Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Barum vs. ostatni
Je vyhoda mit zimak v H. Ale mnoho vyrobcu aut doporucuje na sva auta M+S v Q. Byt auta jsou mnohem rychlejsi. Nyni se pomalu od Q ustupuje a prechazi na T. Zaroven se vylepuje na kaplicku v zornem poli ridice zluty stitek "max.160km/h".
V nemecku to takto funguje uz nekolik let. V Cechach rychlostni koeficient gumy nikdo moc neresi. Asi ve trech pneuservisech jsem se na dotycne stitky ptal a kluci na me zirali jak tele na novy vrata. Napr. ten allroad ma primo od vyrobce doporuceny gumy 215/65x16 M+S, ale ve W se takovyto zimni rozmer nevyrabi, tudiz by mela prijit ke slovu nalepka...... A k vasemu konkretnimu dotazu: OZ Opera 7,5x16 ET20. Pokud takto objednate, dorazi kola s ET 35, podlozka 15, delsi srouby a vysledek je ET 20. To musi dotycnej koukat, kdyz se na nej z krabice vyvali 4x podlozka. Z nemcu to lezlo jak s chlupaty deky, a italove to pisemne potvrdili, ze to tak je primo na allroada. Dale pak AZEV E 7,5x16 ET. Jestli to resi taky podlozkou nevim, uz jsem mel korespondence dost... -
"-- skrytý --" 18.07.02 14:14
nesmite hned vsechno prekroutit...H je pro takovato auta predpokladam podminkou a Barum H dela jen ve 2 rozmerech pro zimu! naposledy zduraznuji, ze pokud Vam Polaris na takovato auta vyhovuje (i rozmerem), pak nic nenamitam!
ad ALLROAD - to uz jsme preci probirali tady i po mailu, ne? nebo mate nove informace? -
Nepoznal. Jen v cene. Jinak veta, cituji:...mj.POLARIS prave rozmerem 205/60-65 R15 konci...a v "H" se delaji jen 2 rozmery...,chapu asi jako kdyby jste rekl, ze Skodovka modelemem Superb konci svoji nabidku a 6ti valce ma stejne jenom dva.....- tudiz nebrat..... -
"-- skrytý --" 18.07.02 13:24
to campagnolo - neverim, ze jste nepostrehnul rozdil mezi GY UG GW2 a BARUM POLARIS...mj.POLARIS prave rozmerem 205/60-65 R15 konci...a v "H" se delaji jen 2 rozmery...o koncernove strategii by se take dalo hodne hovorit...ale pokud nekomu vyhovuji na Omeze, tak mu to nerozmlouvam! -
Barum doporucuje to co mu Dutschland naridi. Je tu prece pan Continental a jeho ditka Uniroyal a dalsi. Potom ale nechapu, jak se takova pneu 0R 60 205/65x15 H chce vejit na Fabku. Je to hodne i na Octavii. Ta ma 195/65x15, pripadne 205/60x15.
To znamena vyrobit, nedoporucit, vyhodit. No to bych chtel videt obchodni a vyvojove oddeleni z Otrokovic, jak se na tutu hypotezu tvari. Vysledky techto testu jsou dobre, ale v praxi se u normalniho uzivatele projevi maximalne ve vysce zustatku dezenu. Pokud chce clovek v mimoradnych podminkach umocnit sve zimaku, musi je nutne opatrit kovovymi hroty. Netvrdim, ze Barumky je to nejlepsi na svete. Ja rozdil od nejdrazsich pneu ale nepostrehnul. -
"-- skrytý --" 18.07.02 10:45
to campagnolo - Zajimave zkusenosti...ale i sam Barum doporucuje Polaris na spise mensi vozy typu Felice/Fabie...tim samozrejme nerikam, ze jsou spatne, ale pouze to, ze jsou i lepsi-ve finale to potvrzuji i testu ADAC/OAMTC/AMS a dalsi (ja osobne ted jezdim-v zime-na Firestone FW-930 a mohu v klidu rici, ze jsou lepsi nez POLARIS)...samozrejme znacky jako DEBICA/SAVA jsou postaveny jak co do kvality, tak do ceny nize nez BARUM...o protektorech se radsi ani bavit nebudeme! -
« Re: zimni pneu na 185/55 R15
e.pneu.cz z tvé řeči na mne dýchla smrtelná řeč obchodníka nikoliv doporučujícího odborníka. Pokud budu míti třeba Porsche pro manželku a ta s ním více jak 150 po dálnici ani jinde nepojede a dám na něho napoř. Aguily a nebo Bravurisky ve W tak by jsi, mne jako policajt obral o papíry nebo, kdyby jsi potkal mou manželku tak by jsi ji i mne zabil ???? Co ???? Domnívám se, že normální motorista bude obouvat vždycky pneu podle toho jak jezdí a ne podle toho jaký auto má, to dá rozum. Proč se tedy ty Barumy a Matadory dělají ve "W" když jsou takový schity ? Proč tedy nedoporučíš Hufovi na jeho Fábii normální Barum Brilantis se slovy" že na tu jeho Fabii, mu to přece stačí ?" A pokud někdo jezdí ve vytuněným Favoritu a nebo Š 130 ai 110 s motorem o výkonu kolem 100 koní upraveným podvozkem tak mu podle tebe stačí obyčejný gumy např. ty Debicy a nemuže si koupit GY, Pireli, Micheliny apod. aby s takovým autem mohl adehvátně jezdit ? Co ? to je podle tebe hloupost ? Co ? Trochu jsi mne nadzvednul chlape, ale je to jenom můj názor, klidně ho ignoruj. Plně souhlasím s campagnolem. Jezdím nejen na tom na co mám, ale spíše na tom, co potřebuji. Já sám nedám dopustit na zimní Matadory, výborně drží na náledí, na sněhu jsou taky dobrý a hlavně taky vydrží a to prosím všechno vyzkoušeno na Vysočině a ty Polarisky nejsou o moc horší, prostě na normální ježdění to stačí a normální řadový běžný řidič nepozná rozdíl mezi GY a Barum, teda pozná, akorát tak v peněžence. Gumy podle nejvyšší ceny-potažmo někdy domělé kvality, jejíž kvality ani nevyužijí si podle mne si kupují troubové a snobi co neví co s penězi a neví co je pro jejich auto prospěšné a to samé je i s oleji. -
Jeste jedna zkosenost. Jezdil jsem tuto zimu s pujcenym vozem na pneu BG Goodrich zimnich. Na ujetym az zledovatelym snehu to bylo jak po masle. 10min na to jsem si to same misto zkousel s Barumkama. Ty se zahryzli a na rozdil od Goodrichu auto zastavili hned. Vim, ze BFka nejsou zadnej zazrak, ale takovou katastrofu jsem opravdu necekal. Vzorek byl min. 8mm.