Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 04.08.02 22:38
« Re: Asymetrické pneu - jak to obout?
neni pravidlem, ze to, diky nemuz ma pneumatika vynikajici jizdni vlastnosti, je pouze "relief" dezenu-zavisi take mnoho na celkove konstrukci, pouzitem materialu (primesi), vyrobe a na plno dalsch faktorech...tvar dezenu pak napomaha hlavne pri odvadeni vody, ale muze take ovlivnit valivy odpor, hlucnost atd...Conti Sport Contact 2 patri opravdu ke spicce! viz testy ADAC/OAMTC/TIRERACK a dalsi -
"-- skrytý --" 04.08.02 17:48
« Re: Asymetrické pneu - jak to obout?
prava ani leva neexistuje-opravdu se montuji "proti srsti" dle oznaceni vyrobce-prestoze je to nepochopitelne, jizdni vlastnosti jsou i presto vynikajici-to same plati pro Conti Sport Contact 2, Michelin Pilot Premacy a dalsi...teoreticky voda u 2 pneu neni vytlacovana ven z pneu, ale dovnitr, nicmene v praxi se to neprojevi! -
« Asymetrické pneu - jak to obout?
Ahoj všem, vedli jsme tuhle s kolegou teoretickou diskusi jak se obouvají asymetrické pneu (Conti PremiumContact). Guma má na boku nápisy INSIDE a OUTSIDE což vede na logický závěr jak to udělat. V tom případě ovšem dojde opravdu k asymetrickému efektu a na jedné straně auta bude zákonitě asymterická část dezénu jaksi "proti srsti". To vede k efektu montáže který jsme taky párkrát viděli - kola jsou sice z hlediska asymetrické části dezénu postavena "dobře" ale na jedné straně auta čučí nápis INSIDE což odporuje popisu gumy od výrobce kdy vnější část má auto lépe vést v zatáčce? Nebo existuje "pravá" a "levá" guma? Na pneu z hlediska popisu nic takového není...Díky K. -
« Re: Hloubka vzorku
BTW - prošel jsem skoro celou diskusi na téma pneu, a vypadá to že z těch supersport pneu na tom asi Pilot Sport nakonec budou z životností skoro nejlíp. Ale jeden dotaz - když jsem koncem roku kupoval auto, sháněl jsem se po Pilot Sport A/S. Zdálo se mi to jako rozumný kompromis, měly by to být vysokovýkonný gumy ve stylu XH1, čili i na lehčí zimní podmínky. Měly super hodnocení na tirerack.com. Nechá se to u nás sehnat ? Já je nikde neviděl. Co si myslíte o GY Eagle Vector EV-2 ? To by asi byl jejich ekvivalent. Fakt je že mi třeba XH1 na starým autě docela vyhovaly. Fakt je, že to bylo mnohem slabší auto než co mám teď.