reseni. Ja nasel dokonce 2 ve vasem sortimentu a kladne sdeleni vyrobcu, vcetne figlu jak to funguje...
  • « 00 Reagovat !

foto

18.07.02  13:41

Nepoznal. Jen v cene. Jinak veta, cituji:...mj.POLARIS prave rozmerem 205/60-65 R15 konci...a v "H" se delaji jen 2 rozmery...,chapu asi jako kdyby jste rekl, ze Skodovka modelemem Superb konci svoji nabidku a 6ti valce ma stejne jenom dva.....- tudiz nebrat.....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.07.02  13:24

to campagnolo - neverim, ze jste nepostrehnul rozdil mezi GY UG GW2 a BARUM POLARIS...mj.POLARIS prave rozmerem 205/60-65 R15 konci...a v "H" se delaji jen 2 rozmery...o koncernove strategii by se take dalo hodne hovorit...ale pokud nekomu vyhovuji na Omeze, tak mu to nerozmlouvam!
  • « 00 Reagovat !

foto

18.07.02  11:02

Barum doporucuje to co mu Dutschland naridi. Je tu prece pan Continental a jeho ditka Uniroyal a dalsi. Potom ale nechapu, jak se takova pneu 0R 60 205/65x15 H chce vejit na Fabku. Je to hodne i na Octavii. Ta ma 195/65x15, pripadne 205/60x15.
    To znamena vyrobit, nedoporucit, vyhodit. No to bych chtel videt obchodni a vyvojove oddeleni z Otrokovic, jak se na tutu hypotezu tvari. Vysledky techto testu jsou dobre, ale v praxi se u normalniho uzivatele projevi maximalne ve vysce zustatku dezenu. Pokud chce clovek v mimoradnych podminkach umocnit sve zimaku, musi je nutne opatrit kovovymi hroty. Netvrdim, ze Barumky je to nejlepsi na svete. Ja rozdil od nejdrazsich pneu ale nepostrehnul.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.07.02  10:45

to campagnolo - Zajimave zkusenosti...ale i sam Barum doporucuje Polaris na spise mensi vozy typu Felice/Fabie...tim samozrejme nerikam, ze jsou spatne, ale pouze to, ze jsou i lepsi-ve finale to potvrzuji i testu ADAC/OAMTC/AMS a dalsi (ja osobne ted jezdim-v zime-na Firestone FW-930 a mohu v klidu rici, ze jsou lepsi nez POLARIS)...samozrejme znacky jako DEBICA/SAVA jsou postaveny jak co do kvality, tak do ceny nize nez BARUM...o protektorech se radsi ani bavit nebudeme!
  • « 00 Reagovat !

foto

18.07.02  10:40

« Re: zimni pneu na 185/55 R15

e.pneu.cz z tvé řeči na mne dýchla smrtelná řeč obchodníka nikoliv doporučujícího odborníka. Pokud budu míti třeba Porsche pro manželku a ta s ním více jak 150 po dálnici ani jinde nepojede a dám na něho napoř. Aguily a nebo Bravurisky ve W tak by jsi, mne jako policajt obral o papíry nebo, kdyby jsi potkal mou manželku tak by jsi ji i mne zabil ???? Co ???? Domnívám se, že normální motorista bude obouvat vždycky pneu podle toho jak jezdí a ne podle toho jaký auto má, to dá rozum. Proč se tedy ty Barumy a Matadory dělají ve "W" když jsou takový schity ? Proč tedy nedoporučíš Hufovi na jeho Fábii normální Barum Brilantis se slovy" že na tu jeho Fabii, mu to přece stačí ?" A pokud někdo jezdí ve vytuněným Favoritu a nebo Š 130 ai 110 s motorem o výkonu kolem 100 koní upraveným podvozkem tak mu podle tebe stačí obyčejný gumy např. ty Debicy a nemuže si koupit GY, Pireli, Micheliny apod. aby s takovým autem mohl adehvátně jezdit ? Co ? to je podle tebe hloupost ? Co ? Trochu jsi mne nadzvednul chlape, ale je to jenom můj názor, klidně ho ignoruj. Plně souhlasím s campagnolem. Jezdím nejen na tom na co mám, ale spíše na tom, co potřebuji. Já sám nedám dopustit na zimní Matadory, výborně drží na náledí, na sněhu jsou taky dobrý a hlavně taky vydrží a to prosím všechno vyzkoušeno na Vysočině a ty Polarisky nejsou o moc horší, prostě na normální ježdění to stačí a normální řadový běžný řidič nepozná rozdíl mezi GY a Barum, teda pozná, akorát tak v peněžence. Gumy podle nejvyšší ceny-potažmo někdy domělé kvality, jejíž kvality ani nevyužijí si podle mne si kupují troubové a snobi co neví co s penězi a neví co je pro jejich auto prospěšné a to samé je i s oleji.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.07.02  09:33

Jeste jedna zkosenost. Jezdil jsem tuto zimu s pujcenym vozem na pneu BG Goodrich zimnich. Na ujetym az zledovatelym snehu to bylo jak po masle. 10min na to jsem si to same misto zkousel s Barumkama. Ty se zahryzli a na rozdil od Goodrichu auto zastavili hned. Vim, ze BFka nejsou zadnej zazrak, ale takovou katastrofu jsem opravdu necekal. Vzorek byl min. 8mm.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…