Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.08.02  10:46

« Re: Alternativní kola na Octavii

O, tolika rad jsem teda nečekal.Jiš jsem v obraze,moooooc děkuji.No, s tím cedem, to není špatný nápad.Případně udělat takovou interaktivní stránku, kde zadáš info a jen v detailu ti to ukáže co a jak bude vypadat...

Začínám o tom to uvažovat, zda je/není reálné - složité atd.,něco podobného vypotit...:)))))Pavel

• « 00 Reagovat !

foto

16.08.02  10:34

02: stačí vzít papír a tužku a zkusit si to namalovat (ideální je to AutoCadu nebo něčem podobném, kde s tím pak jde hýbat a můžeš skládat a porovnávat). Pak uvidíš, jak se s ET mění osazení kola vůči náboji. Já jsem takhle zaměnil 175/65/R14 na disku 5,5J14 ET49, za 195/50/R15 na disku 7Jx15 ET 35. Ve výsledku vnitřní hrana kola zůstala tam kde byla (a nedrhne o tlumiče) a vnější hrana kola je vysunutá o 3 cm ven. A ty se mi do blatníků s rezervou vešly; vzadu je sice 1 cm při propružení, ale to stačí a nedrhne to. Tom B.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.02  10:29

Přesah pneu nad ráfkem jsem určil výpočtem: (š. gumy-š. ráfku) / 2, a přesah vnější strany ráfku oproti sériovému jsem určil výpočtem dle vzdálenosti vnější hrany ráfku od dosedací plochy kola (viz popis ET na EPNEU), kde sériová na Octavii je 38,2mm.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.02  10:24

To níže uvedené se zakládá na teoretickém propočtu, ještě zbývá ověřit to v praxi, co se vejde na Octavii a kdo to zkoušel (a zda to někde nedrhne nebo to moc nepřečnívá. Prodejce Škoda asi nemůže (nesmí) nabídnout jiné, než které jsou uvedeny v TP a tam jsou 3 ráfky, max. š. 6,5 a ET42.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.08.02  10:21

Jo,kde teda (nebo jak se dá zjistit přesah pneu a ráfku)?Pavel
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.02  10:20

Pro každé další kolo s pneu 205 a ráfkem 7,5J by mělo platit, že použijete-li jiné ET ráfku, pak o každou jednotku nižší parametr ET se kolo vystrčí o 1 mm. Tedy pro kolo 205 na ráfku 7,5Jx16ET30 by mělo platit, že bude ještě o 5mm více vystrčené, tedy o 5+8,1=13,1mm než sériové kolo.
    Co na to odborníci?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.08.02  10:19

Děkuji.Ale nějak to...,no nic.Pokud bych kupoval kola, tak se budu informovat u prodejce.Sice tuším, že to to není ideální přístup, ale s tím asi nic nenadělám.Přesto děkuji.Pavel
  • 00 Reagovat !

foto

16.08.02  10:12

« Alternativní kola na Octavii

Mějme sériové kolo na Oktávii: 195/65R15 na ráfku 6Jx15ET38. Sériová guma je širší než sériový ráfek o 21,3mm. Nový od EPNEU doporučený ráfek 7,5Jx16ET35 (který je neschválený), bude více vyčnívat o 22,1 mm (než sériový), na druhou stranu doporučená guma na tento ráfek 205/55R16 je širší než ráfek jen o 7,3mm.
    Suma sumárum, pneu bude vystrčeno, tedy z vnější strany přečnívat sériové pneu o 8,1mm (22,1+7,3-21,3) a ráfek by měl přečnívat, jak už bylo napsáno, o 22,1mm (ale to není až tak podstatné).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.08.02  07:42

« Re: ET

Tak Vám moc děkuji,trochu jsem pochopil vo co jde.No,neexistuje někde nějaká tabulka podle které,by bylo možno určit max./min rozměr ET na Škodu Oktavii/kombi??(rv.2001-model.rok 2002)s rozměrem 15-16-17"kolo
    Pavel

P.S.Možná je to hloupý dotas,pokud ano,tak se omlouvám...

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.08.02  23:50

« Re: ET

to 02: informace o "ET" najdete na nasich strankach v sekci technicka podpora
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…