Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

11.08.02  21:14

« Re: Kola u Octavky:

S tím 206 to byl překlep. Čili 205/55 je standard.Různé rozměry vpředu a vzadu by sice asi prošly,, pokud to budou rozměry dle TP , ale stoprocentně si pamatuju, že nesmí být přesah přes půdorys karoserie. Pak by po tom asi šly benga, určitě více než třeba po 17 palcových kolech. V jednom prospektu doma např. mám kola AUTEC Phoenix, 7,5 J x 16, ET 15,25,35. To jen namátkou. A to by tam podle mě mělo jít. Viděl jsem na Octavce i 18 kola, ale to už se vytahují blatníky. Slušný ceny kol má doopravdy e-pneu, občas se v nějaký akci něco vyskytne v mnou jinak kritizovaném APS, dobrý ceny má Renocar, resp. jsou schopni jít na slevy, doporučuji se podívat i na Borbet CZ, Bennet apod. na akční slevy. Ale to asi bude problém trefit kolo co bys potřeboval.Chce to nastartoval googla a čmuchat.
  • 00 Reagovat !

foto

11.08.02  20:32

« to e-pneu:

Tak jsem chtěl vyhledat ráfky s filtrem dle ceny nebo dle ET a bohužel to nejde, nejde alespoň dát ke stažení ceník v Excelu se všemi údaji nebo t TXT podobě ? Jaké je úplně nej nej nejlevnější kolo, něco jako na Octavii Triton ? Máte ráfek pod 2000 Kč? Jo a taková hloupá otázka, co le jepsí, maly kolo nebo velky kolo (tedy více gumy a ménší rafek? to se zda byt lepsi pri najizdeni na obrubniky, ale co jizd. vlast. - trebas valivej odpor? cO je tedy lepší ?
  • 00 Reagovat !

foto

11.08.02  19:31

« Kola u Octavky:

Je to u Octavky takto (ma nekdo i jine udaje v TP?) : Serie - 195/65R15 na 6Jx15ET38 (tzv. SKODA TRITON), alt. - 205/60R15 na 6.5Jx15ET43, 205/55R16 na 6.5Jx16ET42, 205/55R16 na 5.5Jx16ET36 (jen zimni provoz pro retezy) . Tolik schválená verze. No a teď mi řekněte, jak to udělat ? Podle vyhlášky je závadou použití různých rozměrů pneu na jedné nápravě a tedy vpřed a vzádu může být jiný guma ? A může být přesah přes půdoris karoserie nebo ne ? Co teda byste navrhli , aby tedy kola se na oktávce se co nejvíce vystrčila ven (jaké konkr. gumy a jaké ráfky?)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.08.02  18:29

« Re: To turboleon

Tak jsem se dostal na e-pneu a tam jsem si přečtl co je to ten ET, takže jesi to dobre chapu, tak když seriove rafek ma ET38 a ja chci vysunout kolo o max. 1,5 cm tak tedy je potřeba, aby při stejný pneumatice měl novy rafek s ET38 minus 15mm rovnase ET23, je to tak? Měnit rafky nebo dat podlozky, to uz je asi fuk ne? Riegger píše že podložky stojí ca 3000 na nápravu, tedy celkem 6000 a to same asi bude u GX tuningu kterej maji take svoje vyrobky. Piste piste jak to je dik.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.08.02  18:12

« Re: Re: Podložky pod kola a kola na Octavku

206/55 že je standardní alternativa ? To je překlep ? Jak se dívám do TP, tak tam je alternativa: 205/60R15 na ráf. 6.5Jx15; 205/55R16 na 6.5Jx16; 205/55R16 na 5.5Jx16 . Jenže v serii tam je 195/65R15 na 6Jx15 a na to asi nějaká 205 dát nepude . A když jo tak jaká ? Nějaká hodně kvalitní by mě zajímala .
  • « 00 Reagovat !

foto

11.08.02  16:31

« Re: To turboleon

No, jednoduše, nikdy předtím jsem podložku neviděl, hliníková kola jsem předtím taky nikdy neměl, a plecháče u škodovek co jsem měl předtím se podle mě středily pouze přes šrouby. Zdálo se mi, že když to budu pěkně pomaloučku křížem dotahovat, tak to bude ono. Zjistil jsem ale, že si po nasazení musím kolo podložit, aby neviselo celou vahou na šroubech. Pak s tím doopravdy problém nebyl, a jezdil jsem tak v pohodě 3 roky. Když jsem pak, mezitím, zjistil, jak má podložka správně vypadat, a že ten plastovej bazmek co byl ve středu kola tam měl svůj význam,už se mi to nechtělo měnit /já s tím už pak problém neměl/. Upřímně řečeno - ani teď nevím, jaký ten kužel vlastně má být a kde to najít. Já osobně než podložkama bych dnes použil jiný ET- pokud by byla ta možnost.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.08.02  11:00

« To turboleon

Jak může inženýr strojař udělat takovou hudlařinu?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.08.02  22:06

« Re:

Na Octavku je standardní alternativa 206/55 R16, takže tipuju že by tam mohlo jít 205/60 R15, ale to bude asi dost nestandardní guma. A od toho je tady e-pneu:-)). Ale k těm podložkám. Jsem inženýr, strojař, takže jsem si je frajersky nakreslil a kámoš je za flašku vyrobil ze super matroše /dural na převodovky/v setinových tolerancích. Jenže jsem tam nedal středící kužel, protože jsem si myslel, že není nutný. Takže jsem to středil na šrouby, což se sice nechá, ale je s tím strašný práce. Doporučuju radši koupit, i když cena na obě nápravy bude i v závislosti na tlouštce tak 4000-5000 Kč. osobně bych pro ně jel v Praze k Riegerovi na Prosek nebo bych zkusil Renocar. Ne APS na Chodově - silně předražené.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.08.02  16:59

« Re: Jaké pneu

Doporučuje te mi Goodyear Eagle Ventura. Ty, ale v testech v roce 2000 skončili až na 11. místě
  • 00 Reagovat !

foto

10.08.02  16:54

« Dotaz

Popřípadě 175/60 R13.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…